هیات دولت ایران در جلسه روز چهارشنبه ۲۲ شهریور خود استانداران هفت استان را مورد تایید قرار داد و در همین حال وزیر کشور اعلام کرد که تعداد دیگری از استانداران نیز تغییر میکنند.
در این جلسه، فریدون همتی، عبدالمحمد زاهدی، موسی خادمی، محمد مهدی مروج الشریعه، اسماعیل تبادار، محمد احمدی و محمدعلی نجفی به عنوان استانداران استانهای هرمزگان، قزوین، لرستان، خراسان جنوبی، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و البرز انتخاب شدند.
در همین حال وزیر کشور ایران گفت که سه نفر از استانداران جدید هستند و چهار استاندار دیگر جابه جا شدهاند.
عبدالرضا رحمانی فضلی همچنین گفت که تعداد دیگری از استانداران تغییر خواهند کرد و وزارت کشور آمادگی دارد تا پایان شهریورماه همه استانداران جدید را به دولت معرفی کند.
در دولت اول حسن روحانی، محمد علی نجفی استاندار گیلان، فریدون همتی استاندار قزوین، عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان و موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویر احمد بودند که با انتصاب آنان به سمت استانداران استانهای هرمزگان، قزوین ،البرز و لرستان باید جانشین آنها تعیین شوند.
اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی در دولت اول آقای روحانی، نیز به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور انتخاب شده است. به این ترتیب باید پنج استاندار جدید نیز انتخاب شوند.
اصلاحطلبان و برخی از نمایندگان مجلس دهم پیش از این از عملکرد وزارت کشور در انتصاب برخی استانداران و فرمانداران در هماهنگی با نمایندگان اصولگرای مجلس نهم انتقاد کرده بودند.
با این حال، نمایندگان مجلس دهم در جلسه رأی اعتماد به کابینه دوم حسن روحانی به عبدالرضا رحمانی فضلی ۲۵۰ رأی دادند که رأی بالایی به حساب میآید.
در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت ایران، همچنین حسن روحانی اشتغالزایی را اصلیترین مسئله در استانها دانست.
حسن روحانی تاکید کرد که سمت استانداری به عنوان عالیترین مقام دولت در استانها مسئولیت «سنگین و دشواری» است و همه وزیران باید از فعالیت استانداران پشتیبانی کنند.
وی همچنین خواستار وجود فضای امن و آرام در استانها و کشور شد و افزود: «فضای جامعه باید امن باشد و نه امنیتی؛ امنیتی شدن فضای جامعه به معنای فرار سرمایه، فرار مغزها و عدم پیشرفت است».
آقای روحانی که در کارزار انتخاباتی و پس از آن بر نقش زنان و اقلیتهای دینی در اداره امور کشور تاکید کرده است، به معرفی نکردن استاندار زن و یا سنی مذهب اشارهای نکرد ولی گفت که باید از زنان در بخش اشتغال و مدیریت استفاده کرد.
در همین حال وزیر کشور درباره انتخاب استاندار زن گفت که «دنبال هستیم و تلاش می کنیم».
این در حالی است که محمدحسین مقیمی، قائم مقام وزیر کشور، روز سهشنبه درباره احتمال انتصاب استاندار بانو گفته بود: «احتمال حضور زنان در سمت استاندار وجود ندارد».
در همین حال محمود واعظی، رییس دفتر رییسجمهوری، خبر داد که وزارت کشور کمیتهای را برای استفاده از زنان در سمتهای مدیریتی تشکیل داده است.
آقای واعظی در عین حال درباره دلایل منصوب نشدن استاندار زن گفت که مردان مراحل مدیریتی مانند فرماندار و معاون استاندار را طی کردهاند و زنان نیز باید این مراحل را طی کنند.
وی اضافه کرد: «ما در مورد زنان این کار را اخیرا شروع کردهایم و در دولت یازدهم تعدادی فرماندار و معاون استاندار از میان زنان انتخاب شدهاند، اینها زمان میبرد».
در دولت اول آقای روحانی برای نخستین بار در استانهای مختلف، تعدادی از زنان به عنوان معاون استاندار، فرماندار و بخشدار منصوب شدند.
در این دولت همچنین همچنین چهار زن به عنوان معاون وزیر منصوب شدند. از جمله مرضیه شاهدایی، نخستین زنی بود که پس از انقلاب ۵۷ به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر نفت منصوب شد.
با این حال در دولت اول و دوم آقای روحانی هیچ وزیر زنی معرفی نشد.