لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۳۷

استقبال تهران از طرح ترکیه برای احداث دیوار در مرزهای خود با ایران


 ایران گفته است که از طرح ترکیه برای احداث دیوار در مرز با خود آگاه است و از آن استقبال می‌کند.
ایران گفته است که از طرح ترکیه برای احداث دیوار در مرز با خود آگاه است و از آن استقبال می‌کند.

یک منبع آگاه در وزارت امورخارجه ایران روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت با تایید تصمیم ترکیه مبنی بر احداث دیوار در بخشی از مرزهای خود با ایران تاکید کرد چنین اقدامی باید با اطلاع تهران باشد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، این مقام که نامش فاش نشده تاکید کرده است که ایران از طرح ترکیه برای احداث دیوار در مرز با ایران آگاه است و از آن استقبال می‌کند.

خبرگزاری ایسنا به نقل از این مقام وزارت امورخارجه نوشته است جمهوری اسلامی ایران اطلاع کلی از موضوع دیوار کشیدن در بخشی از مرز مشترک ایران و ترکیه را دارد و به نظر می‌رسد مقامات ترکیه برای افزایش تدابیر امنیتی در مرزهایشان قصد دارند اقدامات جدیدی انجام دهند که یکی از این اقدامات موضوع مورد اشاره است.

وی ادامه داد: «به طور معمول و بر اساس قوانین بین‌المللی، ترکیه هر اقدامی که بخواهد در مرزهای مشترک دو کشور انجام دهد باید با اطلاع ایران باشد».

برخی روزنامه‌های چاپ ترکیه از جمله روزنامه «حریت» روز دوشنبه خبر دادند که ترکیه به منظور جلوگیری از ورود تروریست‌ها و نیروهای پ‌کاکا به قلمروِ سرزمینی خود به دنبال ساخت دیواری در مرزهای ایران است.

ترکیه از حدود دو سال پیش به این سو، حتی پیش از وقوع کودتای نافرجام این کشور شاهد انفجارهای تروریستی متعددی بوده و عامل این حملات را در اکثر موارد حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌کاکا) و افراطیون اسلامی معرفی کرده است.

در آذرماه ۱۳۹۵ بر اثر یک رشته انفجار در استانبول بیش از ۳۸ نفر کشته و ۱۵۵ نفر زخمی شدند که اکثر قربانیان این انفجارها نیروهای پلیس ترکیه بوده‌اند.

اگر انگیزه ترکیه برای ایجاد دیوار در بخشی از مرز خود با ایران مسائل امنیتی باشد، به نظر می‌رسد انگیزه ایران از موافقت با آن تنها اقتصادی باشد.

به گزارش ایرنا، منبع آگاه وزارت امورخارجه ایران که نامش فاش نشده گفته است: «دو میلیارد دلار کالای منسوجات قاچاق از مرزهای ترکیه وارد ایران می‌شود که اگر دیواری کشیده شود از ورود این میزان قاچاق به کشور جلوگیری می‌شود. ما حتی تشویق می‌کنیم این اتفاق زودتر بیفتد و کالای قاچاق به ایران نیاید».

ایران و ترکیه گذشته از مسائل مشترک مرزی در حال حاضر نگرانی‌های مشترکی در امور مربوط به سوریه دارند و همکاری‌هایی را در منطقه برای مقابله با گروه‌های مختلفی که اقدامات نظامی انجام می‌دهند آغاز کرده‌اند.

از جمله این همکاری‌های مشترک، اقدام اخیر ایران، روسیه و ترکیه در ایجاد مناطق امن در سوریه است که بر اساس آن قرار است برای ایجاد امنیت و حفظ آتش‌بس در چهار منطقه برنامه‌ریزی‌شده، واحدهایی از نیروهای نظامی خود را اعزام کنند.

حزب کارگران کردستان ترکیه نام گروهی چپگرا و مسلح در کردستان این کشور است که از سال ۱۹۸۴ فعالیت‌های مسلحانه‌ را ابتدا برای خودمختاری کردستان و حقوق فرهنگی و سیاسی کردها در ترکیه آغاز کرد.

این گروه در حال حاضر به دنبال حقوق فرهنگی و زبانی کردها و ایجاد نوعی از خودگردانی در چارچوب مرزهای ترکیه است ولی در پی وقایع منطقه و سیاست‌های جدید دولت ترکیه به رهبری رجب طیب اردوغان، پ‌کاکا نیز بار دیگر بر دامنه عملیات مسلحانه خود افزوده است.

XS
SM
MD
LG