لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۱

نخستين روايت فائزه هاشمی از روزهای زندان اوين


روزنامه آرمان از ورود شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به انتخابات شوراهای شهر خبر داده است، روزنامه ابتکار گزارش داده که «محمد خاتمی به رغم سکوت، همچنان در کانون گمانه زنی‌های انتخاباتی قرار دارد».

روزنامه کيهان اما در «يادداشت روز» شماره روز سه شنبه خود تاکيد کرده که سخنان اخير رهبر جمهوری اسلامی درباره «همه سلايق و جريان های سياسی در انتخابات» شامل «حال دو جماعت اصحاب فتنه و حلقه انحرافی» نمی‌شود.

روزنامه جهان صنعت نيز عکس يک شماره روز سه شنبه خود را به «جلسه مشترک ۱۴ کانديدای احتمالی انتخابات رياست جمهوری با ریيس سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی» اختصاص داده و نوشته که به رغم حضور ۱۴ کانديدای احتمالی در اين جلسه، اما «محمدرضا عارف و اسفنديار رحيم مشايی» از ديگر کانديداهای احتمالی مطرح «غايب اين نشست بودند».

روزنامه بهار در شماره سه شنبه خود گفت‌وگو با فائزه هاشمی پس از آزادی او در ۲۸ اسفند ماه را منتشر کرده و از قول او نوشته است: «چون خودم را مجرم نمی‌دانستم»، پس از زندانی شدن «در پيگيری آرمان‌هايم راسخ‌تر شده‌ام» و ديگر «نگرانی برای بازگشت به زندان ندارم».

روزنامه خراسان از «مفقود شدن ۱۴ نفر، قطع ارتباط ۱۱۰ روستا و مرگ پسربچه ای ۴ ساله بر اثر وقوع سيل» در استان کرمان گزارش داده است.

ورود شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به انتخابات شوراهای شهر

روزنامه آرمان از ورود شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به انتخابات شوراها خبر داده و روزنامه ابتکار گزارش داده که «محمد خاتمی به رغم سکوت، همچنان در کانون گمانه زنی‌های انتخاباتی قرار دارد».

روزنامه آرمان در گزارشی با تيتر «چراغ اصلاح‌طلبان روشن شد»، خبر داده که «شورای هماهنگی اصلاحات در نخستين جلسه سال ۹۲» با صدور بيانيه‌ای از «کليه نيروهای وفادار به آرمان‌های انقلاب و مبانی اصلاحات در سراسر ايران دعوت کرد تا برای ثبت‌نام در انتخابات شوراها حضور فعال داشته باشند».

اين روزنامه نوشته است که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با تاکيد «بر اهميت و نقش شوراها در مديريت منطقه‌ای، محلی و تعميق فرهنگ مشارکت مردم در تعيين سرنوشت خود، از افراد واجد شرايط و طيف‌های سياسی خواست» تا در انتخابات شوراهای شهر «حضور جدی داشته باشند».

به نوشته روزنامه آرمان، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات همچنين «از نمايندگان مجلس نهم و ديگر دست‌اندرکاران انتخابات شوراها نيز تقاضا کرد تا زمينه حضور فعال واجدين شرايط خدمت به مردم را در اين امر سرنوشت‌ساز فراهم کنند».

اين روزنامه همچنين از «فعال‌سازی کميته استانی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» خبر داده و نوشته است: اين بيانيه و نيز اظهارات روز دوشنبه ژاله فرامرزيا سخنگوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات «نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان با آمادگی دو چندان در پی نقش‌آفرينی در دو انتخابات شوراها و رياست جمهوری پيش رو هستند».

همزمان روزنامه ابتکار در شماره بيستم فروردين ماه خود گزارش داده که «محمد خاتمی با دو دوره رياست جمهوری و يک دوره حضور ناتمام در انتخابات رياست جمهوری يکی از افرادی است که عليرغم سکوت، همچنان در کانون گمانه زنی‌های انتخاباتی قرار دارد».

اين روزنامه با اشاره به اينکه «فضای سياسی ايران هم در جناح اصولگرا و هم در اردوی اصلاح طلبی» درگير موضوع کانديداتوری احتمالی محمد خاتمی است، نوشته که «برخی خاتمی را از پيش تهديد می‌کنند، و گروهی خواستار حضور وی در انتخابات هستند»، اما مجيد انصاری با اشاره به جلسه يکشنبه شب مجمع روحانون مبارز، گفته است «فعلا در مورد انتخابات به تصميم خاصی نرسيده‌ايم» و «در صورتی که به تصميمی در اين خصوص برسيم رسما آن را اعلام می‌کنيم».

روزنامه ابتکار يادآوری کرده که «آمدن يا نيامدن محمد خاتمی که در ماه‌های منتهی به انتخابات خرداد ۸۸ به يکی از مهم ترين اتفاقات انتخابات تبديل شده بود، با اعلام کانديداتوری و سرانجام کناره گيری به نفع ميرحسين موسوی به پايان رسيد» اما اکنون با گذشت چهارسال و «کمتر از ۱۰ هفته مانده به برگزاری يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوری يک بار ديگر تحليل‌ها و گمانه زنی‌های چهار سال پيش در حال تکرار است».

روزنامه کيهان اما در «يادداشت روز» شماره سه شنبه خود با تيتر «نه يک کلمه کم و نه يک کلمه زياد» نوشته است: رهبر جمهوری اسلامی طی سخنان اخير خود «تصريح» کرده که منظورش از «حضور همه سلايق و جريان های سياسی در انتخابات»، حضور «در بستر جمهوری اسلامی» است، اما «همه سلايق و جريان های سياسی» مورد نظر آيت الله خامنه ای « شامل حال دو جماعت اصحاب فتنه و حلقه انحرافی» نمی شود.

اين روزنامه که تحت نظر نماينده علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می شود افزوده است: «وضعيت کانديداها روشن است هر کس بيرون از اين بستر باشد ولو هياهو به راه بيندازد، تحرکات گسترده ای انجام دهد، سناريوهای مختلف سامان دهد و... يک سرنوشت بيشتر ندارد و آن اينکه از نظارت شورای نگهبان نمی تواند بگريزد و بی شک طبق معياری که قانون اساسی مشخص کرده، صلاحيت او احراز نخواهد شد».

روزنامه جهان صنعت نيز عکس يک شماره روز سه شنبه خود را به «جلسه مشترک ۱۴ کانديدای احتمالی انتخابات رياست جمهوری با ریيس سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی» اختصاص داده و نوشته که در اين جلسه «باهنر، متکی، سبحانی، روحانی، حداد عادل، ولايتی، ابوترابی، سعيدی کيا، پورمحمدی، محمد شريعتمداری، قاليباف، رضايی، کواکبيان و فلاحيان» حضور داشتند اما «محمدرضا عارف و اسفنديار رحيم مشايی» از ديگر کانديداهای احتمالی مطرح «غايب اين نشست بودند».

نخستين روايت فائزه هاشمی از روزهای زندان اوين

روزنامه بهار در شماره روز سه شنبه خود ضمن انتشار نخستين گفت‌وگو با فائزه هاشمی پس از آزادی از زندان در روز ۲۸ اسفنده، از قول او نوشته که «چون خودم را مجرم نمی‌دانستم»، پس از زندانی شدن «در پيگيری آرمان‌هايم راسخ‌تر شده‌ام» و ديگر «نگرانی برای بازگشت به زندان ندارم».

به نوشته اين روزنامه، فائزه هاشمی درباره گرايش‌های فکری و سياسی همبندانش در زندان اوين گفته است: «با تعدادی از خانم‌های بهايی، تعدادی از سازمان مجاهدين، دو خانم مسيحی، دو نفر از گروه مادران عزادار پارک لاله، تعدادی از فعالان سبز، خبرنگار و يک خانم عراقی و چند نفری هم لاييک و چپ در زندان اوين، همبند بودم» و از آن‌ها به عنوان «انسان‌های بزرگی» نام برده که در جريان گذراندن دوره شش ماه زندان «با آن‌ها آشنا شده» است.

فائزه هاشمی با تاکيد بر اينکه «روابط و فضای بين زندانی‌ها تجربه گران‌بهايی بود» به روزنامه بهار گفته است: «کل دوران محکوميت من شش‌ماه بود»، و در زندان اوين «ما چهار نفر را داشتيم که حدود پنج‌سال بدون حتی يک‌بار مرخصی در زندان بودند» و «افراد ديگر هم بودند که دوسال، سه‌سال، چهار‌سال زندانی بودند، اما مرخصی نرفتند».

مليحه حسينی، خبرنگار روزنامه بهار، از دختر اکبر هاشمی رفسنجانی پرسيده که «چه اتفاقی در ساختار سياسی جمهوری اسلامی» رخ داده که وی طی ده سال «فاصله نمايندگی مجلس پنجم تا زندان اوين را طی کرده است»، و فائزه هاشمی در پاسخ گفته است: «از ابتدای فعاليت‌های اجتمايی‌ و سياسيم منتقد بودم» و حتی «در ايام انتخابات مجلس پنجم بار‌ها لباس‌شخصی‌‌ها و گروه‌های فشار تلاش کردند مجالس سخنرانی من را به هم بزنند، البته موفق نشدند و حالا نيز توسط همين افراد تهديد می‌شوم و بالاخره هم کارم به زندان کشيده می‌شود» اما «خودم فکر می‌کنم همان آدم هستم».

‌فائزه هاشمی درباره «انتخابات آينده رياست جمهوری» به روزنامه بهار گفته است: «از آنجايی که ابهامات انتخابات پيشين «تاکنون حل نشده و حتی تلاشی برای حل آن‌ها به کار نرفته است به‌نظر می‌رسد علاقه‌ای به حضور در سياست‌های کلی‌ وجود ندارد» و « اگر غير از اين بود نشانه‌هايی‌ ديده می‌شد» اما «نه‌تنها چنين نشد بلکه عکس آن عمل شده است».

روزنامه بهار همچنين از قول فائزه هاشمی نوشته که در جريان زندانی بودنش بار ديگر «پرونده جديدی» به اتهام اخلال در زندان برايش درست کرده‌اند.

مرگ يک پسر چهارساله و مفقود شدن ۱۴ نفر در سيل استان کرمان

روزنامه خراسان از «مفقود شدن ۱۴ نفر، قطع ارتباط ۱۱۰ روستا و مرگ پسربچه ای ۴ ساله بر اثر وقوع سيل» در استان کرمان گزارش داده است.

به نوشته اين روزنامه، محسن صالحی مديرکل بحران استان کرمان روز دوشنبه گفت که «بارش های شديد باران که از عصر روز جمعه در استان کرمان آغاز شده در چند سال اخير بی سابقه بوده»، و درجريان سيل و بارندگی شديد «کودکی چهار ساله در پی سقوط به کانال آب در شهرستان ريگان جان خود را از دست داده است».

روزنامه خراسان با اشاره به «قطع ارتباط ۱۱۰ روستا» بر اثر سيل در استان کرمان، از قول محمدجواد کامياب معاون عمرانی استانداری کرمان نوشته است: « ۱۴ نفر نيز بر اثر شدت بارندگی‌ها و جاری شدن سيلاب در استان کرمان مفقود شده اند» و «تلاش ها برای يافتن آنها ادامه دارد».

معاون استانداری کرمان همچنين گفته است: «بر اثر بارندگی طی سه روز اخير ۷۰ خانه در مناطق روستايی در استان کرمان تخريب شده است» و «دو هزار و ۳۶۲ نفر در قالب ۸۵۸ خانوار بر اثر سيل در استان کرمان حادثه ديده‌اند که ۵۵ نفر گرفتار در سيل نجات يافتند».
XS
SM
MD
LG