لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۱۷

معاریو: پیشنهاد فروش سلاح به اسرائیل در ازای تاخیر در حمله به ایران


نتانياهو (چپ) در سفر به آمریکا تلاش کرد تا اوباما را برای حمله نظامی به ايران با خود همراه کند.
نتانياهو (چپ) در سفر به آمریکا تلاش کرد تا اوباما را برای حمله نظامی به ايران با خود همراه کند.
روزنامه اسرائيلی «معاريو» روز پنجشنبه نوشت: ایالات متحده آمریکا به اسرائیل پیشنهاد کرده است که سلاح های پیشرفته در اختیار تل آویو قرار دهد مشروط به اینکه اسرائیل در سال جاری به ایران حمله نکند.

بر اساس گزارش این روزنامه، نتانياهو و اوباما موافقت کردند در سالی که انتخابات رياست جمهوری آمريکا در جريان است و اوباما نامزد حزب دمکرات است، اسرائيل به تنهايی به حمله برای ايران اقدام نکند.

معاریو می افزاید: در برابر، اوباما راضی شد که جنگنده ها، هواپيماهای مدرن سوخت رسان و بمب های سنگين بيشتری در اختيار ارتش اسرائيل بگذارد.

روزنامه اسرائیلی می گوید که اين گزارش را با استناد به «منابع سياسی و نظامی غربی» منتشر کرده است.

بنیامین نتانياهو، نخست وزیر اسرائیل، که به آمریکا سفر کرده بود، تلاش های گسترده ای را با هدف جلب همراهی باراک اوباما برای رويکرد مشترک اسرائيلی- آمريکايی در قبال يک حمله نظامی به ايران دنبال کرد.

اسرائیل تاکید دارد که در صورت اثر بخش نبودن تحريم ها و فشارهای جهانی بر ايران به منظور تغيير مسير برنامه های هسته ای اين کشور، باید تاسیسات هسته ای ایران مورد حمله قرار گیرد.

نتانياهو روز چهارشنبه در بازگشت از سفرهای خود به کانادا و آمريکا در فرودگاه تل آويو گفت که کشورش قوی و مستقل است و آزادی عمل خويش را حفظ می کند و «ديگر کسی نمی تواند مانند دوران باستان، يهوديان را تهديد کند.»

وی در همايش «ايپک»، تشکل پر قدرت آمريکايی های حامی اسرائيل، نيز گفته بود که «در مقام نخست وزير اسرائيل هرگز نمی گذارم که ملتم در سايه تهديد به نابودی، زندگی کنند.»

نتانياهو تاکيد کرد که کشورش نمی تواند مدت زمان زيادی در برابر ايران صبر کند.

چند روز پس از برنامه های سياسی نتانياهو در کانادا و آمريکا که توجه جامعه جهانی را به ادامه اختلاف نظرهای عمده ميان او با آقای اوباما بر سر «خط قرمز نهايی» در ارتباط با برنامه هسته ای ايران جلب کرده بود، يک انديشکده مطالعات آمريکايی ارزيابی کرده است که در جريان ديدار دوشنبه در کاخ سفيد، اوباما توانست نتانياهو را متقاعد نمايد که حمله به ايران در سال ۲۰۱۲ صورت نگيرد.

انديشکده «شورای آتلانتيک» در اين مقاله به قلم خانم باربارا اسلاوين به انگيزه همايش سال ۲۱۲ «ايپک» در پايتخت آمريکا، به نقل از آهارون داويد ميلر، ديپلمات يهودی آمريکايی نزديک به سران اسرائيل، نوشته است: حتی نتانياهو نمی خواهد که خود را در جايگاه دشواری بگذارد که در شرايط بی طرفی يا مخالفت آمريکا با آن، او را مسئول اقدام نظامی يک جانبه بدانند.

در همين حال، ژنرال دوران احتياط يعکوو عامی درور، مشاور امنيت ملی نتانياهو، چهارشنبه گفت که اسرائيل از دور جديد مذاکرات هسته ای که قرار است ميان ايران و گروه کشورهای موسوم به ۱+۵ از سرگرفته شود، خشنود است – هرچند که گفت «بايد برای دوران پس از ناکام شدن اين مذاکرات نيز آماده شد.»

نظرسنجی: ۵۸ درصد اسرائیلی ها مخالف حمله به ایران

از سوی دیگر، بر اساس نتايج تازه ترين نظرسنجی به عمل آمده در اسرائيل، ۵۸ درصد از مردم اين کشور با حمله يک جانبه اسرائيل به تاسيسات هسته ای ايران، بدون آنکه ايالات متحده آمريکا نيز سهمی در اين اقدام داشته باشد، مخالف هستند.

این نظرسنجی در روزهای يکشنبه و دوشنبه همين هفته و در دو روزی که بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، در واشينگتن، پايتخت آمريکا بود، انجام شده است.

نتايج اين نظرسنجی که از سوی «هاآرتص- ديالوگ»، موسسه زيرمجموعه روزنامه چپگرای اسرائيلی هاآرتص انجام شده، روز پنجشنبه به عنوان «تيتر يک» اين روزنامه بازتاب يافته است.

۵۸ درصد از اسرائيلی های پرسش شونده که از همه طبقات و رده های سنی اسرائيل بوده و اعراب تابع اين کشور را نيز همانند يهوديان در برگرفته اند، گفته اند اگر آمريکا تشخيص بدهد که نبايد به تاسيسات هسته ای ايران حمله شود، اسرائيل نيز نبايد به چنين اقدامی روی آورد. روزنامه هاآرتص نوشته است: «بنا بر اين، آقای نتانياهو به نام کسانی به آمريکا رفته و خود را نماينده آنها دانسته است که اکثريت شان، با حمله مستقل از سوی اسرائيل به سايت های اتمی ايران مخالف هستند.»

هاآرتص با لحن انتقادی شديد افزوده است که نتانياهو «از بامداد تا شامگاه با زبان تهديد در مورد ايران سخن می گويد.»

با وجود اين، درميان همين اکثريت مخالف نيز کسانی هستند که می گويند به نتانياهو و اهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، در مورد رسيدگی درست به معضل هسته ای ايران «اطمينان» دارند.

پنجاه درصد از پرسش شوندگان گفته اند که می توانند به نتانياهو و باراک تکيه کنند که عاقبت الامر، تصميم درست را اتخاذ کنند.

اين نظرسنجی در آستانه انتخابات داخلی در حزب اپوزيسيون «کاديما» به رهبری خانم تسيپی ليونی به عمل آمده است و نشان می دهد «کاديما» که در دوره کنونی کنست بيشترين کرسی های پارلمانی را دارد، به شدت تضعيف خواهد شد و ممکن است شمار کرسی های آن حتی به يک سوم تعداد کنونی کاهش يابد و از ۲۹ کرسی از ميان ۱۲۰ کرسی کنست، به ده يا دوازده کرسی نيز محدود شود.

این نظرسنجی تاکيد دارد که حزب حاکم «ليکود» و نتانياهو، رهبر آن، همچنان در چشم مردم اسرائيل، به عنوان قوی ترين حزب و رهبر سياسی، به تصوير کشيده می شوند.
XS
SM
MD
LG