معاون دادستان استان کرمانشاه روز دوشنبه، ۳۰ تیر، از اجرای پنج مورد حکم شلاق به اتهام «روزه خواری در ملاءعام» خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی اشرف کرمی، معاون دادستان و سرپرست اجرای احکام دادگستری استان کرمانشاه گفت: «این پنج نفر که در ملاءعام اقدام به روزه خواری کرده بودند، حکم شلاق در مورد آنها و در چهار نقطه از شهر کرمانشاه اجرا شد».
وی اضافه کرد: «اجرای این حکم برای دو نفر از محکومین در چهار راه نوبهار، یک نفر در میدان آزادی، یک نفر در میدان فردوسی و یک نفر در چهار راه مطهری مسکن اجرا شد».
احمد علی گودرزی، فرمانده انتظامی استان فارس، نیز روز ۲۱ تیر با بیان نام اختصاری دو نفر از شهروندان اعلام کرده بود که آنان به اتهام تظاهر به روزه خواری به ۸۰ ضربه شلاق محکوم شدهاند و این حکم درباره آنان اجرا شده است.
پیش از آغاز ماه رمضان و در روزهایی ابتدایی این ماه تعدادی از فرماندهان نیروی انتظامی در استانهای مختلف ایران از برخورد با آنچه که «روزه خواری» عنوان میکنند خبر داده بودند.
علیرضا محرابی، رییس پلیس امنیت تهران بزرگ نیز هشتم تیر ماه از آغاز طرح ویژه برخورد با «روزه خواری» در پایتخت خبر داده و گفته بود، خودروهایی که در آنها راننده یا سرنشین اقدام به روزهخواری کند، توقیف میشوند.
خبرگزاری ایسنا نیز در این روز تصاویری از برخورد نیروی انتظامی با تعدادی از شهروندان تهرانی و همچنین پلمب برخی از اغذیه فروشیها منتشر کرده بود.
این برخوردها در حالی است که «در قانون مجازات اسلامی به مجازات روزهخواری در ملا عام اشاره نشده است».
بر اساس گزارشها قضات به این بخش از قانون مجازات اسلامی استناد میکنند که «تظاهر به هر عمل حرامی در انظار عمومی، جرم است».
بر اساس قانون مجازات اسلامی، هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی کند به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
نهادهای فعال در حوزه حقوق بشر پیش از این بارها مجازات شلاق را غیر انسانی خوانده و نسبت به اجرای این حکم در ایران اعتراض کردهاند.