لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۵

واکنش مکارم شیرازی به اظهارات پومپئو درباره دست داشتن وی در «تجارت شکر»


دفتر مکارم شیرازی می‌گوید که این مرجع تقلید تاجر شکری به نام «مدلّل» که در رسانه‌ها از او به عنوان دامادش یاد می‌شود، ندیده و نمی‌شناسند.
دفتر مکارم شیرازی می‌گوید که این مرجع تقلید تاجر شکری به نام «مدلّل» که در رسانه‌ها از او به عنوان دامادش یاد می‌شود، ندیده و نمی‌شناسند.

دفتر آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی روز چهارشنبه اول خرداد به اظهارات پارسال مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، درباره «سود ۱۰۰ میلیون دلاری» این مرجع تقلید از تجارت شکر واکنش نشان داد و آن را تکذیب کرد.

آقای پومپئو ۳۱ تیرماه پارسال در جمع ایرانی- آمریکایی‌ها حکومت ایران را به «مافیا» تشبیه کرد و از جمله گفته بود که آیت‌الله مکارم شیرازی به دلیل «تجارت نامشروع شکر، که بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای او سود» داشته، به «سلطان شکر» معروف است و «به حکومت ایران فشار آورده تا سوبسید (یارانه) تولیدکنندگان داخلی شکر را کاهش دهد».

آذرماه پارسال نیز صفحه رسمی توئیت وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده بود «متاسفانه، این روز مبارزه با فساد (۱۸ آذرماه) برای ایرانیان یادآور آن است که حکومت‌شان مملو از افراد فاسد ریاکار است. با آیت‌الله مکارم شیرازی آشنا شوید: سلطان شکر. او با پر کردن بازار با شکر وارداتی گران قیمت، ایرانی‌ها را از کار بیکار کرد و میلیون‌ها دلار سود کرد».

با گذشت ماه‌ها از این اتهام، دفتر مکارم شیرازی با انتشار اعلامیه‌ای در پاسخ به سوال «جمعی از ارادتمندان مرجعیت» که به گفته آن، خواستار «تنویر افکار عمومی» درباره اظهارات پومپئو و «بحث‌های مکرّر، شایعات و مطالب دروغین فراوان در مورد کارخانجات خیالی تحت اختیار معظم له» شده بودند، اعلام کرد: «این سخنان کذب محض است و بارها این مسائل را تکذیب کرده‌ایم. نه یک سهم از کارخانه‌ای در اختیار آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی می‌باشد و نه یک گرم شکر».

این اطلاعیه همچنین درباره سوالی پیرامون انتشار تصاویر مربوط به صورت‌جلسه تعیین میزان سهام شرکت قند دزفول که برخی آن را سندی بر دست داشتن مکارم شیرازی در امور اقتصادی عنوان کرده‌اند گفته است: «مسئله این است که بیش از بیست سال قبل جمعی از خیرین سهامی از آن کارخانه را برای حوزه علمیه خریداری کردند. بعد از مدت کوتاهی که دیدند نمی‌توانند مشکلات را حل کنند، آن را به دیگران واگذار کردند و وجه آن، برای ساختن مسجد و مدرسه در مناطق محروم مصرف شد و معظم له یک ریال از آن را در اختیار نداشته و ندارند و این مسئله در همان زمان خاتمه یافته است».

این اعلامیه همچنین در مورد معرفی یک تاجر شکر به نام «مدلّل» در رسانه‌های داخلی به عنوان داماد وی، گفته است مکارم شیرازی نامبرده را ندیده و نمی‌شناسند و هیچ‌گونه رابطه‌ای با وی نداشته و ندارد: «به طور کلی در خانواده و اطرافیان وی هیچ فردی مرتبط با این فرد وجود ندارد».

دفتر او مرداد ۹۶ نیز اعلام کرد که ماجرای «داماد تاجر آیت‌الله به نام مدلّل» صحت ندارد.

پس از شهرت آیت‌الله مکارم شیرازی به دست داشتن در واردات شکر، برخی از رسانه‌های اصولگرایان، از جمله وبسایت «بازتاب»، در سال ۹۰ با انتشار گزارش‌هایی، فرد دیگری را به عنوان «سلطان شکر» معرفی کردند. با این حال، یک سال بعد گزارش شد که نام این فرد محمدرضا یوسفی بوده و درگذشته است.

حدود سه سال پیش نیز در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو» هیچ یک از مهمانان اقتصادی حاضر نشدند در برابر اصرار مجری، نام «سلطان شکر» را فاش کنند.

مایک پومپئو در اظهارات تیرماه پارسال خود همچنین صادق لاریجانی، رئیس پیشین قوه قضائیه ایران، را به فساد متهم کرده بود: «او حداقل ۳۰۰ میلیون دلار از اختلاس پول‌های بیت‌المال در حساب‌های شخصی‌اش ثروت دارد».

با این حال، مردادماه پارسال آقای لاریجانی اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره دارایی‌های خود و برخی از مراجع تقلید شیعه را «غیراخلاقی» خواند.

منابع: خبرآنلاین، شبکه‌های اجتماعی، رادیو فردا/ ف.ق/ ک.ر
XS
SM
MD
LG