جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه بار دیگرهشدار داد که «اگر شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه جمهوري اسلامي ايران قطعنامه صادر كند، تهران در سطح همكاري خود با آژانس بينالمللي انرژي اتمي تجديد نظر ميكند. »
سيدمحمدعلي حسيني، سخنگوي وزارت امور خارجه ایران به خبرنگاران در تهران گفته است که تصميمات ايران در اين زمينه در آينده بر اساس تصميمات گروه ۵ +۱ تنظيم خواهد شد.
گروه ۵ +۱ که شامل ایالات متحده آمریکا ، فرانسه ، بریتانیا، چین ، روسیه همراه با آلمان است قرار است فردا در نیویورک گردهم آیند تا درباره چگونگی تحریم ایران بدلیل برنامه های هسته ای آن به رایزنی بپردازند.
همزمان، ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه با تاکید بر نگرانی مسکو از برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ، از تهران خواست برای حل مسئله اتمی اش همکاری فعال و شفافی با آژانس بین المللی انرژی اتمی در پیش بگیرد.
پیش نویس قطعنامه سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان که روز جمعه ارائه شد به صورت مشخص تجارت و ارسال کالا و موادی به ایران که می تواند توسط جمهوری اسلامی برای برنامه هسته ای و یا موشکی مورد استفاده قرار گیرند ممنوع شده است.
این پیش نویس در عین حال محدودیت هایی برای سفر و مسدود سازی دارایی های شرکت ها و افرادی را در نظر گرفته است که در برنامه هسته ای ایران شرکت دارند.
کشورهای اروپایی همچنین برای جلب نظر روسیه و چین، لحن پبش نویس را تعدیل کرده و پروژه نیروگاه اتمی بوشهر را از لیست تحریم ها مستثنی کرده اند.
این گروه هفته پیش نیز نشستی در پاریس برگزار کردند ولی به گفته منابع دیپلماتیک، بدلیل اختلاف نظرهای موجود میان چین و روسیه با دیگر اعضای گروه یاد شده موفقیت چندانی حاصل نشد.
چین و روسیه که روابط بازرگانی گسترده ای با ایران دارند ضمن مخالفت با تحریم های همه جانبه علیه تهران خواستار انجام مذاکرات بیشتر با این کشور هستند ، ولی دیگر اعضای گروه ۵ +۱ خواستار تصویب قطعنامه تحریم در شورای امنیت علیه ایران هستند.
به گفته يک ديپلمات اروپايی، روسيه با منع صادرات وسايلی که ممکن است در برنامه های هسته ای يا موشکی ايران بکار روند موافقت کرده است اما در زمينه تحريم های مالی عليه افراد و سازمان های مرتبط با امور حساس يا منع صدور رواديد، پيشرفت اندکی حاصل شده است.
ایران از موضع سه کشور اروپایی که به گفته آن، « به مواضع آمریکا بسیار نزدیک است» بارها انتقادکرده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، آقای حسینی در نشست روز یکشنبه خود با خبرنگاران بار دیگر ضمن انتقاد از مواضع اخير سه كشور اروپايي در قبال پرونده هستهاي ايران گفته است:« آنها مسير بدي را در پيش گرفتهاند و اميدواريم به مسير درست كه همان مسير مذاكرات است بازگردند.»
آمریکا و سه کشور اروپایی معتقدند که ایران بدلیل ۱۸ سال پنهانکاری در برنامه اتمی خود طرح های بلندپروازانه ای را برای دستیابی به سلاح هسته ای دنبال می کند. ایران همواره گفته است که برنامه هسته ای این کشور برای مقاصد صلح جویانه است.