رئیس سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد، گفته است، «اگر ایران شکست بخورد، من بیکار میشوم، اگر شکست نخورد، بیخانمان میشوم».
به گزارش رسانههای اسرائیل، از جمله شبکه ده تلویزیون اسرائیل، یوسی کهن، روز دوشنبه ۳۰ مهر در همایش سالیانه تخصیص بودجه در وزارت دارایی کشورش، به طرز بیسابقهای این سخنان علنی را بیان کرد.
بر اساس این گزارشها، رئیس موساد بخشی از گفتوگوی اخیرش با «یک همتای آمریکایی» را برای حاضران شرح داد و افزود: «او از من پرسید اگر ایران شکست بخورد، چه خواهد شد؟، پاسخ دادم اگر بتوانیم ایران را شکست بدهیم، ممکن است من شغلم را از دست بدهم اما اگر ایران شکست نخورد، ممکن است بیخانمان شوم. من دومی را ترجیح میدهم».
آقای کوهن همچنین با تحسین دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، به خاطر خروج از برجام، توافق هستهای قدرتهای جهانی با ایران، و نیز به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل گفت: «بیتردید، ورود ترامپ به کاخ سفید موقعیت اسرائیل را بهتر کرده و او تمایز میان خوبها و بدها را شفافتر کرده است».
وی این را نیز گفته است که در دوران دونالد ترامپ «رسیدگی به اختیارات مختلف در نقاط متفاوت خاورمیانه، بهتر شده است».
رئیس موساد در این سخنرانی افزوده که سازمان جاسوسی زیر نظر او، «پیشاهنگ مبارزه با خطرات علیه اسرائیل، و در صدر آنها برنامه هستهای ایران و حضور نظامی ایران در سوریه است».
یوسی کهن همچنین اظهار داشته که پیشرفتهای فناوری بویژه تکنولوژیهای تشخیص هویت، کار موساد و سازمانهای جاسوسی را «سختتر کرده است».
او به فنآوریهای موجود در تلفنهای هوشمند و اینستاگرام اشاره کرده ولی مشخصا گفته است که وجود گذرنامههای بیومتریک که اطلاعات انسانها را وارد «دادههای جهانی کرده»، «ماموریت عبور از کشورها را به ویژه دشوار کرده است».
رئیس موساد گفته است: «ما هر جا که میرویم باید حساب کنیم که سازمانهای امنیتی نیز قویتر میشوند؛ برای انسانهای معمولی، این (فناوریها) خوب است اما برای کسانی که خیلی به آن علاقه ندارند، چالشهایی از نوع جدید ایجاد کرده است».
یوسی کهن گفته است: «اثر انگشت، عدسی چشم، و صورت» برای هدفهای ضد تروریستی کاربرد دارد تا ضد جاسوسی.
ممکن است که این اشاره رئیس موساد به ادعاهایی باشد که در طول سالها در رسانههای غربی انتشار یافته و در آنها ادعا شده است که ماموران این نوع سازمانها، از جمله سازمان زیر سرپرستی یوسی کهن، از گذرنامههای کشورهای مختلف برای ماموریتهای مورد نظر خود بهره گرفتهاند.
خبرگزاری رویترز در این رابطه یادآور شده که امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۰ با انتشار ویدئوهای دوربینهای مداربسته، موساد را متهم کرد که تیمی ضربتی از نیروهایش را با استفاده از گذرنامههای جعلی غربی برای کشتن یک عضو ارشد حماس به دوبی فرستاده بود؛ امری که با تکذیب اسرائیل روبرو شد.
به نوشته رویترز، از ۲۰۱۶ که یوسی کهن رئیس موساد شده، این باور گسترده وجود دارد که نیروهای وابسته به حماس در مالزی و تونس ترور شدهاند.
هلال شیعی و «خطرات موشکی ایران»
به گزارش رسانههای اسرائیل، رئیس موساد در سخنان دوشنبه خود در اورشلیم همچنین گفت که وضعیت در غرب آسیا شکل تازهای به خود میگیرد و در کنار آمریکا و روسیه، حکومت سوریه و عراق، ایران و حزبالله نیز در این شکل دادن نقش دارند.
وی گفته که تلاش ایران برای شکل دادن یک هلال شیعی از تهران تا عراق، سوریه و لبنان، با یاری همپیمانان ایران در منطقه دنبال شده و هدف این هلال شیعی، ایجاد حلقه محاصره پیرامون حکومتهای سنی منطقه است.
یوسی کهن رویارویی با «خطرات موشکی ایران» و کمکهای ایران به جنبش فلسطینی حماس را نیز در فهرست ماموریتهای موساد نامیده است.
ایران و اسرائیل، دو دشمن سرسخت منطقهای در ۴۰ سال اخیر، فعالیتهای اطلاعاتی و جاسوسی را پا به پای تشدید خصومت علیه یکدیگر، گسترش دادهاند.
در حالی که رئیس موساد روز دوشنبه گفت که مقابله با ایران در نوک پیکان برنامههای این سازمان جاسوسی است، محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران ششم شهریور در یک برنامه تلویزیونی تهران، به خدمت گرفتن دکتر گونِن سِگِو، وزیر انرژی ۲۳ سال پیش اسرائیل در بخش ضد جاسوسی ایران، را بدون بردن نام او، نشان قدرت اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران دانست.
نهادهای اطلاعاتی اسرائیل بهار امسال این وزیر اسبق را از یک کشور آفریقایی به اسرائیل برگردانده و بعد از مدتی محاکمه او در کشورش آغاز شد که کماکان ادامه دارد.