شبکه خبری بیبی سی به نقل از سخگوی محمد مرسی رئيس جمهور منتخب مصر، سخنان نسبت داده به او از سوی خبرگزاری فارس را تکذيب کرد.
شبکه خبری العربيه هم با فريد السيد سخنگوی رسانهای ستاد انتخاباتی محمد مرسی در اين باره مصاحبه کرده و او مصاحبه خبرگزاری فارس با رئيس جمهور منتخب مصر را از پايه و اساس تکذيب کرد.
السيد در اين باره گفت: «به عنوان سخنگوی رسانهای ستاد انتخاباتی آقای مرسی در قاهره میگويم که او پيش از اعلام پيروزيش در انتخابات، با هيچ رسانه ايرانی گفتوگو نکرده است.»
او همچنين درباره اين بخش از گزارش خبرگزاری فارس که مدعی شده بود محمد مرسی گفته است رابطه با ايران باعث «توازن راهبردی» در منطقه میشود، اظهار داشت: «در برنامه توسعه آقای مرسی هيچ چيزی که به بحث توازن راهبردی در منطقه اشاره کند، وجود ندارد.»
خبرگزاری فارس روز دوشنبه اعلام کرد که با محمد مرسی، ریيس جمهوری منتخب مصر، مصاحبه کرده است و مدعی شد که این «گفت و گوی اختصاصی» پيش از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری انجام شده است.
اين خبرگزاری فايلی صوتی نيز در صفحه خود قرار داده که میگويد صدای مصاحبه با آقای مرسی است.
ساعاتی پس از درج اين مصاحبه که بازتاب گستردهای در رسانههای جهانی داشت، خبرگزاری دولتی ايران (ايرنا) انجام اين مصاحبه را تکذيب کرد.
به گزارش ايرنا، سخنگوی مرسی، با تکذيب انجام مصاحبهای از سوی خبرگزاری فارس با ریيس جمهوری منتخب مصر گفته است: «اين مصاحبه در اصل انجام نشده و به همين دليل نبايد درباره آن اظهار نظر کرد. در پاسخ اقدامات مناسب انجام خواهد شد.»
خبرگزاری فارس به این خبر خبرگزاری جمهوری اسلامی-ایرنا- واکنش نشان داده و گفته است: «جای سوال است که چرا ایرنا همگام با رسانههای معاند و ضد انقلاب سعی در تختطه این مصاحبه و نکات کلیدی و ارزشمند رییس جمهوری منتخب مصر که در راستای سیاستهای انقلابیون و اسلامگراها در منطقه است، را دارد؟»
بر پايه مصاحبه مورد ادعای فارس، آقای مرسی گفته است که در معاهده صلح مصر با اسرائيل موسوم به کمپ ديويد تجديد نظر خواهد کرد. در اين مصاحبه آمده است: «سياست ما در قبال اسرائيل سياست برابری خواهد بود زيرا ما در همه زمينهها از آنها کمتر نيستيم و با همه در مورد بازگرداندن حقوق فلسطينيان به صاحبان آن بحث خواهيم کرد زيرا اين امر بسيار اهميت دارد و در توافقنامه کمپ ديويد نيز تجديد نظر خواهيم کرد که البته همه اين موارد از طريق نهادهای دولتی و کابينه صورت خواهد گرفت زيرا من به تنهايی هيچ تصميمی را اتخاذ نخواهم کرد.»
اين در حالی است که محمد مرسی در اولين نطق خود پس از اعلام پيروزی در انتخابات گفته بود که به تمام معاهدات بين المللی مصر پايبند خواهد بود.
در بخش ديگری از مصاحبه مورد ادعای فارس، آقای مرسی به شدت به شورای عالی نيروهای مسلح که اداره موقت مصر را پس از سرنگونی نظام مبارک در دست دارد، تاخته است. دليل اين سخنان هم صدور بخشنامه اخير شورای عالی نيروهای مسلح بود که از اختيارات رياست جمهوری کاسته و به اختيارات خود افزوده است. در اين مصاحبه همچنين ریيس جمهوری منتخب مصر دادگاه عالی قانون اساسی را به دليل صدور حکم انحلال مجلس خلق، مورد انتقاد قرار داده و گفته که اين حکم را قبول ندارد.
در سايت خبرگزاری فارس به نقل از آقای مرسی آمده که گفته است: «اول اينکه شورای نظامی حق صدور متمم قانون اساسی را ندارد و ما اين متمم قانون اساسی که اختيارات ریيس جمهوری منتخب را کاهش میدهد، رد میکنيم و در نشست خبری نيز اعلام کرديم که ما همچنان با متمم قانونی اساس تحت هر شرايطی مخالف هستيم و شورای نظامی بايد فورا از قدرت سياسی کنارهگيری کند و ما همچنين تاکيد کرديم که وارد مرحله جديدی شدهايم و همه را به اتحاد و همدلی فرامیخوانيم.»
این اظهارات در حالی است که آقای مرسی در سخنرانی شامگاه يکشنبه خود از ارتش و نيروهای مسلح اين کشور تمجيد کرد و آنها را «بهترين حاميان وطن» توصيف کرد و وعده داد که از نهاد ارتش و نيروهای مسلح پاسداری کند. وی همچنين دستگاه قضايی مصر را «مستقل و پاک» دانست.
خبرگزاری فارس مدعی شده که ریيس جمهوری منتخب مصر خبرهای منتشره از قول او که پيشتر گفته بود اولين سفر خود را به عربستان سعودی خواهد داشت تکذيب کرده و آن را تنها پيشنهاد برخی جوانان حزب دانسته است.
بنا به ادعای خبرگزاری فارس، محمد مرسی در خصوص رابطه با ايران گفته است: «ما بايد روابط طبيعی با ايران بر اساس منافع مشترک دو کشور و توسعه زمينههای هماهنگی سياسی و همکاری اقتصادی را ازسر بگيريم زيرا اين امر توازن راهبردی در منطقه ايجاد خواهد کرد و اين مسئله بخشی از برنامه من است.»
در روزهای گذشته در خبرها آمده بود که محمد مرسی ديدار با کاردار سفارت ايران در قاهره را نپذيرفته است. پيشتر مرسی در مصاحبه با روزنامه «الکويتيه» در خصوص رابطه با ايران گفته بود: «من ديدار با کاردار ايران در مصر را نپذيرفتهام، البته حداقل تا هنگامی که موضع آنها در خصوص سوريه مشخص شود. اما در ارتباط با اظهارات شما تأکيد میکنم که امنيت و ثبات منطقه عربی نيازمند وجود روابط مثبت بين مصر و منطقه است، زيرا هيچ کدام از دو طرف بینياز از يکديگر نيستند؛ رهبری طرح سنی بين الازهر و سعودی و بال های آنها در کشورهای عربی باقی میماند، البته بدون ورود به جزئيات در خصوص طرح ديگر که در مقابل آن قرار دارد.»
خبرگزاری فارس در هفتههای اخير دو گزارش منتشر کرده بود که هر دو تکذيب شدند.
اين خبرگزاری چندی پيش مدعی شده بود که مصاحبهای با محمد البرادعی فعال سياسی مصری و مدير کل پيشين سازمان انرژی اتمی انجام داده و متن آن را منتشر کرده بود. البرادعی اما هرگونه انجام مصاحبه با خبرگزاری فارس را تکذيب کرد.
پس از آن نیز گزارشی در این خبرگزاری به نقل از منابع موثق غير رسمی منتشر شد که در آن از نيت مسکو، تهران، پکن و دمشق برای انجام مانور مشترک نظامی در سوريه خبر داده بود. وزارت دفاع روسيه و مشاور سياسی بشار اسد، ریيس جمهوری سوريه، اين خبر را تکذيب کردند.