لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۷

میانمار: ۷۱ نفر در حملات شبه‌نظامیان مسلمان به پلیس و گارد مرزی کشته شدند


چند مأمور مرزی میانمار در حال پاسبانی در شمال ایالت راخین محل تمرکز اقلیت روهینگا
چند مأمور مرزی میانمار در حال پاسبانی در شمال ایالت راخین محل تمرکز اقلیت روهینگا

دولت میانمار روز جمعه سوم شهریور اعلام کرد که در حملات نیمه‌شب شبه‌نظامیان وابسته به اقلیت مسلمان «روهینگا» به چند پست پلیس و مرزی این کشور ۷۱ نفر کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این حملات نقطه عطف مهمی در درگیری‌های مسلحانه در میانمار به شمار می‌رود.

دفتر آنگ سان سوچی، مشاور حکومتی میانمار، در بیانیه‌ای گفته است که در جریان این حملات ۳۰ پست پلیس هدف حمله قرار گرفتند. این حملات ۱۲ کشته و ۱۱ مجروح از طرف نیروهای دولتی به همراه داشته که حال سه نفر از مجروحان وخیم گزارش شده است.

این بیانیه می‌افزاید مهاجمان که مجهز به قمه بودند ضمن به غنیمت گرفتن چندین قبضه سلاح، اردوگاه‌های پناهندگان را ویران کرده و خانه‌ها را آتش زده‌اند.

دفتر خانم سوچی گفته است که نیروهای نظامی و پلیس مرزی با انجام «عملیات پاکسازی» به این حملات پاسخ دادند.

یک شاهد عینی در روستای مانگداو تلفنی به آسوشیتدپرس گفته که سربازان ساعت ۱۰ بامداد روز جمعه وارد روستای آنها شدند و ضمن آتش زدن خانه‌ها و اموال مردم، دستکم ۱۰ نفر را به ضرب گلوله کشتند.

این شاهد که به خاطر ترس از انتقامجویی نخواست نامش فاش شود، افزود روستاییان از همه طرف دست به فرار زدند ولی بیشتر آنها به سمت یک کوهستان نزدیک روستا گریختند.

به گفته او، صدای تیراندازی و انفجار قابل شنیدن است و دود ناشی از آتش‌سوزی نیز دیده می‌شود.

آسوشیتدپرس می‌گوید گروهی به نام «ارتش نجات آراکان روهینگا» مسوولیت حملات نیمه‌شب به بیش از ۲۵ محل را برعهده گرفته است و گفته که این اقدامات در راستای دفاع از جامعه مسلمانان روهینگا صورت گرفته است که هدف ظلم‌وستم نیروهای دولتی هستند.

این بدترین درگیری از اکتبر پارسال است که در جریان آن شبه‌نظامیان به سه پست بازرسی مرزی حمله کرده و ۹ پلیس را کشتند. از آن زمان نیروهای امنیتی میانمار علیه جامعه روهینگا در ایالت راخین دست به عملیات‌های خشونت‌باری زده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری، ارتش را به نقض گسترده حقوق بشر از جمله کشتن، تجاوز و آتش زدن بیش از هزار خانه و ساختمان متهم کرده‌اند.

اقدامات ارتش میانمار باعث خشم بیشتری علیه حکومت این کشور شده است. دولت میانمار اقلیت روهینگا را مهاجران غیرقانونی معرفی می‌کند که از بنگلادش وارد این کشور شده و هیچ‌گونه حقوق شهروندی ندارند. ارتش نجات آراکان روهینگا از این شرایط استفاده کرده و نیروگیری از میان مسلمانان را شدت بخشیده است.

به نظر می‌رسد که عملیات جدید این گروه شبه‌نظامی دور تازه‌ای از سرکوب و مقاومت را به همراه داشته باشد.

جامعه مسلمانان روهینگا مدت‌هاست که با تبعیض شدید از سوی این کشور دارای اکثریت بودایی روبه‌رو هستند و در سال ۲۰۱۲ هدف خشونت‌های داخلی قرار گرفتند که صدها کشته برجای گذاشت.

در آن سال، ۱۴۰ هزار نفر از خانه‌های خود آواره و ناچار به اسکان در اردوگاه‌های داخلی این کشور شدند که همچنان در این اردوگاه‌ها باقی مانده‌اند.

به گزارش سازمان ملل، از اکتبر پارسال تاکنون بیش از ۸۰ هزار تن از مسلمانان روهینگا به کشور همسایه آن بنگلادش گریخته‌اند.

حملات این شبه‌نظامیان ساعاتی پس از آن صورت گرفت که کمیسیون مشورتی راخین به سرپرستی کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازان ملل، گزارش نهایی خود را منتشر و توصیه کرد که حکومت میانمار باید فوراً برای بهبود وضعیت اقتصادی و عدالت اجتماعی در ایالت راخین وارد عمل شده تا خشونت میان بودایی‌ها و اقلیت مسلمان روهینگا را حل‌وفصل کند.

XS
SM
MD
LG