مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، از «امتناع» محمدعلی نجفی٬ شهردار تهران از پس گرفتن استعفای خود خبر داد. سخنگوی این شورا هم گفته که نجفی در پذیرش استعفاء از سوی اعضای شورای شهر «اصرار دارد».
آقای فراهانی روز سهشنبه ۱۴ فروردین گفت که شهردار تهران٬ «نهایتا با استناد به قضاوت قطعی سه پزشک مختلف در خصوص بیماری صعبالعلاجشان حاضر به پس گرفتن استعفاء نشدند».
وی افزوده که موضوع انتخاب سرپرست برای شهرداری تهران٬ «فعلا مطرح نیست» و روز یکشنبه، ۱۹ فروردین، که استعفای نجفی در شورای شهر به رای گذاشته میشود٬ در این زمینه نیز تصمیمگیری خواهد شد.
این خبر در حالی منتشر میشود که مشاور شهردار تهران به طور تلویحی از «فشار» بر شورای شهر برای پذیرش استعفای محمدعلی نجفی خبر داده است.
غلامعلی رجایی در کانال تلگرامی خود نوشته که نجفی «مایل به استعفاء نیست» و اعضای شورای شهر نیز «مایل به پذیرش استعفای نجفی نیستند٬ مگر اینکه بحث مصلحت نظام به میان کشیده شود و شورا چارهای جز تمکین نداشته باشد».
وی جزئیات بیشتری درباره استعفای شهردار تهران و منظور خود از موضوع «مصلحت نظام» بیان نکرده است. به نظر میرسد اشاره وی به اصولگرایان و حامیان محمد باقر قالیباف، شهردار پیشین تهران، باشد که از سوی آقای نجفی به فساد مالی متهم شده است.
بهاره آورین، عضو شورای شهر تهران هم «تعویق» ملاقات شهردار تهران با رهبر جمهوری اسلامی، «برخوردتحقیرآمیز» دادستانی در ماجرای احضار آقای نجفی و «مخالفت و فشارهای برخی نهادهای امنیتی» را از دلایل اصلی استعفای شهردار تهران اعلام کرده بود.
علی اعطاء، سخنگوی شورای شهر تهران، روز سهشنبه از احتمال پذیرش استعفای نجفی در صورت مشکل «حاد» جسمی وی خبر داده و گفته که «اگر نظر قطعی پزشکی این باشد که وی نباید در شرایط استرس شدید قرار بگیرد...اخلاقا باید به انتخاب شهردار احترام بگذاریم».
به گفته اعطاء، علاوه بر بیماری «عوامل دیگر و تنگناهای موجود نیز تاثیر داشته است». وی به این عوامل و تنگناها اشارهای نکرده است.
وی به صراحت گفته که شهردار تهران٬ «بر استعفاء پافشاری داشته و اصرار دارند که پذیرفته شود».
مرتضی الویری٬ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، نیز در این زمینه گفته است: «بیماریای که درباره نجفی نیز مطرح شده است، یک نوع بیماری عادی است و خیلیها این بیماری را دارند».
آنطور که الویری خبر داده٬ «تمام اعضای شورای شهر تهران به این مورد تأکید دارند که نجفی باید در سمت خود بماند».
محمدعلی نجفی با رأی اعضای شورای شهر تهران و با تایید وزارت کشور به طور رسمی از پنجم شهریور پارسال سکان شهرداری تهران را به دست گرفت.
با این حال٬ یک هفته پس از تعقیب قضایی وی و برگزارکنندگان مراسم روز جهانی زن به دلیل رقص چند دختر خردسال در روز ۲۳ اسفند، گزارشهایی درباره استعفای وی منتشر شد.
انتشار گزارشهای «تخلفات» محمدباقر قالیباف، شهردار پیشین، از سوی آقای نجفی نیز انتقاد دادستان تهران و اصولگرایان حامی قالیباف را به دنبال داشت.
شهردار تهران ۲۴ دی پارسال در گزارشی از وضعیت شهرداری پایتخت ایران، شهردار و مدیران سابق این نهاد را به مواردی چون «هزینه کردن بودجه شهرداری در انتخابات ریاستجمهوری»، «استخدام ناگهانی ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات»، «خیانت در صندوق ذخیره کارکنان شهرداری» و «واگذاری سلیقهای ۶۷۴ ملک» متهم کرده بود.
با این حال یک هفته بعد عباس جعفری دولتآبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، با انتقاد از انتشار این گزارش خبر داد که از محمدعلی نجفی خواسته است «فوراً» مستندات خود در این باره را به این نهاد ارائه دهد.