حماس و فتح با گذشتن از عمده موانع مورد اختلاف ميان خود برای تشکيل يک دولت وحدت ملی جديد به توافق نهايی نزديک شدند و در انتظار رای پارلمان به سر می برند.
برنامه نهايی دولت جديد روز، جمعه، تدوين شد که از زبان معتدل تری در برابر اسراييل استفاده می کند، ولی هنوز با آن چه خواسته کشورهای تحريم کننده دولت فلسطینی برای به رسميت شناختن اسراييل عنوان شده است فاصله دارد.
اسراييل روز پانزدهم مارس رسما اعلام کرد که دولت جديد فلسطينی را به رسميت نخواهد شناخت و با آن همکاری نخواهد کرد. اسراييل پيش از هر چيز خواستار به رسميت شناخته شدن خود توسط تمام گروه هايی است که در تشکيل دولت فلسطينی دخيل خواهند بود.
برنامه جديد دولت در اختيار مجلس منطقه خود گردان قرار گرفته است تا به تصويب نهايی برسد و دولت جديد تشکيل شود.
اعضای مجلس نمی توانند در يک محل گرد هم آيند. برخی از آن ها در زندان های اسراييل هستند که در نتيجه در نشست مجلس غايب هستند. نمايندگان این مجلس که به صورت جداگانه در شهر غزه و رام الله مستقر هستند به وسيله ويدئو کنفرانس با يکديگر ارتباط خواهند داشت و به تبادل نظر می پردازند.
در برنامه مورد توافق فتح و حماس، دولت فلسطينی از جمله خواستار تشکيل يک کشور مستقل در زمين هايی است که پيش از سال ۱۹۶۷ در اختيار فلسطينيان بود.
دولت جديد همچنین موظف می شود به گفت و گوهای صلحی که توسط محمود عباس هدایت خواهد شد، احترام بگذارد.
برنامه جديد از گروه های فلسطينی می خواهد تا به پايدار ماندن آتش بس با اسراييل پايبند بمانند ولی در عين حال اعلام کرده که «مقاومت به هر شکل ممکن به ويژه با روش غير خشونت آميز عليه اشغال تصديق می شود.»
بر اساس برنامه دولت جدید فلسطینی، وزارت کشور، امور خارجه و دفاع در اختيار افراد مستقل قرار می گيرد. به اين وسيله، مواردی چون کنترل نيروهای امنيتی در اختيار شخصيت های مستقلی غير از افراد وابسته به فتح و حماس قرار می گيرد.
شيمون پرز، معاون نخست وزير اسراييل، روز شنبه از جامعه جهانی خواست تا ثابت و استوار بر سر موضع خود در قبال دولت به رهبری حماس بايستند.
آقای پرز گفت: «اگر دولت جديد ترور را سرزنش نمی کند، اگر دولتی است که از گفت و گو های صلح حمايت نمی کند چرا بايد به آن کمک شود.»
دولت جدید فلسطینی هنوز نتوانسته است خوشبينی کشورهای غربی و پيشرفته را برای پايان دادن به تحريم هايی که عليه آن اجرا می شود جلب کند.
از ميان چهار مذاکره کننده اصلی خارجی در بحران خاورميانه، که به گروه چهارگانه شهره است، يعنی ايالات متحده، اتحاديه اروپا، سازمان ملل متحد و روسيه، گرم ترين واکنش ها نسبت به برنامه جديد و دولت احتمالی از سوی مسکو بيان شده است.
وزرت امور خارجه فدراسيون روسيه اعلام کرده است که قطعا اتفاق بسيار مهمی برای اتحاد مقام های عالی رتبه فلسطينی رخ داده است.
گروه چهارگانه از دولت فلسطينی می خواهد تا قبيل از هر چير اسراييل را به رسميت بشناسد و عليه آن اقدام به فعاليت مسلحانه نکند.