پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، در سخنرانی روز کریسمس خود در واتیکان خواستار از سرگیری مذاکرات برای راهحل دو کشور در خاورمیانه و پایان منازعه میان اسرائیل و فلسطینیها شد.
اظهارات روز دوشنبه چهارم دی پاپ پس از آن بیان میشود که به رسمیت شناختن اورشلیم (بیتالمقدس) به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، واکنشهای گستردهای در خاورمیانه به دنبال داشت.
سخنرانی موسوم به «اوربی اِت اُربی» (خطاب به شهر و خطاب به جهان) رهبر کاتولیکهای جهان چهار روز پس از آن صورت میگیرد که ۱۲۰ کشور جهان از یک قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل حمایت کردند که از آمریکا خواسته است تا در تصمیم خود در مورد اورشلیم (بیت المقدس) تجدیدنظر کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پاپ فرانسیس با اشاره به فلسطینیها و اسرائیلیها گفت: «بیاید دعا کنیم که مذاکرات میان طرفین برای اینکه بالاخره مذاکرات به نتیجه برسد از سر گرفته شود، راهحلی که به همزیستی مسالمتآمیز توافق شده میان دو کشور و در چارچوب مرزهای بینالمللی شناخته شده منجر شود».
وی از فراز بالکن مشرف به میدان سنت پیتر واتیکان خطاب به دهها هزار نفر افزود: «ما مسیح را در چهره کودکان خاورمیانه میبینیم که به خاطر بالا گرفتن تنش بین اسرائیلیها و فلسطینیها همچنان در رنج هستند».
این دومین بار است که رهبر کاتولیکها پس از تصمیم روز ۱۵ آذر رئیسجمهوری آمریکا درباره اورشلیم (بیت المقدس)، به طور علنی درباره این شهر سخن میگوید.
وی در سخنانش خواستار احترام به «وضع موجود» این شهر شد.
فلسطینیها خواهان به رسمیت شناخته شدن شرق اورشلیم (بیت المقدس) به عنوان پایتخت دولت آینده و مستقل خود هستند، حال آنکه اسرائیل کل شهر را به عنوان پایتخت «واحد و همیشگی» این کشور اعلام کرده است.
پاپ در اظهارات روز دوشنبه خود از مردم خواست تا مسیحِ بیدفاع خردسال را در چهره کودکان رنجور از جنگ، مهاجرت و بلایای طبیعی ناشی از اقدامات بشریت ببینند.
وی گفت: امروز، چنانکه بادهای جنگ در جهان ما در حال وزیدن است... کریسمس از ما را فرا میخواند تا مسیح خردسال را در چهره کودکان ببینیم، بالاخص آنانی که چون مسیح، «جایی برای آرمیدن ندارند».
رهبر کاتولیکهای جهان که پنجمین کریسمس دوران پاپی خود را جشن میگیرد، گفت: او مسیح را در چهره کودکانی یافت که با آنها در سفر اخیرش به میانمار و بنگلادش ملاقات کرد.
پاپ فرانسیس خواستار حمایتهای کافی از کرامت اقلیتها در این منطقه شد. بیش از ۶۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی طی ماههای گذشته از میانمار به بنگلادش گریختهاند.
وی همچنین از جهان خواست تا مسیح را در چهره کودکان معصومی ببینند که از جنگ در سوریه، عراق و یمن در رنج هستند و گلایه کرد که مردمان این مناطق «به طور وسیعی فراموش شدهاند، با مشکلات امدادرسانی جدی روبرو هستند و از گرسنگی و شیوع بیماریها رنج میبرند».
رهبر کاتولیکهای جهان یکشنبه شب نیز در سخنرانی دیگری برای کریسمس، با تشبیه وضعیت مریم و یوسف به وضعیت مهاجران و پناهجویان، از حقوق این گروه از مردم دفاع کرده و گفته بود که لازمه ایمان، محترم شمردن و پذیرفتن خارجیهاست.