سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی میگوید که پاسخ ایران به تروریست معرفی کردن سپاه پاسداران از سوی ایالات متحده آمریکا، «سخت، قاطع و کوبنده» خواهد بود که آمریکا باید تبعات آن را بپذیرد.
بهرام قاسمی روز دوشنبه ۱۷ تیرماه در گفتوگو با خبرنگاران گفته که امیدواریم آمریکا «این خطای استراتژیک و مهم» را نداشته باشد که سپاه پاسداران را در فهرست گروهها و سازمانهای تروریستی قرار دهد.
به گزارش خبرگزاریها، وی افزود: «اما اگر این کار را بکند پاسخ ایران سخت، قاطع و کوبنده خواهد بود که آمریکا باید تبعات آن را بپذیرد».
سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه ایران یک روز پس از هشدار شدید فرمانده کل سپاه پاسداران بیان میشود که آمریکا را تهدید کرده بود اگر قانون تحریمهای جدید آمریکا اجرا شود «این کشور باید پایگاههای منطقهای خود تا شعاع دو هزار کیلومتری برد موشکهای ایران را منتقل کند».
محمدعلی عزیز جعفری افزوده بود که «تحریمهای جدید آمریکا شانس هرگونه تعامل را برای همیشه از بین خواهد برد».
سخنان وی ناظر به برخی گزارشهای مطبوعات غربی بود که گفته بودند دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، در حال بررسی این موضوع است که به زودی سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
آقای ترامپ قرار است تا روز ۱۵ اکتبر نظر خود را در مورد پایبندی یا عدم پایبندی ایران به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اعلام کند. برخی رسانهها از جمله روزنامه آمریکایی «واشینگتن پست» گفتهاند که احتمالا رای وی به عدم پایبندی ایران خواهد بود.
در حال حاضر بسیاری از فرماندهان و زیرمجموعههای سپاه پاسداران به دلیل نقض حقوق بشر و فعالیتهای موشکی جمهوری اسلامی ایران هدف تحریمهای آمریکا هستند ولی کل این نیرو تحریم نیست.
محکومیت دری اصفهانی
سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش به محکومیت عبدالرسول دری اصفهانی، عصو تیم مذاکره کننده هستهای ایران، به پنج سال زندان اشاره کرد و گفت: «آنچه توسط سخنگوی قوه قضاییه مطرح شده متین است و در این باره اظهار نظری ندارم».
آقای قاسمی در عین حال از آنچه «تلاشهای مثبت» دریاصفهانی طی چند دهه گذشته در ارگانهای جمهوری اسلامی خواست، تمجید کرد و اظهار داشت: «گفته میشود بازگشت ۱.۷ میلیارد دلار کار ایشان بوده ولی بررسی روابط پنهان افراد کار وزارت خارجه نیست و ارگانهای دیگر باید این کار را بکنند».
وی افزود: «ایشان را یکی از ارگانها معرفی کرده بودند و به عنوان مشاور در مقاطعی حضور داشتند در برجام و با بخش اقتصادی برجام همکاری داشتند و عضو هیات برجام نبودند».
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز یکشنبه از تایید حکم پنج سال زندان برای عبدالرسول دری اصفهانی خبر داد و اتهام او را جاسوسی و ارائه اطلاعات به بیگانگان عنوان کرد.
وی ضمن اشاره مستقیم به نام عبدالرسول دری اصفهانی، از او به عنوان فردی دو تابعیتی که با دو سرویس [جاسوسی] در ارتباط بوده، نام برد و گفت که محکومیت او به پنج سال زندان در دادگاه تجدیدنظر تأیید و قطعی شده است.
محکومیت وی به پنج سال زندان در حالی است که وزیر اطلاعات ایران در یادداشتی به مجلس شورای اسلامی خبر داده بود که از نظر کارشناسان وزارت اطلاعات، آقای دری اصفهانی جاسوسی نکرده است.