لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۳۹

خطر اصلی از ناحیه ايران، «حملات سايبری» است


هک یکی از سایت های اصلاح طلبان از سوی ارتش سایبری ایران.
هک یکی از سایت های اصلاح طلبان از سوی ارتش سایبری ایران.
شبکه خبری سی ان ان می نويسد که در کارزار انتخابات رياست جمهوری آمريکا موضوع برنامه های هسته ای ايران به تفصيل مورد بحث قرار گرفته ولی به خطر اصلی که ايران می تواند برای آمريکا ايجاد کند يعنی حملات يا جنگ سايبری هيچ توجهی نشده است.

گفته می شود که ايران مسئول يک مجموعه حملات سايبری گسترده ای بوده که در ماه سپتامبر وب سايت چندين بانک آمريکايی را از کار انداخت.

در ماه اوت نيز شبکه کامپيوتری شرکت نفت دولتی عربستان سعودی «آرامکو» و شرکت گاز قطری «راس گاز» که از زير مجموعه های شرکت آمريکايی «اکسون موبيل» است هدف حملات سايبری قرار گرفتند که به نظر می رسد منشا آن ايران بوده است.

به گفته يک شرکت ايمنی شبکه های کامپيوتری، گستردگی حملات سايبری به وب سايت بانک های آمريکايی ده تا بيست برابر حملات متداولی است که با جهت دادن حجم زيادی از ترافيک مخرب به اين وب سايت ها آنها را مختل می کند.

حمله به وب سايت «آرامکو» نيز که همچون يک بمب ساعتی عمل کرد درست در بامداد يک روز مهم در تقويم مسلمانان با رها کردن يک بدافزار يا ويروس کامپيوتری حدود سه چهارم از کامپيوترهای اين شرکت يعنی سی هزار دستگاه را نابود کرد.

شبکه خبری سی ان ان می افزايد که اين حد از قدرت نمايی ايران بی سابقه است. معمولا مافيای روسی و يا هکرهای چينی از روش هايی نظير سرقت اطلاعات و هويت و شناسه های کامپيوتری استفاده می کنند اما ايران به نسبت جزء تازه واردان اين عرصه است.

کارشناسان ايمنی شرکت های کامپيوتری می گويند روی آوری ايران به جنگ سايبری واکنشی طبيعی در قبال تحريم های شديد آمريکا و اتحاديه اروپا است.

کارشناسان معتقدند که ايران با استفاده از اين روش ها می خواهد به غرب نشان دهد که توانايی لازم برای مختل کردن فعاليت های گوناگون در کشورهای غربی و متحدان آنها را دارد و نخواهد گذاشت که اعمال فشار به آن کشور بدون پرداخت هزينه باشد.

تشخيص هويت عاملان اصلی حملات سايبری کار ساده ای نيست ولی با وجود در دست نداشتن اسناد و شواهد کافی اکثر کارشناسان بر اين باورند که حکومت ايران دست کم از مهاجمان سايبری حمايت می کند.

پس از وقوع حملات سايبری ماه سپتامبر، سناتور «جو ليبرمن» گفت که به اعتقاد وی حکومت ايران در پشت اين حملات است. ماه گذشته مقامات امنيتی آمريکا به شبکه خبری سی ان ان گفتند که حملات به وب سايت بانک های آمريکايی و شبکه کامپيوتری شرکت نفت عربستان از ايران سرچشمه گرفته و به اعتقاد آنها حکومت آن کشور نيز در اين اقدامات دخالت داشته است.

وزارت خارجه آمريکا از اظهار نظر مستقيم برای تنظيم اين گزارش امتناع کرده است ولی لئون پانه تا وزير دفاع آمريکا ماه گذشته در اجتماعی مربوط به امنيت سايبری در شهر نيويورک گفت ايران برای بهره برداری از ابزارهای جنگ سايبری اقدامات مشخصی را در دستور کار قرار داده است.

کارشناسان جنگ سايبری معتقدند که ظرفيت و توانايی های ايران در اين زمينه هنوز با آنچه که در مورد روس ها و چينی ها گفته می شود فاصله فراوانی دارد. ولی ايران نشان داده که توانايی ها و بلندپروازی های آن کشور در حال رشد است.

يکی از نکاتی که کارشناسان به ان اشاره می کنند احتمال همکاری تبهکاران سايبری با حکومت ايران است که در گذشته نمونه های آن در مورد دولت های ديگر ديده شده بود.

روابط ايران و آمريکا در حال حاضر در متشنج ترين حالت قرار دارد. آمريکا، ايران را «حکومتی تروريستی» می داند و بنابراين بسياری از کارشناسان ايمنی اينترنت معتقدند که ايران در صورت توسعه توانايی های خود در انجام حمله سايبری به شبکه های کامپيوتری حساس آمريکا مثل بخش مالی و يا بخش های زير ساختی کشور ترديد نخواهد کرد.

شبکه خبری سی ان ان از قول کارشناسان امنيتی می نويسد که دولت آمريکا بايد خطر هسته ای و سايبری ايران را به طور برابر جدی بگيرد. روش مقابله ايران جنگ غير منظم است و بايد در نظر داشت که در آمريکا اهداف ديجيتال و سايبری بسيار حساس تری وجود دارد که ايران می تواند آنها را هدف بگيرد.

برخی از کارشناسان می گويند که برنامه ريزی برای مقابله با خطر سايبری ايران بايد يکی از اولويت های دولت آينده آمريکا باشد. به گفته آنها اگر ايران تاکنون نشان داده که می تواند به شبکه های مالی که از جمله ساختارهای حساس کشور هستند حمله کند دولت آمريکا تا چه زمانی می خواهد اين تعرض ها را تحمل کرده و به ايران اعلام جنگ ندهد.
XS
SM
MD
LG