فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران اعلام کرد نیروهای آمریکایی یک کارخانه ساخت سلاح «زمینبهزمین» که ایران در حلب سوریه ساخته بود را «به طور کامل تخریب» کردهاند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، امیر علی حاجیزاده روز دوشنبه ۲۴ آبان گفت که یکی از اهداف آمریکا در منطقه «از بین بردن ارتش کشورهای اسلامی است».
وی آمریکا را متهم کرد که در حملات خود منابع سلاح ارتش سوریه را «نابود کرده» و از جمله کارخانه سلاحهای «زمینبهزمین»که از سوی ایران در حلب ساخته شده بود، توسط نیروهای این کشور «به طور کامل تخریب شده است».
|برای دریافت تازهترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|
این فرمانده ارشد سپاه جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است و نگفته که چه زمانی این اتفاق افتاده است. مقامهای آمریکایی هنوز به این ادعا واکنشی نشان ندادهاند.
آقای حاجیزاده در بخش دیگری از سخنانش گفت بخشی از ارتش عراق با حمله آمریکاییها به این کشور و سرنگونی حکومت صدام حسین «از بین رفت» و بخش دیگر را نیز «داعش بلعید».
سخنان این فرمانده ارشد سپاه درباره ساخت یک کارخانه سلاح «زمینبهزمین» از سوی ایران در حلب سوریه در حالی است که رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز چهار روز پیش از ساخت یک کارخانه موشک در این شهر از سوی ایران خبر داده بود.
محمد باقری ۲۰ آبان گفته بود که ایران در منطقه حلب، یک کارخانه «صنعت ساخت موشک برای سوریه» ایجاد و «موشک تولید کرد» که «در جنگ ۳۳ روزه» علیه اسرائیل از آنها استفاده شد.
اشاره آقای باقری به درگیری ارتش اسرائیل و حزبالله لبنان در سال ۲۰۰۶ میلادی است که به «جنگ ۳۳ روزه» موسوم است.
شهر حلب که زمانی مرکز اقتصادی سوریه به شمار میرفت، از مهمترین مراکز درگیریها در جنگ داخلی این کشور است.
عملیات مشترک ارتش سوریه با حمایت روسیه و ایران برای بازپسگیری حلب از حدود دو ماه پیش آغاز شده است.
مخالفان حکومت بشار اسد نیروهای دولتی را متهم میکنند که با حمایت مسکو و تهران دهها هزار غیرنظامی را کشته، زخمی یا آواره کردهاند.
روسیه میگوید در سوریه تروریستهای اسلامگرا را هدف قرار میدهد و ایران هم اعلام کرده که حضورش در این کشور «مستشاری» است.
«جنگ سوریه فرسایشی خواهد بود»
در همین حال، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت که رهبر جمهوری اسلامی دستور داده که حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه و عراق «مستشاری» باشد تا نیروهای ایرانی «در باتلاق این دو کشور گرفتار» نشوند، «چون نتیجه جنگ فرسایشی خواهد بود و تصرف خاک کشور دیگر محسوب میشود».
به گفته آقای حاجی زاده، در زمان حمله آمریکا به افغانستان نیز نیروهای نظامی ایران «کاملا آماده بودند تا هرات را بگیرند» اما رهبر جمهوری اسلامی اجازه نداد که نیروهای نظامی ایران وارد «باتلاق» افغانستان شوند و «ناتو در آن باتلاق گیر کرد».
پیش از این نیز برخی از تحلیلگران اعلام کرده بودند که جنگ داخلی در سوریه «طولانی مدت» و «فرسایشی» خواهد بود اما اسماعیل قاآنی جانشین فرمانده سپاه «قدس» شاخه برونمرزی سپاه پاسداران روز ۱۵ آبان پیش بینی کرده بود که در سال جاری «سرنوشت» جنگ سوریه مشخص میشود.
پس از حمله آمریکا به افغانستان، گزارشهایی درباره همکاری ایران و ایالات متحده برای سقوط حکومت طالبان منتشر شد و برخی از مقامات جمهوری اسلامی از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی این گزارشها را تایید کرده بودند.
رایان کراکر سفیر سابق آمریکا در عراق و افغانستان نیز در خاطرات خود بدون ذکر نام، از ابراز تمایل یک دیپلمات ایرانی برای حمله آمریکا به افغانستان خبر داده است.
در همین حال یحیی رحیم صفوی،دستیار ویژه رهبر جمهوری اسلامی در امور نظامی، روز ۲۶ مهر اشغال افغانستان و عراق از سوی آمریکا را «به نفع» ایران دانسته و گفته بود با اشغال این کشورها دو دشمن جمهوری اسلامی در غرب و شرق از بین رفتند و «وزن سیاسی ایران افزایش» یافت.