لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۲

روسیه و عربستان با وجود مخالفت ایران «خواستار افزایش تولید اوپک هستند»


الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، در نشست اعضای اوپک و غیراوپک برای تفاهم درباره میزان تولید.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، در نشست اعضای اوپک و غیراوپک برای تفاهم درباره میزان تولید.

روسیه و عربستان سعودی با وجود مخالفت بعضی از اعضای اوپک از جمله ایران تلاش می‌کنند از ماه ژوئیه برای تامین تقاضای رو به افزایش و جبران کاهش تولید ونزوئلا و لیبی تولید نفت این سازمان را به شکل چشمگیری افزایش دهند.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد گفت: «تقاضا برای نفت در بازار جهانی معمولا در سه ماهه سوم سال به شدت افزایش می‌یابد. اگر اقدامی انجام ندهیم با کمبود نفت در بازار مواجه خواهیم شد و به نظر ما این می‌تواند به افزایش بهای نفت منجر شود».

وی افزود روسیه می‌خواهد اوپک و سایر تولیدکنندگان نفت میزان تولید خود را ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهند.

به این ترتیب توافق موجود بین این کشورها برای ۱.۸ میلیون بشکه کاهش تولید که طی ۱۸ ماهه گذشته باعث شد بهای نفت از ۲۷ دلار به ۷۵ دلار صعود کند، باطل خواهد شد.

کشورهای عضو اوپک روز جمعه هفته جاری برای تصمیم‌گیری در مورد میزان تولید نفت خود تشکیل جلسه خواهند داد. اقتصادهای بزرگ جهان از جمله آمریکا و چین می‌خواهند برای پیشگیری از بالا رفتن قیمت نفت و کمک به روند رو به رشد اقتصاد جهانی میزان تولید این محصول افزایش یابد.

عربستان سعودی و روسیه خواهان برداشتن تدریجی کاهش تولید هستند که از اوایل سال ۲۰۱۷ به اجرا گذاشته شد. ولی تعدادی از اعضای اوپک از جمله ایران، عراق، الجزایر و ونزوئلا با این اقدام مخالفند.

سه منبع اوپک به رویترز گفتند که کمیسیون اقتصادی این سازمان در جلسه روز دوشنبه برای بررسی آینده بازار به این نتیجه رسیده که تقاضا برای نفت در باقیمانده سال ۲۰۱۸ افزایش خواهد یافت.

یکی از این منابع گفت: «اگر اوپک و هم‌پیمانان آن سطح تولید را در حد ماه مه نگه دارند بازار جهانی طی شش ماه آینده با کمبود نفت روبرو خواهد شد».

به گفته یکی از این منابع، نمایندگان ایران، الجزایر و ونزوئلا در این جلسه با افزایش تولید مخالفت کرده‌اند.

افزایش تقاضا برای نفت طی دو سال گذشته کارشناسان را متعجب کرده است. تقاضا حدود ۱.۵ درصد افزايش يافته و انتظار می‌رود در سال آینده مصرف نفت در جهان به ۱۰۰ میلیون بشکه در روز برسد.

وزیر انرژی روسیه گفت اگر اوپک و کشورهای هم‌پیمان در هفته جاری افزایش تولید را تصویب کنند می‌توانند در ماه سپتامبر پس از بررسی پیامدهای این تصمیم دوباره در خصوص میزان تولید تصمیم‌گیری کنند.

گروهی از اعضای اوپک تاکنون در مورد پیشنهاد روسیه و عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت موضع‌گیری نکرده‌اند.

ولی عراق و ایران که پس از عربستان دومین و سومین تولید کننده بزرگ عضو اوپک هستند با این استدلال که هر گونه افزایش تولید، ناقض توافق قبلی برای ادامه کاهش تولید تا پایان سال خواهد بود با پیشنهاد افزایش تولید مخالفند.

دو منبع در اوپک گفتند که حتی کویت و عمان که متحدان عربستان سعودی هستند با هرگونه افزایش چشمگیر و سریع در میزان تولید مخالفند.

یک منبع اوپک گفت پیشنهاد ۱.۵ میلیون بشکه افزایش تولید که از سوی عربستان سعودی و روسیه مطرح شده «فقط یک تاکتیک است» تا به این وسیله سایر اعضا را به افزایشی در حد ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار بشکه قانع کنند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با توجه به اختلاف جدی اعضای اوپک در مورد افزایش تولید، جلسه این سازمان در روز جمعه نشست دشواری خواهد بود.

همزمان ایران و ونزوئلا کماکان تاکید دارند که در نشست روز جمعه موضوع تحریم‌های آمریکا علیه آن دو کشور باید به بحث گذاشته شود و این موضوع به تنش فعلی در میان اعضای اوپک افزوده است.

اما دبیرکل اوپک در نامه‌ای که یک نسخه آن در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته با درخواست ایران و ونزوئلا مخالفت کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز/ ش.ر/ ک.ر
XS
SM
MD
LG