دادگاهی در عربستان سعودی چهار نفر را به اتهام «ارتباط با ایران» و برنامهریزی برای قتل «چهرههای برجسته» این کشور٬ به اعدام محکوم کرد.
آنطور که تلویزیون دولتی الاخباریه گزارش داده، دادگاه کیفری عربستان سعودی این چهار نفر را به اتهام تشکیل «هستهای تروریستی» برای ایران مجرم شناخته است.
بر اساس این گزارش٬ این چهار نفر در «یک اردوگاه در ایران» آموزش دیده بودند تا «چهرههای برجسته» در عربستان را ترور کنند.
ریاض اشارهای به هویت این افراد یا هویت «چهرههای برجستهای» که اعلام کرده است این افراد قصد ترور آنها را داشتهاند٬ نکرده است.
در دسامبر سال ۲۰۱۶ نیز دادگاهی در عربستان سعودی٬ ۱۵ نفر را به اتهام «جاسوسی» برای ایران به اعدام محکوم کرد.
ایران و عربستان به عنوان دو قدرت شیعه و سنیمذهب در دنیای اسلام٬ رقابت دیرینهای با هم دارند و در حال حاضر در بحرانهای خاورمیانه٬ از سوریه تا یمن٬ مقابل یکدیگر ایستادهاند.
بحران میان دو کشور با اعدام شیخ نمر٬ روحانی سرشناس شیعه عربستان، تشدید شد و به دنبال حمله نیروهای موسوم به حزبالله به اماکن دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد٬ روابط دو کشور قطع شده است.
شیخ نمر که به دخالت عربستان در یمن و دیگر کشورهای منطقه انتقاد داشت و خواستار انجام اصلاحات داخلی بود، در سال ۲۰۱۲ بازداشت و در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۵ از سوی دادگاه کیفری عربستان سعودی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی و محاربه» به اعدام محکوم شد.
نمر، تروریستی نامیدن اقدامهای حزبالله لبنان را محکوم کرده و شیخ حسن نصرالله، دبیرکل آن را مایه غرور و افتخار اعراب و مسلمانان دانسته بود.
مردادماه سال ۹۶ نیز یک دادگاه در عربستان سعودی، آیتالله شیخ حسین راضی، روحانی اهل تشیع را به ۱۳ سال حبس محکوم کرد.
فعالان حقوق بشر به طور مکرر انتقاداتی را نسبت به نحوه محاکمه متهمان در عربستان بیان کردهاند و آن را «عادلانه» نمیدانند.