لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۷

اسلامگرایان سومالی عقب نشینی کردند


برخی از فرماندهان شبه نظامی اسلامگرا در سومالی، عقب نشينی از مواضع خود را «يک تاکتيک استراتژيک و نظامی برای کاهش خسارت ها» توصيف کرده اند.
برخی از فرماندهان شبه نظامی اسلامگرا در سومالی، عقب نشينی از مواضع خود را «يک تاکتيک استراتژيک و نظامی برای کاهش خسارت ها» توصيف کرده اند.

يک روز پس از حمله هوايی گسترده هواپيماهای اتيوپی به فرودگاه شهر موگاديشو، پایتخت سومالی، که در کنترل اسلامگرايان این کشوراست روز سه شنبه، ۲۶ دسامبر، اعلام شد که اسلامگرايان افراطی از بسياری از مواضع خود عقب نشينی کرده و سنگرهای مهم خود در خط مقدم جبهه را ترک کرده اند.


برخی از فرماندهان شبه نظامی اسلامگرا در سومالی، عقب نشينی از مواضع خود را «يک تاکتيک استراتژيک و نظامی برای کاهش خسارت ها» توصيف کرده اند.


اسلامگرايان افراطی سومالی همچنين امروز هشدار دادند که جنگی طولانی و سراسری را عليه ارتش اتيوپی آغاز خواهند کرد.


شيخ شريف شيخ احمد، رييس امور اجرايی در اتحاديه محاکم اسلامی، روز سه شنبه در يک کنفرانس خبری در سومالی گفت: «اتيوپی متجاوز با به کارگيری تجهيزاتی پيشرفته به مواضع ما حمله کرد و از اين پس تاکتيک نظامی ما تغيير می کند.»


حمله هوايی ارتش اتيوپی به پايگاه های اسلامگرايان در سومالی، چند روز پس از آن صورت گرفت که ضرب الاجل ۲۰ دسامبر اسلامگرايان افراطی به نيروی زمينی اتيوپی مبنی بر ترک بخش هايی از خاک سومالی به پايان رسيد.


ارتش اتيوپی برای جلوگيری از اقدامات تحريک آميز اين اسلامگرايان از مدت ها قبل نيروهای خود را در برخی مناطق کشور همسايه اش سومالی مستقر کرده بود.


«اتحاديه محاکم اسلامی» از زمان قدرت گيری در سومالی، انجام اقدامات غيرانسانی اش را به احکام اسلامی و قرآن نسبت می دهد.

از چند ماه قبل که اسلامگرايان با نام «اتحاديه محاکم اسلامی» زمام امور را در سومالی در دست گرفته و دولت مرکزی موگاديشو را به حاشيه رانده اند، برخی کشورها از جمله اتيوپی ابراز نگرانی کرده اند که وضعيت بی قانونی جاری در سومالی به ديگر مناطق تسری يابد و امنيت عمومی را به خطر اندازد.


«اتحاديه محاکم اسلامی» از زمان قدرت گيری در سومالی، انجام اقدامات غيرانسانی اش را به احکام اسلامی و نص صريح قرآن نسبت می دهد.


در بخش هايی از سومالی که از چند ماه قبل به دست «اتحاديه محاکم اسلامی» اداره می شود، جزای نماز نخواندن روزانه برای ساکنان «اعدام» است.

سخت گيری های دينی «اتحاديه محاکم اسلامی» در سومالی و اجرای تفسيرهای افراط گرايانه اعضای اين گروه از قرآن، باعث شده تا بسياری تصور کنند کشور سومالی در شاخ قاره آفريقا، به افغانستان دوران زمامداری طالبان بدل شده است.


دولت آمريکا معتقد است شماری از رهبران گروه القاعده که گمان می رود پيشتر در انفجار سفارتخانه های ايالات متحده در کنيا و تانزانيا دست داشته اند اکنون در سومالی بسر می برند.


از ابتداي تابستان امسال که کنترل بخش هاي کليدي سومالي به دست اسلامگراها افتاده است، بسياري از کشورهاي آفريقايي نسبت به اين وضعیت ابراز نگراني کردند.


«اتحاديه محاکم اسلامی» در سومالی تاکنون بارها تاکيد کرده که در صدد است با تحريک سوماليايی تباران ساکن در کشورهای کنيا، اتيوپی و جيبوتی، قلمرو خاک سومالی را گسترش دهد.


XS
SM
MD
LG