حکومت سومالی تحت فشارهای ايالات متحده و اتحاديه اروپايی اعلام کرد که آماده جذب نيروهای ميانه روی اسلامگرا در چارچوب سياست های آشتی و بازسازی ملی است .
عبدالرحمان ديناری ، سخنگوی دولت سومالی، شرط پذيرش اين افراد را در ساختار حکومتی، نفی خشونت و حمايت از دولت عنوان کرد .
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: « سياست ما مبتنی بر آشتی است. درهای حکومت باز هستند و ما به همه احزاب سومالی در درون حکومت ملی خوشامد می گوييم.»
آقای ديناری افزود: اسلامگراها در صورتی که سلاح های خود را بر زمين گذاشته ، به خشونت ها پايان داده و مايل به ساختن کشور باشند مورد استقبال قرار می گيرند .
به گفته وی، افرادی اسلامگرایی که با گروه القاعده ارتباط داشته اند شامل عفو نخواهند شد و جايی در حکومت ندارند .
براساس اين گزارش، هم واشينگتن و هم حکومت سومالی مدت های مديدی است که بر سر « آشتی ناپذیر» بودن اتحاديه محاکم اسلامی و تفاوت قائل شدن ميان ميانه روها و تندروها مجادله دارند .
هفته گذشته، « يندايی فريزر» ديپلمات ارشد آمريکا در امور آفريقا با علی محمد غيدی، نخست وزير و همچنين شريف شيخ حسن عدن، رييس پارلمان سومالی در باره گفت وگوی آنها با اسلامگرايان « ميانه رو» به تبادل نظر پرداخت .
آقای فريزر گفت: واشينگتن گفت وگوهايی را با شيخ شريف شيخ احمد از رهبران ارشد اتحاديه محاکم اسلامی که از افراد ميانه رو به شمار می رود آغاز کرده است .
از سوی ديگر، هفته گذشته، ۲۷ کشور اتحاديه اروپايی تاکيد کردند که بايد از اسلامگرايان غير افراطی برای رهبری سومالی دعوت به همکاری شود که از شروط اين اتحاديه برای تداوم کمک ها به دولت سومالی محسوب می شود .