لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۵۶

دونالد ترامپ امیدوار است که جنگی با ایران رخ ندهد


رئیس‌جمهوری آمریکا (چپ) در مراسم استقبال از اولی مائورر، همتای سوئیسی خود در کاخ سفید.
رئیس‌جمهوری آمریکا (چپ) در مراسم استقبال از اولی مائورر، همتای سوئیسی خود در کاخ سفید.

رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت در جریان استقبال از اولی مائورر، همتای سوئیسی خود که کشورش تنها مجرای رسمی دیپلماسی بین ایران و آمریکاست گفت امیدوار است ایالات متحده به سوی جنگ با ایران نرود.

دونالد ترامپ در پاسخ به سئوال خبرنگاران در مورد احتمال جنگ با ایران گفت: «امیدوارم چنین نشود».

در هفته‌های اخیر تحت تاثیر تشدید تنش بین دو کشور نگرانی‌ها در مورد وقوع جنگ افزایش یافته است.

پس از حملات چند روز گذشته به چهار نفتکش در نزدیکی سواحل امارات متحده عربی، آمریکا روز چهارشنبه خروج کارمندان غیرضروری از دفاتر دیپلماتیک آن کشور در عراق را آغاز کرد.

سوئیس یک کشور بی‌طرف است و طی چند دهه اخیر که مناسبات ديپلماتيک بين آمریکا و ایران قطع بوده تنها مجرای رسمی تماس دو کشور بوده است.

روزنامه واشینگتن‌پست چهارشنبه شب از قول مقامات آمریکایی بدون ذکر نام آنها گزارش داد که دونالد ترامپ در برخورد با ایران روش‌های دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد و خواهان مذاکرات مستقیم با رهبران ایران است ولی در عین حال نگران است که برخی از مشاورانش طرفدار جنگ هستند.

نانسی پلوسی، رئیس دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا، روز پنجشنبه از آنچه که آن را «بی‌علاقگی» رئیس‌جمهوری برای جنگ با ایران خواند، استقبال کرد.

وی در عین حال گفت دولت ترامپ باید این نکته را در نظر داشته باشد که مجوز کنگره را برای جنگ با ایران ندارد.

آمریکا اوایل هفته گذشته اعلام کرد که در واکنش به «تهدیدهای اخیر ایران» ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را همراه با شماری بمب‌افکن بی- ۵۲ به خلیج فارس فرستاده است.

ایران نیز چهارشنبه هفته گذشته، در سالگرد خروج آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام، اعلام کرد که برخی تعهداتش در چارچوب برجام را کاهش می دهد و به طرف‌های اروپایی برجام شصت روز فرصت داد تا تعهداتش را در زمینه منتفع شدن تهران از منافع اقتصادی این توافق انجام دهند.

اتحادیه اروپا ضمن اعلام پایبندی به برجام، گفته که هیچ ضرب‌الاجلی را نمی‌پذیرد.

با این حال، رهبران اروپایی در روزهای اخیر از بالا گرفتن جنگ لفظی بین ایران و آمریکا به شدت ابراز نگرانی کرده و خواستار کاهش تنش‌ها شده‌اند.

ژاپن نیز که تا پیش از تحریم‌های آمریکا از خریداران عمده نفت ایران بوده از افزایش تشنج در خلیج فارس و احتمال رویارویی نظامی بین تهران و واشینگتن ابراز نگرانی کرده است.

شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، روز پنجشنبه در دیدار با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران گفته که «نگرانم وضعیت در خاورمیانه بسیار پرتنش شود».

چند روز پیش نشریه «ژاپن‌تایمز» گزارش داده بودکه با بالا گرفتن تنش بین ایران و آمریکا، دولت ژاپن در جست‌وجوی راهی برای انجام گفت‌وگو بین تهران و واشینگتن است.

این در حالی است که وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه انجام هرگونه گفت‌وگو بین تهران و واشینگتن را رد کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/ ش.ر/ ک.ر
XS
SM
MD
LG