رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا پنج روز پس از اعتراضات گسترده در ایران و قطعی اینترنت، به این حوادث واکنش نشان داد و جمهوری اسلامی را مانع اطلاعرسانی درباره اعمال «خشونت وحشتناک» علیه معترضان دانست.
دونالد ترامپ در توئیتی نوشت: «ایران به اندازهای بیثبات شده است که رژیم آن کل سیستم اینترنت را قطع کرده است به گونهای که ملت بزرگ ایران نمیتوانند درباره خشونت وحشتناکی که در این کشور جریان دارد صحبت کنند».
وی افزود: «آنها [مقامات ایران] اصلا خواهان شفافیت نیستند، فکر میکنند که جهان از مرگ و تراژدی که رژیم ایران مسبب آن است با خبر نخواهد شد!»
پیشتر، مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا به این حوادث واکنش نشان داده و روز ۲۷ آبان گفته بود که ایالات متحده اعتراضها در ایران را رصد میکند و عمیقا نگران گزارشهای منتشر شده درباره تعداد تلفات این اعتراضهاست.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران هم همان روز در گفتوگوی اختصاصی با رادیو فردا تاکید کرد که حکومت ایران میبایست به خواستههای مردم خود گوش کند.
برایان هوک گفت دورویی حکومت ایران اینجا خود را نشان میدهد که اینترنت را در کشور قطع کرده است، ولی رهبر جمهوری اسلامی، رئیسجمهوری و وزیر خارجه ایران از شبکههای اجتماعی و اینترنت استفاده میکنند تا دیدگاههای خود را منتشر کنند، اما نمیگذارند مردم ایران حقیقت را بگویند.
ایران از روز ۲۴ آبان دستخوش اعتراضات بسیار گستردهای بود که در ابتدا علیه افزایش قیمت بنزین بود ولی بعد شعارها متوجه مقامهای جمهوری اسلامی شد.
آنگونه که رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران، روز پنجشنبه اعلام کرد دامنه اعتراضات چند روز گذشته بیش از «۱۰۰ شهر» کشور را در بر گرفت.
شورای امنیت کشور که ریاست آن با وزیر کشور است از عصر ۲۵ آبان دسترسی به اینترنت را قطع کرده است تا از آنچه که «هماهنگی بین معترضان» خوانده، جلوگیری کند.
با این حال مخالفان و سازمانهای حقوق بشری میگویند که هدف از قطعی اینترنت، جلوگیری از ارسال فیلمهای درگیری و شدت خشونتی است که ماموران امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی علیه معترضان به کار بستهاند.
بر اساس گزارش سایت «نتبلاکز» که اخبار قطعی اختلال در اینترنت را رصد میکند، خسارت وارده به اقتصاد ایران در اثر بستن اینترنت، بیش از ۳۰۶ میلیون دلار (سه هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان) است.
سازمان عفو بینالملل میگوید که در این اعتراضات دستکم ۱۰۶ نفر کشته شدهاند ولی رادیو فردا در بررسیهای خود به آمار ۱۳۸ کشته رسیده است.
مقامهای جمهوری اسلامی هنوز حاضر نشدهاند که آماری از کشتههای این اعتراضات منتشر کنند و حتی مقامهای محلی را از ارائه آمار در این زمینه منع کردهاند.
بر اساس بررسیهای رادیو فردا بیش از سه هزار نفر در اعتراضات پنج روز گذشته بازداشت شدهاند ولی مقامهای ایران باز در این زمینه سکوت کرده و تنها برخی مقامهای محلی آمارهای پراکندهای اعلام کردهاند.