لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۷

ترامپ مقام‌های سابق دادگستری و اف‌بی‌آی را به تلاش برای کودتا متهم کرد


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۲۸ بهمن مقام‌های سابق دادگستری و اف‌‌بی‌آی را به تلاش برای کودتا علیه خود متهم کرد.

اندرو مک‌کیب، معاون سابق پلیس فدرال، اف‌بی‌آی، در برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سی‌بی‌اس گفت راد روزنستین معاون سابق وزارت دادگستری به دلیل مظنون شدن به ارتباطات ترامپ و روسیه، به دنبال توسل به متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا برای برکناری رئیس‌جمهوری بود.

آقای روزنستین این ادعا را رد کرده است.

اندرو مک‌کیب که خود از مقامش در دولت ترامپ برکنار شده است، در این مصاحبه گفت تلاش می‌کرده که به تحقیقات رابرت مولر خدشه وارد نشود.

راد روزنستین هنگام مسئولیت خود رابرت مولر را مامور تحقیقات در پرونده روسیه کرد. وی دی‌ماه امسال از مقامش استعفا کرد.

دونالد ترامپ در واکنش به این مصاحبه، در صفحه توییترش نوشت: «این تلاشی غیرقانونی برای کودتا علیه رئیس‌جمهوری ایالات متحده بود».

وی در توئیتی دیگر به روزنستین و مک‌کیب حمله کرده و گفته که این دو از سوی جف سشنز وزیر برکنار شده دادگستری به کار گمارده شده بودند.

مک‌کیب: ترامپ «ممکن است مرتکب جرم شده باشد»

آقای مک‌کیب در بخش دیگری از مصاحبه‌ خود گفت که دونالد ترامپ با اخراج رئیس اف‌بی‌آی و تضعیف علنی تحقیقات در مورد تماس‌های کارزار انتخاباتی او با روسیه «ممکن است مرتکب جرم شده باشد».

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی افزود: پس از برکناری جیمز کومی، رئیس سابق این اداره در ماه مه ۲۰۱۷، اف‌بی‌آی برای گشودن پرونده‌ای در مورد احتمال تبانی دونالد ترامپ با روسیه و در نتیجه وجود یک تهدید امنیتی دلایل کافی داشت.

او گفت: «نکته این است که اگر پرزیدنت مانع اجرای عدالت شده و رئیس اف‌بی‌آی را احتمالا به خاطر تاثیرگذاری منفی بر پرونده تحقیقات روسيه و حمایت آن کشور از کارزارش برکنار کرده است به عنوان بازپرس امور ضد اطلاعاتی باید از خود بپرسید: چرا یک رئیس‌جمهوری آمریکا این کار را می‌کند؟»

معاون سابق اف‌بی‌آی اظهار داشت: «در نتیجه، این نوع حقایق و شواهد ما را به این فکر انداخت که آیا بین این رئیس‌جمهور و خطرناک‌ترین دشمن ما یعنی حکومت روسیه نوعی تماس و مناسبات نامناسب وجود دارد؟»

در پاسخ به این سئوال که آیا راد روزنستین، معاون وقت وزارت دادگستری، نیز با این تحقیقات و احتمال ممانعت از اجرای عدالت موافق بود، آقای مک‌کیب گفت: «قطعا».

سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا غروب یکشنبه حاضر نشد در مورد محتوای این مصاحبه اظهار نظر کند.

اندرو مک‌کیب در عین حال برملا کرد که وقتی دونالد ترامپ به راد روزنستین گفت ملاحظات خود را در مورد جیمز کومی کتبا به او بدهد (همان مدرکی که کاخ سفید در ابتدای ماجرا آن‌ را به عنوان توجیه برکناری جیمز کومی ارائه داد)، رئیس‌جمهوری آمریکا از معاون وزارت دادگستری خواست مشخصا به تحقیقات روسیه اشاره کند.

معاون سابق اف‌بی‌آی گفت: راد روزنستین نمی‌خواست این کار را بکند و سند اداری که پس از اخراج جیمز کومی انتشار یافت به تحقیقات روسیه اشاره‌ای نکرده و روی نحوه مدیریت رئیس سابق اف‌بی‌آی در پرونده‌ ای‌میل‌های شخصی هیلاری کلینتون تمرکز دارد.

مک‌کیب افزود: «او به رئیس‌جمهوری توضیح داد که در این نامه اداری به موضوع روسیه نیازی نيست. اما دونالد ترامپ در جواب گفت: این را درک می‌کنم ولی از تو می‌خواهم که به هر حال موضوع روسیه را در این سند وارد کنی».

خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می‌کند که دونالد ترامپ چند روز پس از اخراج جیمز کومی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که هنگام برکناری رئیس سابق اف‌بی‌آی به «این قضیه روسیه» فکر می‌کرده است.

این اقدامات، از جمله درخواست دیگر دونالد ترامپ از اف‌بی‌آی برای متوقف کردن تحقیقات در مورد مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی رئیس‌جمهوری، باعث شد که اف‌بی‌آی به این موضوع حساس شود که آقای ترامپ به شیوه‌ای غیرقانونی می‌کوشد از تحقیقات در مورد نقش روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ جلوگیری کند.

مک‌کیب می‌گوید: «معتقدم که دلیل اخراج من گشودن پرونده تحقیقات علیه رئیس‌جمهوری آمریکا بود».

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ش.ر / ک.ر
XS
SM
MD
LG