رئیسجمهوری آمریکا لحظاتی بعد از اظهارنظرش درباره عدم حمایت از معترضان در ایران، موضع خود را تصحیح کرد و گفت: «آمریکا از مردم شجاع ایران که برای آزادیشان اعتراض میکنند حمایت میکند».
دونالد ترامپ عصر سهشنبه ۱۲ آذر در توئیتی در مورد حمایت از معترضان ایرانی نوشت: «ما در دولت ترامپ این کار را کردهایم و همیشه هم خواهیم کرد!»
آقای ترامپ همچنین در نشست مطبوعاتی مشترک با جاستین ترودیو، نخستوزیر کانادا، که پس از انتشار توئیتش برگزار شد، بار دیگر به این موضوع برگشت و گفت: «ما کاملا از آنها [معترضان ایرانی] حمایت میکنیم و از ابتدا هم حمایت کردهایم».
او گفت در نشست خبری مشترک با امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، تصور کرده بود که سوال درباره حمایت مالی از معترضان است.
رئیسجمهوری آمریکا در نشست با مکرون در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قصد دارد از معترضان در ایران حمایت کند، گفته بود که «نمیخواهم در این زمینه حرف بزنم ولی پاسخ "نه" است. نمیخواهم در این مورد حرف بزنم».
آقای ترامپ صبح سهشنبه هم به موضوع اعتراضات در ایران اشاره کرده و در گفتوگو با خبرنگاران، این اعتراضات را «وحشتناک» توصیف کرده و هشدار داد که «جهان نظارهگر است».
وی با بیان اینکه خبرنگاران و روزنامهنگاران باید بتوانند «به ایران بروند و ببینند که چه خبر است»، افزود: «همین الان که داریم حرف میزنیم، هزاران و هزاران نفر را دارند در ایران میکشند».
اعتراضهای ایران روز ۲۴ آذر در واکنش به افزایش قیمت بنزین آغاز شد و به سرعت رنگوبوی ضدحکومتی به خود گرفت. این اعتراضها که بیش از ۷۰۰ نقطه ایران را تحت تاثیر قرار داد به شدت و با استفاده از سلاحهای خودکار و حتی نیمهسنگین نظیر تیربار و دوشکا سرکوب شد.
اینترنت نیز به مدت ۱۰ روز در سرتاسر کشور قطع بود و اینترنت در استان سیستانوبلوچستان هنوز هم برقرار نشده است.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران حاضر نشدهاند که آماری درباره تعداد کشتهشدگان در این اعتراضها ارائه کنند ولی عفو بینالملل میگوید که بر اساس گزارشهای معتبر، دستکم ۲۰۸ نفر در این ناآرامیها کشته شدهاند هرچند که رقم واقعی بیش از این تعداد است.
مقامهای دولت ترامپ بهویژه مایک پومپئو، وزیر خارجه، و برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در روزهای گذشته بارها بر حمایت ایالات متحده از معترضان در ایران تاکید کرده بودند.
آقای پومپئو روز پنجم آذر با اشاره به اعتراضهای ایران گفت که وزارت خارجه بیش از ۲۰ هزار پیام، ویدئو و عکس درباره آزار و اذیت حکومت ایران دریافت کرده است.
وی افزوده بود ایالات متحده به «تحریم مقامهایی که در این نقض حقوق بشر دست داشتند» ادامه میدهد، «شبیه آنچه که علیه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام دادیم».
وزیر خارجه آمریکا روز ۱۱ آذر نیز در دانشگاه لوئیزویل ایالت کنتاکی گفت که ایران عامل مشترک در اعتراضهای سرتاسر خاورمیانه بوده است و تظاهرکنندگان در عراق، لبنان و خود ایران مخالف رژیم روحانیون هستند.