وزارت دفاع ترکيه روز دوشنبه ۲۱ بهمن اعلام کرد که پنج سرباز اين کشور در حمله نيروهای دولتی سوريه به پايگاه تفتناز در ناحيه ادلب کشته شدند.
تفتناز يکی از پايگاههايی است که ارتش ترکيه اخيرا در شمال ادلب احداث کرده است.
به گزارش خبرگزاری رويترز، ترکيه برای مقابله با حمله نيروهای دولتی سوريه به ناحيه ادلب که بر اثر آن حدود نيم ميليون نفر آواره شدهاند چند هزار نفر از نيروهای نظامی خود را در نواحی شمالی ادلب مستقر کرده است.
هفته گذشته نيز هشت نظامی ترکيه بر اثر توپباران نيروهای دولتی سوريه در شمال ادلب کشته شدند.
اين دو حادثه جدیترين موارد از رويارويی نظامی مستقيم بين ارتشهای ترکيه و سوريه در جنگ داخلی ۹ ساله سوريه است. دولت ترکيه از گروههای شورشی سوری که با دولت بشار اسد میجنگند حمايت میکند.
ترکيه اعلام کرد که حمله اخير به نيروهای خود را تلافی کرده است.
وزارت دفاع اين کشور در بيانيهای گفت: «اهداف شناسايی شده در منطقه بلادرنگ مورد حمله سنگين قرار گرفتند و به اين حملات پاسخ مناسب داده شد. اهداف نابود شدند و خون شهيدانمان پایمال نشد».
فرمانده يک گروه شورشی مورد حمايت ترکيه نيز گفت نيروهای اين گروه با حمايت ارتش ترکيه يک عمليات نظامی در حوالی شهر سراقب واقع در جنوب تفتناز انجام دادهاند.
ترکيه طبق توافق با دولتهای روسيه و ايران با هدف کاستن از درگيریهای نظامی در ناحيه ادلب از سال گذشته بيش از ۱۰ پايگاه ديدهبانی در بخشهای شمالی اين ناحيه احداث کرده و در هفتههای اخير نيروها و تجهيرات بيشتری به منطقه اعزام کرده است.
ادلب در شمال غربی سوريه آخرين منطقهای است که در کنترل شورشيان سوری قرار دارد.
چند پاسگاه ديدهبانی ترکيه اکنون در محاصره نيروهای دولتی سوريه قرار دارند ولی ترکيه برای تقويت حضور نظامی خود در هفتههای اخير حدود پنج هزار نيروی تازهنفس، خودروهای زرهی، تانک و تجهيرات رادار به منطقه فرستاده است.
احمد رحال، ژنرال سابق ارتش سوريه که به ترکيه گريخته است، گفت: «با توجه به تعداد سربازان و نوع سلاحهایی که ظرف يک هفته اخير اعزام شدهاند اين حد از تقويت نيروهای ترکيه در ناحيه ادلب بیسابقه است».
همزمان با تشديد درگيری و تنش در ناحيه ادلب مقامات ترکيه و روسيه در آنکارا با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. هر يک از اين دو کشور در جنگ داخلی سوريه از جناحهای رقيب حمايت میکنند.
دخالت نظامی روسيه که از سال ۲۰۱۵ آغاز شد توازن قوا در جنگ داخلی سوريه را به نفع حکومت بشار اسد تغيير داده است.
يک منبع ديپلماتيک ترکيه گفت مقامات دو کشور روز دوشنبه به مدت دو ساعت مذاکره کردند و قرار است سه روز ديگر دوباره ملاقات کنند. او در مورد نتايج مذاکرات روز دوشنبه هيچ توضيحی نداد.
دولتهای روسيه و سوريه میگويند در ناحيه ادلب عليه گروههای تروريستی میجنگند. بخش اعظم ناحيه ادلب در کنترل گروههای جهادی است.
ترکيه که ميزبان ۳.۶ ميليون پناهجوی سوری است میگويد حملات اخير نيروهای دولتی سوريه به ناحيه ادلب يک بحران انسانی ديگر به وجود آورده است.
آنکارا میگويد که نمیتواند پناهجوی بيشتری بپذيرد و به دولت سوريه هشدار داده است که اگر تا پايان ماه جاری ميلادی حملات در ادلب را متوقف نکند با اقدام نظامی ترکيه مواجه خواهد شد.