لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۵

یک مقام سازمان ملل: آمریکا به تعهداتش در قبال پیمان پاریس عمل خواهد کرد


اریک سولهایم، مسئول برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه ۹ آبان گفت با وجود تصمیم رییس‌جمهوری آمریکا برای خروج از پیمان پاریس، به احتمال زیاد این کشور به تعهدات خود پایبند خواهد بود چون اکثر شرکت‌های بزرگ آمریکایی به سمت استفاده از انواع انرژی سالم‌تر حرکت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اظهارنظر این مقام همزمان با انتشار گزارش جدید برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در مورد میزان آلودگی جو زمین صورت گرفت که در آن میزان تولید گازهای گلخانه‌ای توسط هر کشور از نظر علمی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این گزارش در آستانه برگزاری یک اجلاس زیست محیطی مهم منتشر می‌شود که قرار است هفته آینده در شهر بن آلمان برگزار شود. هدف این اجلاس به تحرک در آوردن توافقات اجلاس پاریس و حتی افزودن بر اهداف و دستاوردهای آن تا سال ۲۰۲۰ است.

دونالد ترامپ وعده داده که این کشور از پیمان زیست‌محیطی پاریس خارج خواهد شد چون به نفع آمریکا نیست.

اما مقامات سازمان ملل متحد بیش از گذشته روی نقش شرکت‌ها در مقابله با تغییرات جوی زمین تاکید می‌کنند.

اریک سولهایم روز سه‌شنبه گفت: «همیشه در مورد موضع دولت آمریکا از من سئوال می‌شود. به احتمال فراوان آن کشور به تعهدات خود در قبال پیمان پاریس عمل خواهد کرد و این نه به خاطر تصمیم کاخ سفید بلکه به دلیل تمایل و عملکرد شرکت‌های آمریکایی است که همه به سمت استفاده از انواع انرژی سالم‌تر حرکت می‌کنند».

ولی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد می‌گوید کشورها و شرکت‌ها هنوز هم برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای که از عوامل اصلی گرمایش جو زمین است باید اقدامات بیشتری انجام دهند.

این گزارش از احداث نیروگاه‌هایی که با سوخت ذغال‌سنگ کار می‌کنند در کشورهای در حال توسعه انتقاد کرده و تاکید می‌کند که سرمایه‌گذاری در انواع انرژی قابل بازیافت هزینه خود را تامین می‌کند و حتی در درازمدت سودآور است.

هدف پیمان پاریس محدود نگاه داشتن میزان افزایش درجه حرارت جو زمین تا سال ۲۰۱۰ در حد دو درجه سانتیگراد به نسبت آغاز دوران صنعتی جهان و یا حتی کاستن از این افزایش دما در حد ۱.۵ درجه است.

برنامه محیط زیست سازمان ملل می‌گوید حتی اگر تمامی کشورها به تعهدات خود پایبند بمانند پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا پایان قرن حاضر میزان افزایش دمای جو زمین به حدود ۳ درجه خواهد رسید. در نتیجه هنگام بازبینی این پیمان در سال ۲۰۲۰ حکومت‌های جهان باید به انجام اقدامات بیشتری متعهد شوند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول جان کریستنسن از تنظیم‌کنندگان اصلی گزارش جدید برنامه محیط زیست سازمان ملل می‌گوید در آمریکا برخی از ایالت‌ها مثل کالیفرنیا مستقل از سیاست دولت ترامپ عمل می‌کنند.

او افزود طرح دونالد ترامپ برای رفع محدودیت از صنعت ذغال‌سنگ تاثیر چندانی نخواهد داشت چون عملی و سودآور نخواهد بود.

او افزود: «اهدافی که دولت باراک اوباما در کنفرانس بین‌المللی پاریس به آن متعهد شد از اساس چندان بلندپروازنه نیستند».

ولی به گفته او، سیاست دولت دونالد ترامپ در مورد پیمان پاریس می‌تواند روی مذاکرات بین‌المللی تاثیر بگذارد و در مجموع موضع آن دسته از کشورها را تقویت کند که به طورکلی با تلاش برای کنترل تغییرات جوی زمین مخالف هستند.

دور دیگری از مذاکرات بین‌المللی در مورد کنترل تولید گازهای گلخانه‌ای قرار است از دوشنبه آینده در شهر بن آلمان آغاز شود. در این جلسات کشورهای مختلف جهان ضمن ارائه دستاوردهای عملی خود در سال‌های اخیر تعیین اهداف ملی بلندپروازانه‌تری را بررسی خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG