لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۴

سازمان ملل: دو میلیون نفر از مردم حلب به آب آشامیدنی و برق دسترسی ندارند


سازمان ملل روز سه‌شنبه ۱۹ مرداد خواستار برقراری سریع آتش‌بس در شهر حلب شد و اعلام کرد که دو میلیون نفر از ساکنان این شهر به آب آشامیدنی دسترسی ندارند و بخصوص کودکان در معرض خطر شیوع بیماری‌های مسری هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه‌های امداد برای انتقال مواد غذایی و دارو برای مردم حلب باید به این شهر دسترسی پیدا کنند. زیرساخت‌ها و خدمات عمومی شهر تحت تاثیر حملات سنگین هفته گذشته به شدت آسیب دیده و برای تعمیر شبکه برق‌رسانی و پمپ‌های انتقال آب آشامیدنی لازم است که تکنسین‌ها هر چه سریعتر به این شهر بروند.

سازمان ملل متحد در بیانیه خود می‌گوید: «اگر شبکه برق و آبرسانی حلب به سرعت تعمیر نشود برای میلیونها نفر ساکنان این شهر عواقب ناگواری خواهد داشت».

این بیانیه را یاکوب ال هیلو، هماهنگ کننده اقدامات بشر دوستانه سازمان ملل در داخل سوریه، و کوین کندی، هماهنگ کننده اقدامات منطقه‌ای این نهاد برای بحران سوریه، امضا کرده‌اند.

به دنبال مسدود شدن آخرین راه ارتباطی مناطق تحت کنترل شورشیان در ماه ژوئیه تخمین زده می‌شود که ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار نفر از مردم شهر در بخش شرقی حلب گرفتار شده‌اند.

شورشیان روز شنبه توانستند محاصره یک ماهه مناطق تحت کنترل خود از سوی ارتش سوریه را بشکنند. پیشروی شورشیان راه ارتباطی نیروهای دولتی به داخل شهر را به خطر انداخته و اکنون این نگرانی وجود دارد که مردم ساکن مناطق تحت کنترل دولت نیز ممکن است به محاصره شورشیان درآیند.

سازمان ملل متحد می‌گوید تحت تاثیر این شرایط تعداد غیرنظامیانی که در عمل در حالت محاصره قرار می‌گیرند ممکن است به بیش از دو میلیون نفر برسد.

استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در بحران سوریه و استفان او برایان هماهنگ کننده فعالیت‌های امدادرسانی این سازمان روز سه‌شنبه در مورد وخامت وضعیت مردم سوریه به شورای امنیت سازمان ملل گزارش می‌دهند.

همزمان یونیسف روز سه‌شنبه اعلام کرد که کودکان بویژه خردسالان به خاطر موج هوای گرم و نوشیدن آب آلوده در معرض ابتلا به اسهال و سایر بیماری‌های عفونی ناشی از آب کثیف هستند.

سخنگوی یونیسف گفت: «در بخش شرقی شهر حلب حدود ۳۰۰ هزار نفر از مردم که نیمی از آنها کودک هستند مجبورند از آب چاه‌ها بنوشند که به مدفوع آلوده و برای نوشیدن خطرناک است».

به گفته او، یونیسف و سایر نهادهای بشردوست با کامیون آب آشامیدنی بیش از ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان بخش غربی حلب را به شهر منتقل می‌کنند.

در عین حال بیماران و مجروحان در شهر حلب به امکانات درمانی دسترسی ندارند. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید در ماه ژوئیه حداقل ده مورد حمله به مراکز درمانی شهر گزارش شده است.

سخنگوی این نهاد گفت: «به گفته مسئولان بهداشت در بخش شرقی حلب، تحت تاثیر حملات نظامی در حال حاضر از مجموع ۱۰ بیمارستان هشت واحد و از مجموع ۲۸ درمانگاه ۱۳ واحد فقط با بخشی از ظرفیت خود کار می‌کنند و یا کاملا از کارافتاده‌اند. فقط ۳۵ پزشک در شهرحلب باقی مانده‌اند و نمی‌توانند به نیازهای پزشکی و درمانی مردم پاسخ دهند».

XS
SM
MD
LG