لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۱

آمریکا خواستار تخليه کامل اردوگاه اشرف توسط اعضای مجاهدين خلق شد


نمای از اردوگاه جدید «الحریه» که اعضای نیمی از اعضای سازمان مجاهدین خلق به این محل منتقل شده اند.
نمای از اردوگاه جدید «الحریه» که اعضای نیمی از اعضای سازمان مجاهدین خلق به این محل منتقل شده اند.
ايالات متحده آمريکا روز دوشنبه از اعضای سازمان مجاهدين خلق خواست تا اردوگاه اشرف در عراق را به طور کامل تخليه کرده و با نماينده سازمان ملل در اين کشور همکاری کنند.

ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز دوشنبه در بيانيه ای از اوضاع جاری در اردوگاه اشرف واقع در استان دياله ابراز نگرانی کرده و از ساکنان آن خواسته است تا فورا همکاری خود را با دولت عراق و دفتر همکاری سازمان ملل برای عراق به منظور تخليه اين اردوگاه از سر گيرند.

در اين بيانيه همچنين از دولت عراق خواسته شده تا به تعهدات خود در زمينه حمايت، امنيت و کمک های بشردوستانه به ساکنان اردوگاه اشرف عمل کند.

دولت عراق که خواهان تعطيلی اردوگاه اشرف است با موافقت ايالات متحده آمريکا و همکاری سازمان ملل از فوريه سال گذشته کار انتقال اعضای سازمان مجاهدين خلق از اين محل را آغاز کرده است.

سه هزار و ۴۰۰ از اعضای سازمان مجاهدين خلق در اين اردوگاه ساکن بودند که بيش از نيمی از آنها در حال حاضر به اردوگاه «الحريه» منتقل شده اند تا کار ثبت نام آنها از سوی سازمان ملل انجام شده و اين افراد به عنوان پناهنده به کشورهای ديگر فرستاده شوند.

بر اساس گزارش وزارت امور خارجه آمريکا، از پنجم ماه می تاکنون روند انتقال ساکنان اردوگاه اشرف متوقف شده است که دليل آن نيز تعيين پيش شرط هايی از سوی رهبری اين سازمان بوده است.

يکی از مقام های آمريکا که نخواست نامش فاش شود گفته است: سازمان مجاهدين خلق از روز پنجم مه تماس های خود را هم با طرف عراقی و هم با دفتر سازمان ملل در اين کشور به حال تعليق در آورده است و حاضر نيست تا با مارتين کوبلر، نماينده سازمان ملل در عراق ديدار کند.

پیش شرط های سازمان مجاهدین خلق برای همکاری بیشتر با دولت عراق اعلام نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز دوشنبه تعيين پيش شرط از سوی رهبری سازمان مجاهدين خلق برای همکاری بيشتر و انتقال اعضای اين سازمان به اردوگاه الحريه را رد کرده و آن را نوعی اخلال در اين روند ارزيابی کرده است.

در بيانيه خانم نولاند تصريح شده است: «ايالات متحده آمريکا روشن کرده است که همکاری در زمينه بسته شدن اردوگاه اشرف که مقر نظامی سازمان مجاهدين خلق است، فاکتور مهمی برای ارزيابی اين نکته به شمار می رود که آيا اين سازمان قصد دارد تا همچنان گذشته خشونت بار خود را دنبال کند يا اينکه به دنبال آن است تا اين گذشته را به فراموشی بسپارد.»

وی افزوده است: با انتقال دو هزار نفر از ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه جديد «الحريه»، تعطيلی مسالمت آميز اردوگاه اشرف امکان پذير است اما اين امر نيازمند صبر و انجام اقدامات عملی است.

سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفته است: واشينگتن از مسيری که سازمان ملل برای تعطيلی مسالمت آميز اردوگاه اشرف دنبال می کند و همچنين اجرای راه حل های پايدار برای ساکنان آن کاملا حمايت می کند.

به گفته وی، «ساکنان اين اردوگاه و رهبران آن در عراق و پاريس، بايد اين مسير را به عنوان راه حلی انسانی و امن برای حل و فصل موقعيت جاری محترم بشمارند.»

وزارت امور خارجه آمريکا می گويد: تنها اقدامات صلح آميز دولت عراق برای تعطيلی اين اردوگاه قابل پذيرش است و دولت عراق نيز موظف است تا مراقبت های امنيتی و انسانی را در قبال تک تک ساکنان اردوگاه اشرف صورت دهد.

دولت شيعه عراق در سال های اخير از سوی جمهوری اسلامی ايران به شدت تحت فشار بوده است تا اردوگاه اشرف را تعطيل کند و خواستار آن شده تا رهبران آن برای محاکمه تحويل تهران شوند.

سازمان مجاهدين خلق که در فهرست سازمان های تروريستی ايالات متحده آمريکا قرار دارد بيش از دو دهه است که عراق را به عنوان پايگاه نظامی خود انتخاب کرده است ولی به دنبال حمله آمريکا به عراق در سال ۲۰۰۳، نيروهای اين سازمان خلع سلاح شده اند.

روز اول ژوئن سال جاری، دادگاهی در آمريکا چهار ماه به هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه اين کشور مهلت داد تا درباره خارج کردن سازمان مجاهدين از فهرست تروريستی آمريکا تصميم گيری کند.
XS
SM
MD
LG