روز سهشنبه علاوه بر برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۴ کرسی سنای آمریکا نیز به رای گذاشته شده است. جمهوریخواهان هم اکنون اکثریت کنگره را در اختیار دارند.
همچنین انتخابات فرمانداریها در ۱۲ ایالت و سرزمینهای پرتوریکو و ساموای آمریکا در جریان است. انتخابات شهرداریها نیز در ۱۵ شهر بزرگ در حال برگزاری است.
سایت روزنامه بریتانیایی «ایندپندنت» میگوید که هیلاری کلینتون در انتخابات جزیره گوام بیشترین آراء را به دست آورده است. ۷۱.۶ درصد رایدهندگان آمریکایی در جزیره گوام که واقع در غرب اقیانوس آرام است، به خانم کلینتون رای دادهاند. دونالد ترامپ نیز ۲۴.۲ درصد آراء را کسب کرده است.
ایندیپندنت مینویسد آراء جزیره گوام در نتیجه نهایی انتخابات محاسبه نمیشود ولی نشانه قابل اعتمادی است که جهت آراء به کدام سو است. گوام در ۳۲ سال گذشته نتیجه انتخابات آمریکا را به درستی پیشبینی کرده است.
باراک اوباما رییسجمهوری ایالات متحده میگوید که ایمانش به مردم آمریکا دچار تزلزل نشده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، روز سهشنبه از آقای اوباما پرسیده شد آیا درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اضطراب دارد؟ وی در پاسخ گفت: مادامی که مردم آمریکا رای میدهند «به نظرم کارها خوب پیش میرود».
دولت آمریکا به روسیه هشدار داد که در انتخابات امروز ریاستجمهوری ایالات متحده مداخله نکند وگرنه با «پیامدهای جدی» روبرو خواهد شد. یک مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «ایبیسی» این هشدار را داد.
یکی قاضی دادگاهی در نوادا شکایت ستاد دونالد ترامپ درباره غیرقانونی بودن اخذ رای از افراد واجد شرایط پس از پایان رایگیری در این ایالت را رد کرد. این شکایت مربوط به رای زودهنگام در هفته گذشته در یکی از حوزههای انتخاباتی لاسوگاس، مرکز نوادا، بود.
قانون ایالت نوادا میگوید افرادی که پس از ساعت هشت شب همچنان در صف رای هستند بایستی اجازه پیدا کنند که آراء خود را به صندوق بیاندازند.
شبکه تلویزیونی سیانان میگوید که نخستین نتایج آراء انتخابات ریاست جمهوری به صورت غیر رسمی تا کمتر از یکساعت دیگر اعلام خواهد شد. انتظار میرود آراء اعلام شده مربوط به ایالتهای شرقی آمریکا باشد.
نظرسنجی رویترز/ایپسوس در روز سهشنبه، هشتم نوامبر، نشان میدهد که ۷۲ درصد رایدهندگان آمریکایی معتقدند که اقتصاد کشور به نفع ثروتمندان «دستکاری شده است».
۷۵ درصد رایدهندگان هم خواستار «رهبری قوی برای بیرون آوردن کشور از دست ثروتمندان و افراد قدرتمند هستند».
۶۸ درصد رایدهندگان موافق این دیدگاه هستند که «احزاب سنتی و سیاستمداران به وضعیت آنها اهمیتی نمیدهند».
۷۶ درصد معتقدند که «رسانههای اصلی بیشتر به دنبال کسب درآمد هستند تا گفتن حقایق».
۵۷ درصد احساس میکنند که «بیشتر و بیشتر، خود را با آنچه که آمریکا در حال تبدیل شدن به آن است تعریف نمیکنند».
احساس ۵۴ درصد این است که «برای آنها دشوار است تا در آمریکا پیشرفت کنند».
جامعه آماری این نظرسنجی ۱۰ هزار نفر اعلام شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نظر چند شهروند کوبایی را جویا شده است که گفتهاند خواستار برنده شدن هیلاری کلینتون هستند. خانم کلینتون گفته است که روند عادیسازی رابطه میان واشینگتن و هاوانا را که دستاورد دولت باراک اوباماست دنبال میکند. دونالد ترامپ در مقابل تاکید کرده که این سیاست را کنار خواهد گذاشت.
وزیر امور خارجه آرژانتین هم از تمایل کشورش به انتخاب خانم کلینتون سخن گفته است. سوزان مالکورا اظهار داشت که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییسجمهوری، پیشرفتهای اخیر در بهبود روابط دو کشور را متوقف میکند.