لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۸

کاهش ۱۸ درصدی ویزاهای صادره آمریکا برای اتباع ایران و پنج کشور دیگر مسلمان


تعداد ویزاهای صادره در ژوئن کمترین رقم متوسط ماهانه از سال ۲۰۰۷ به این سو بوده است.
تعداد ویزاهای صادره در ژوئن کمترین رقم متوسط ماهانه از سال ۲۰۰۷ به این سو بوده است.

با تایید فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، توسط دیوان عالی ایالات متحده تعداد ویزاهای صادره برای شش کشور مسلمان کاهش یافت.

بررسی آمارهای دولتی توسط خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که دو ماه پس از حکم دیوان عالی آمریکا در تایيد اجرای بخشی از فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ در ماه ژوئن، متوسط ماهانه ویزاهای صادر شده برای شهروندان شش کشور مسلمان به نسبت ماه‌های قبل ۱۸ درصد کاهش یافته است.

تعداد ویزاهای صادر شده برای شش کشور مسلمان در ماه ژوئن ۴۵۳۱ مورد بود ولی در ماه ژوئیه به ۳۲۶۸ و در ماه اوت به ۳۸۸۴ مورد کاهش یافت. تعداد ویزاهای صادره در ژوئن کمترین رقم متوسط ماهانه از سال ۲۰۰۷ به این سو بوده است. در آن زمان، ماهانه به طور متوسط حدود ۳۰۸۰ مورد ویزا برای اتباع شش کشور ایران، سومالی، سوریه، سودان، یمن و لیبی صادر می‌شد.

وکلای امور مهاجرت می‌گویند این کاهش محسوس در ماه‌های ژوئیه و اوت امسال در عین حال به این دليل مهم است که معمولا در ماه‌های تابستان به خاطر دیدار والدین دانشجویان خارجی ساکن آمریکا تعداد مسافران افزایش می‌یابد.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا که حاضر نشد نامش در گزارش ذکر شود در خصوص کاهش صدور ویزا برای اتباع این شش کشور گفت: «ما روند بررسی و صدور ویزا برای این کشورها را در چارچوب فرمان ریاست‌جمهوری و تا جایی که تصمیم مراجع قضایی اجازه می‌دهد، انجام می‌دهیم».

این کاهش در صدور ویزا در شرایطی روی می‌دهد که تحت تاثیر فرمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ از ماه‌ها پیش سفر اتباع این شش کشور مسلمان برای دوره موقت ۹۰ روزه ممنوع شده بود.

با وجودی که فرمان اولیه دونالد ترامپ و فرمان دوم او که ماه مارس صادر شد هر دو از سوی مراجع قضایی به چالش کشیده شده‌اند ولی وزارت خارجه آمریکا به نسبت سال‌های ریاست‌جمهوری باراک اوباما در عمل برای اتباع شش کشور یاد شده ویزاهای کمتری صادر کرده است.

دونالد ترامپ روز یکشنبه نسخه سوم از این فرمان را صادر کرد که طبق آن سفر اتباع ایران، سوریه، یمن، لیبی، سومالی، چاد و کره شمالی برای مدت نامحدودی ممنوع می‌شود. این ممنوعیت برخی از مقامات حکومت ونزوئلا را نیز شامل می‌شود.

حتی از ماه مارس تا ژوئن، دوره‌ای که فرمان دونالد ترامپ توسط مراجع قضایی مسدود شده بود، طبق آمارهای وزارت خارجه آمریکا صدور ويزا برای شهروندان این شش کشور حدود ۳۹۳۰ مورد بوده که به نسبت متوسط ماهانه سال ۲۰۱۶ حدود ۴۲ درصد کمتر است. پس از حکم دیوان عالی آمریکا این کاهش به نسبت سال ۲۰۱۶ به حدود ۴۷ درصد رسید.

با وجودی که تعداد صدور ویزا برای اتباع شش کشور مسلمان در حد چشمگیری کاهش یافته است ولی دونالد ترامپ در پیام‌های توئیتری خود همواره از محدودیت‌هایی که دادگاه برای اجرای فرمان او ایجاد کرده‌اند شکایت می‌کند.

وی روز ۱۵ سپتامبر در شبکه توئیتر نوشت: «ممنوعیت سفر به آمریکا باید گسترده‌تر، سختگیرانه‌تر و هدفمندتر شود. ولی احمقانه است، چون چنین کاری متعارف تلقی نخواهد شد».

خبرگزاری رویترز یادآوری می‌کند چون وزارت خارجه تعداد متقاضیان ویزا را اعلام نمی‌کند مشخص نیست که این کاهش در صدور ویزا به دلیل کمتر شدن تقاضای سفر به آمریکاست و یا اینکه سفارتخانه‌ها تقاضاهای بیشتری را رد می‌کنند.

در عین حال چون تا مارس امسال وزارت خارجه آمارهای سالانه و نه ماهانه را منتشر می‌کرد نمی‌توان به دقت تعداد ویزاهای هر ماه را با ماه مشابه در سال‌های گذشته مقایسه کرد.

استیون پتیسون یک کارمند کنسولی سابق وزارت خارجه آمریکا که اکنون به عنوان وکیل مهاجرت فعالیت می‌کند معتقد است دلیل کاهش در صدور ویزا کمتر شدن تعداد متقاضیان است و نه عدم صدور ویزا.

اما مایکل بوس مدیر یکی از نهادهای مدنی محافظه‌کار که از فرمان ریاست‌جمهوری در ممنوعیت سفر اتباع کشورهای مسلمان دفاع می‌کند معتقد است اجرای این فرمان به مرور به نتایج مورد نظر می‌رسد.

او می گوید: «اگر صدور ویزا برای این افراد دشوارتر شده و موارد بیشتری از تقاضاها رد می‌شوند شاید آنها آمدن به آمریکا را باید به طور کلی فراموش کنند».

XS
SM
MD
LG