لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۴

آمریکا «توان دفاعی» اوکراین را برای مقابله با «تجاوز بیشتر» تقویت می‌کند


کی‌یف از واشینگن درخواست کرده بود که سلاح‌های سنگینی چون موشک‌های ضدتانک یاولین در اختیارش بگذارد.
کی‌یف از واشینگن درخواست کرده بود که سلاح‌های سنگینی چون موشک‌های ضدتانک یاولین در اختیارش بگذارد.

ایالات متحده می‌گوید که تصمیم گرفته تا «توان دفاعی» اوکراین را برای «جلوگیری از تجاوز بیشتر» جدایی‌طلبان مورد حمایت روسیه در شرق اوکراین تقویت کند.

به گزارش رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی، هدر نائرت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز جمعه اول دی ماه گفت که این همکاری در راستای کمک به اوکراین برای «دفاع از حاکمیت و یکپارچگی سرزمینی‌اش و جلوگیری از تجاوز بیشتر» است.

خانم نائرت در سخنانش اشاره‌ای به نوع سلاح‌های تحویلی به اوکراین نکرد، ولی شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان و خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول مقام‌های آمریکایی که نام‌شان اعلام نشده است، خبر دادند که موشک‌های ضد تانک «جَوِلین» از جمله این سلاح‌هاست که اوکراین از مدت‌ها پیش به دنبال آن بوده است.

این اقدام آمریکا می‌تواند تنش‌ها با کرملین را افزایش دهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که «کمک ایالات متحده کاملا ماهیت دفاعی دارد و‌‌ همان طور که همیشه گفته‌ایم، اوکراین یک کشور دارای حاکمیت است و حق دارد تا از خودش دفاع کند».

خانم نائرت افزود: «ایالات متحده به معاهده مینسک به عنوان راه‌حلی برای مسئله شرق اوکراین پایبند است». وی افزود که «در حال حاضر» نمی‌تواند توضیح بیشتری درباره این موضوع بدهد.

این اظهارنظر پس از آن صورت می‌گیرد که وزارت خارجه ایالات متحده روز پنج‌شنبه اعلام کرد مجوزی برای اوکراین صادر کرده است که با استفاده از آن می‌تواند سلاح‌های سبک مشخص و تسلیحات کوچک از شرکت‌های آمریکایی خریداری کند.

این مجوز برای فروش جنگ‌افزاری صادر شده که در رده سلاح‌های نیمه‌اتوماتیک و اتوماتیک با کالیبر ۵۰، تفنگ‌های رزمی، صداخفه‌کن‌ها، دوربین‌های نظامی و منور‌ها دسته‌بندی می‌شوند.

با وجود این، وزارت خارجه آمریکا پس از اعلام این خبر صدور مجوز یاد شده را کم‌اهمیت توصیف کرد.

خانم نائرت در ادامه سخنانش گفت: «آمریکا در دوران دو دولت قبلی مجوزهای صادراتی برای اوکراین تایید کرده بود و مجوز جدید اتفاق تازه‌ای نیست».

فروش چنین سلاح‌هایی معمولا نیازمند تایید کنگره است که اعضای آن قویا از ارسال این تسلیحات به اوکراین حمایت کرده‌اند.

کی‌یف از واشینگن درخواست کرده بود که جنگ‌افزار سنگینی چون موشک‌های ضدتانک جولین در اختیارش بگذارد تا قابلیت‌های دفاعی‌اش در برابر جدایی‌طلبان را تقویت کند.

رسانه‌های آمریکایی روز جمعه گزارش دادند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، آماده است تا مجوز فروش این موشک‌ها را صادر کند، هرچند که این موضوع در بیانیه وزارت خارجه آمریکا منعکس نشده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، پیشتر نسبت به هرگونه تلاش آمریکا برای تجهیز تسلیحاتی اوکراین هشدار داده و گفته بود که این اقدام باعث دامن زدن به خشونت شده و می‌تواند به گسترش عملیات نظامی جدایی‌طلبان بیانجامد.

اوکراین در حال جنگ با جدایی‌طلبان مورد حمایت مسکو در شرق این کشور است که مناطق دونتسک و لوهانسک را در اختیار دارند. جنگ در شرق اوکراین از آوریل ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۳۰۰ کشته برجای گذاشته است.

در راستای اجرای معاهده مینسک تاکنون چند آتش‌بس – یکی در سپتامبر ۲۰۱۴ و دیگری در فوریه ۲۰۱۵- برقرار شده، هرچند که در عمل موفقیت چندانی نداشته است.

بر اساس گزارش رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی و با استفاده از گزارش‌های سی‌ان‌ان و آسوشیتدپرس/ ک.ر
XS
SM
MD
LG