احزاب و گروههای اپوزیسیون ونزوئلا با جمعآوری حدود دو میلیون امضا و ارسال آن به کمیسیون انتخابات آن کشور خواستار انجام همهپرسی برای عزل رییس جمهوری این کشور شدند.
مخالفان خواستار برگزاری انتخابات زودرس برای تشکیل دولت وحدت ملی هستند.
اپوزیسیون و بسیاری از شهروندان ونزوئلا سیاستهای نیکلاس مادورو، رییسجمهوری چپگرا را عامل اصلی بحران اقتصادی کشور میدانند.
در هفتههای گذشته برق بسیاری از مناطق کشور به دلیل کمبود شدید آب در بزرگترین سد ونزوئلا قطع شده و افزایش بی سابقه نرخ تورم همراه با صفهای طولانی برای خرید مواد عذایی موجی از اعتراضات خیابانی را دامن زده است.
حکومت مادورو برای مقابله با این بحران کم سابقه اقتصادی روزهای کار اداری برای کارمندان دولتی را به دو روز در هفته کاهش داده، ساعت کشور را نیم ساعت عقب کشیده و مدارس را در روز جمعه تعطیل کرده است.
جریان برق هم جیره بندی شده و بیشتر مناطق کشور تنها چهار ساعت در روز برق دارند.
از سوی دیگر هفته گذشته مادورو با صدور دستورالعملی اعلام کرد هر کارخانه یا واحد تولیدی که فعالیت خود را متوقف کند از طرف دولت مصادره خواهد شد.
نرخ تورم در ونزوئلا پارسال به ۱۸۰ درصد رسید و بر پایه پیشبینی صندوق بینالمللی پول امسال این رقم به ۷۰۰ درصد خواهد رسید.
مادورو و هوادارانش، اپوزیسیون و سرمایهداران ونزوئلا را به برنامهریزی برای سرنگونی دولت او متهم کردهاند.
مادورو در انتخابات سه سال پیش با اختلاف بسیار کمی بر رقیبش پیروز شد و توانست در سمت رییس جمهوری باقی بماند.
مادورو یکی از دستیاران هوگو چاوز، رییسجمهوری چپگرای ونزوئلا بود که پس از مرگ او قدرت را در دست گرفت.
در جدیدترین نظر سنجی به عمل آمده، گفته شده که بیش از دو سوم از شهروندان ونزوئلا خواهان کنارهگیری مادورو هستند.
ونزوئلا بزرگترین ذخایر تثبیت شده نفت جهان را در اختیار دارد ولی با سقوط قیمت نفت به ۳۰ دلار در هر بشکه اقتصاد آن کشور دچار بحران بیسابقهای شده است.
در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، جمهوری اسلامی ایران روابط سیاسی - اقتصادی خود با ونزوئلا و هوگو چاوز را گسترش داد.
در آن زمان کمکهای ایران به ونزوئلا شامل ساخت کارخانه مهمات، کارخانه مونتاژ خودرو، کارخانه سیمان و برقراری پرواز مستقیم بین تهران، دمشق و کاراکاس توسط ایران ایر بود.