لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۳

محمد یزدی: خوشحالم که برای دوره پنجم خبرگان رای نیاوردم


محمد یزدی در انتخابات هفتم اسفند نتوانست از استان تهران به مجلس خبرگان رهبری راه یابد.
محمد یزدی در انتخابات هفتم اسفند نتوانست از استان تهران به مجلس خبرگان رهبری راه یابد.

محمد یزدی که در انتخابات هفتم اسفند از راهیابی به مجلس خبرگان باز ماند، روز سه‌شنبه دوباره درخواست برای انصراف منتخبان استان تهران به منظور ورودش به این مجلس را تکذیب کرد و در عین حال از رای نیاوردن خود ابراز خوشحالی کرد.

وی که ریاست مجلس چهارم خبرگان را به عهده دارد روز سه‌شنبه ۱۸ اسفند در نطق افتتاحیه آخرین اجلاسیه این مجلس اظهار داشت: «خوشبختانه برای دوره پنجم خبرگان من رای نیاوردم و در آینده در خدمت‌تان نیستم و از این اتفاق خوشحالم و خوشحالم که این بار از دوش من برداشته شد».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای یزدی همچنین گزارش‌های منتشر شده در وب سایت‌ها درباره تلاشش برای حضور در مجلس جدید خبرگان را «کذب محض» خواند و افزود: «نه از ناحیه من و نه از ناحیه جامعه مدرسین اقدامی صورت نگرفته که کسی کنار برود و من... وارد خبرگان آینده شوم».

وی تاکید کرد: «متاسفانه بی‌تقوایی‌ها در بعضی از سایت‌ها بر اساس تحلیل‌های شخصی انجام می‌شود».

در هفته‌های گذشته برخی وب‌سایت‌ها از جمله سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، از «فشارهای گسترده» به برخی از منتخبان مجلس خبرگان رهبری از جمله محسن قمی، محمدعلی تسخیری و هاشم بطحایی برای استعفا با هدف حضور محمد یزدی در مجلس خبرگان رهبری خبر داده بودند.

دفتر آقای یزدی روز ۱۶ اسفند در واکنش به این گزارش‌ها، به نقل از وی اعلام کرده بود که نتیجه انتخابات را «قبول» دارد و هیچ‌کس برای استعفای منتخبان این مجلس «نباید رایزنی کند».

محمد یزدی و محمدتقی مصباح یزدی که از او به عنوان «پدر معنوی جبهه پایداری» نام برده می‌شود، در انتخابات هفتم اسفند نتوانستند از استان تهران به مجلس خبرگان رهبری راه یابند.

ستاد انتخابات کشور در نتایج نهایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان تهران تنها نام ۱۶ فرد راه یافته به این مجلس را اعلام کرده، اما برخی از گزارش‌ها حاکی است که آقای یزدی، رتبه هفدهم را کسب کرده است.

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، به عنوان آخرین نفر در فهرست شانزده ‌نفره موفق به راهیابی به مجلس خبرگان شد.

«مراقبت از تغییر نکردن هویت حاکمیت ولی‌فقیه»

محمد یزدی در بخش دیگری از سخنانش یکی از وظایف «مهم» مجلس خبرگان رهبری را «مراقبت از تغییر نکردن هویت حاکمیت ولی‌فقیه» خواند.

وی تاکید کرد که در «سیستم» اعلام شده از سوی آیت‌الله خمینی رهبر سابق جمهوری اسلامی، ولایت فقیه «همان ولایت پیامبر» اسلام است.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز ۲۲ آذر در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایلنا موضوع شورایی شدن رهبری و نظارت مجلس خبرگان رهبری بر رهبر جمهوری اسلامی را مطرح کرده بود.

این گفته‌ها واکنش شدید تعدادی از منصوبان آیت‌الله خامنه‌ای از جمله صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه و علی سعیدی، نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران را به دنبال داشت.

آقای یزدی که عضو فقهای شورای نگهبان نیز هست، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «در این روز‌ها فشار روحی که از مطالبی که در پرونده برخی از رد صلاحیت‌شدگان مجلس در شورای نگهبان بر روح و جان ما وارد شد به مراتب سنگین‌تر از فشار کار فیزیکی بود».

احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نیز در افتتاحیه اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری گفت که «عده‌ای در تلاش بودند شورای نگهبان را به چالش بکشند که این امر نیاز به بررسی و واکاوی بیشتری دارد».

آقای جنتی اضافه کرد: «در این ایام، فشار سنگینی بر شورای نگهبان وارد آمد، در حالی که اگر در حین ثبت نام نامزدهای دو مجلس یک چارچوب مشخص، معیّن می‌شد از حجم این فشار کاری کاسته می‌شد».

وی تاکید کرد: «مثلاً برای کاندیداتوری مجلس خبرگان رهبری که علمیت و شرایطی دیگر وضع شده افرادی ثبت نام کرده بودند که اساساً تحصیلات حوزوی نداشتند و در ابعاد دیگر هم فاقد شرایط اولیه بودند».

تایید صلاحیت ۱۵ نامزد از میان ۲۲۳ نامزد ثبت‌نام کننده

به گفته آقای جنتی، از ۱۵۹ نامزد تایید صلاحیت شده در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ۱۵ نامزد در آزمون قبول شده بودند، ۷۲ نامزد نماینده فعلی مجلس خبرگان رهبری بودند، ۶۲ نامزد «سابقه تایید گذشته» داشتند، شش نامزد «با بررسی تالیفات» تایید صلاحیت شدند و چهار نامزد از سوی فقهای شورای نگهبان «احراز صلاحیت» شدند.

دبیر شورای نگهبان همچنین خبر داد که ۲۲۳ نامزد در آزمون مجلس خبرگان رهبری ثبت‌نام کرده بودند که ۱۸۷ نفر در آزمون کتبی شرکت کردند و در ‌‌نهایت پس از انجام آزمون شفافی تنها «۱۵ نفر پذیرفته شدند».

ثبت‌نام بی‌سابقه بیش از ۱۲ هزار تن برای انتخابات مجلس و نیز ۷۹۵ تن برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری، با رد صلاحیت گسترده در هیات‌های نظارت و نهایتاً شورای نگهبان همراه شد، به گونه‌ای که در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به طور متوسط برای هر کرسی کمتر از دو نفر رقابت کردند.

در انتخابات مجلس ۴۹ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان رد صلاحیت شدند، که بر اساس گزارش‌ها درصد ردصلاحیت‌ها در این دوره از همه انتخابات گذشته مجلس بیشتر بود.

XS
SM
MD
LG