لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۱۱

درخواست مصر برای تشکیل ائتلاف بین‌المللی علیه شبه‌نظامیان لیبی


عبدالفتاح سيسی، رييس جمهوری مصر در میان قبطیان این کشور
عبدالفتاح سيسی، رييس جمهوری مصر در میان قبطیان این کشور

پس از انتشار گزارش‌هايی در خصوص سر بريدن ۲۱ شهروند مصری به دست شبه‌نظاميان مرتبط با «حکومت اسلامی» در ليبی، قاهره خواستار دخالت نظامی بين‌المللی به رهبری سازمان ملل در ليبی شد.

به گزارش روز ۲۸ بهمن ماه شبکه «راديو يک اروپا»، عبدالفتاح سيسی، رييس جمهوری مصر از سازمان ملل متحد خواست تا از حمله نظامی به شبه‌نظاميان گروه حکومت اسلامی حمايت کند.

همچنين به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای سيسی گفت: «هيچ راه ديگری جز تشکيل يک ائتلاف جهانی برای مقابله با افراط‌گرايان در ليبی وجود ندارد».

اين گزارش حاکی است وزير خارجه مصر هم راهی نيويورک شده تا در خصوص کسب موافقت کشورهای عضو شورای امنيت برای مجوز برخورد نظامی در ليبی، با آن‌ها گفت‌وگو کند.

بدر عبدالعاتی، سخنگوی وزارت خارجه مصر، با تاييد خبر سفر وزير خارجه اين کشور به نيويورک افزود: «ما از جامعه جهانی می‌خواهيم همان‌طور که در عراق و سوريه با داعش (حکومت اسلامی) می‌جنگند، به برخورد نظامی در ليبی هم توجه کند».

تلاش‌های ديپلماتيک مصر برای جلب حمايت کامل سازمان ملل در حالی است که اين کشور خود حمله به شبه‌نظاميان را با بمباران مواضع اين گروه در «درنه» آغاز کرده است.

حملات روز ۲۷ بهمن ماه مصر به مواضع شبه‌نظاميان، اولين اقدام نظامی اين کشور در خاک ليبی به شمار می‌رود. بنا بر گزارش‌های منتشر شده اين کشور سال گذشته به امارات متحده عربی اجازه داده بود تا از پايگاه‌های نظامی اين کشور برای بمباران مواضع شبه نظاميان ليبی استفاده کند.

فرانسه نيز خواستار حمايت سازمان ملل از حمله به شبه‌نظاميان ليبی شده است. پاريس پيش از اين موافقت خود را با فروش جنگنده‌های پيشرفته «رافال» به قاهره اعلام کرده بود.

ايتاليا، احتمال هرگونه دخالت نظامی در ليبی بدون حمايت سازمان ملل را رد کرده است. ايتاليا همچنان «مذاکرات سياسی» را بهترين گزينه می‌داند.

ماتيو رنزی، نخست وزير ايتاليا، گفت: «آنچه اتفاق می‌افتد به شدت پيچيده است. ما اوضاع را به دقت زير نظر داريم و نگران هستيم، اما دليلی ندارد که ناگهان از بی‌تفاوتی به رفتارهای عجولانه برسيم و واکنشی غيرمنطقی نشان دهيم».

اتحاديه اروپا نيز اعلام کرده است که اين هفته در خصوص اقدام مشترک در ليبی با مقامات مصری و آمريکايی به گفت‌وگو خواهد نشست.

زيد رعد الحسين، کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز ۲۸ بهمن ماه قتل عام مسيحيان مصری را «جنايتی شرم‌آور» خواند که تنها بر اساس دين قربانيان انجام گرفته است.

صدها هزار مصری در ليبی زندگی می‌کنند. وزارت خارجه مصر اتباع اين کشور را به ترک سريعتر خاک ليبی فراخوانده است.

در حال حاضر و در ليبی، دو دولت رقيب در طرابلس و طبرق در حال فعاليت هستند. چندين گروه مسلح نيز برای در دست گرفتن قدرت در حال جنگ هستند.

تاکنون چندين گروه جهادگر ليبايی با گروه «حکومت اسلامی» يا داعش، بيعت کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG