در این نشست وزیران خارجه مصر، امارات، اردن، مراکش و بحرین از یک سو، و خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا به همراه برنار کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه حضور داشته اند.
خبرگزاری ها، به نقل از مقاماتی که در این نشست حضور داشتهاند اما نامی از آنها برده نشده است، گزارش دادهاند که مقامات کشورهای عربی حاضر در این نشست نگران آن بوده اند که تمرکز جامعه جهانی بر پرونده هستهای ایران، بر «تلاش تهران برای نفوذ در منطقه» سایه بیفکند.
تاکنون هیچ یک از مقامات حاضر در جلسه به طور رسمی درباره محتوای بحثهای این نشست سخنی نگفته اند.
به گزارش رویترز، به نقل از یکی از حاضران در این نشست که نخواسته است نامش فاش شود، وزیر امور خارجه اردن گفته است: «پرونده هستهای [ایران] تبدیل به یک بحران شده است، اما برای ما، تلاش ایران برای تسلط بر منطقه، یک بحران مداوم است.»
به گفته منبع خبری رویترز، وزیر خارجه اردن به نفوذ ایران در عراق، لبنان، سوریه و حماس در سرزمین های فلسطینی اشاره کرده است.
همچنین یک مقام بندپایه آمریکا که در این نشست حاضر بوده، به خبرنگاران گفته است که کاندولیزا رایس، گفته است که این نگرانی کشورهای عربی درباره ایران را درک می کند.
نشست شرم الشیخ به منظور گفتگو برای یافتن راه حل صلح میان اسرائیل و فلسطینیان برگزار شده است، اما خبرگزاری ها، روز شنبه از احتمال مطرح شدن پرونده هستهای ایران در جریان نشست روز یکشنبه خبر داده بودند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، خاویر سولانا، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا هم که در این نشست حضور داشته، درباره پرونده هسته ای ایران به وزیران خارجه کشورهای عربی گفته است که مذاکره با ایران به بن بست رسیده است اما او به برگزاری دور جدیدی از مذاکرات امیدوار است.
آمریکا و اسرائیل، ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای در پوشش برنامه هسته ای خود متهم کرده اند اما ایران همواره این اتهام را رد می کند و هدف برنامه هسته ای خود را صلح آمیز و تولید برق اعلام می کند.
بی پاسخ ماندن برخی سوالات بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره احتمال ارتباط برنامه هستهای ایران با مطالعات نظامی و تلاش ایران برای گسترش غنی سازی اورانیوم که کاربرد دوگانه نظامی – صنعتی دارد، طی سه سال گذشته موجب تصویب چندین قطعنامه در شورای امنیت علیه ایران شده است.
همچنین کشورهای آمریکا، روسیه، بریتانیا، چین، فرانسه و آلمان، موسوم به کشورهای ٥+١، خرداد ماه گذشته یک بسته حاوی مشوقهای سیاسی، اقتصادی و فنی به ایران ارائه کردند تا تهران را مجاب به متوقف کردن توسعه غنی سازی و بازگشت به مذاکرات کنند. اما ایران تا کنون به این بسته پیشنهادی پاسخ روشنی نداده است.