تجمع اعتراض آميز گروه حزب الله و منتقدان دولت لبنان، روز یکشنبه وارد دهمین روز خود شد و احتمال می رود بر شدت اين تجمع در خيابان های بيروت افزوده شود .
حسن نصرالله، دبيرکل حزب الله چند روز پيش در يک پيام تلويزيونی، از هواداران خود خواست برای يک گردهمايی بزرگتر در روز يکشنبه آماده شوند. خبرگزاری ها از بيروت گزارش می دهند که تجمع امروز هواداران گروه حزب الله در بيروت، می تواند به موقعيت دولت لبنان آسيب برساند.
فواد سینیوره، نخست وزیر لبنان، گروه حزب الله را مخالف دولت و در تلاش برای کودتا علیه دولت معرفی کرده است.
تجمع هواداران حزب الله و بخشی از احزاب مسيحی لبنانی تاکنون فعاليت های روزمره در بیروت، پایتخت لبنان، پايتخت را مختل کرده و تجمع کنندگان می گويند تا زمانی که نخست وزير لبنان به درخواست آنها برای تشکيل دولت وحدت ملی توجه نکند، آنها خيابان ها را ترک نمی کنند .
سینيوره و اکثريت سنی های لبنان تاکنون خواسته شيعيان را نپذيرفته اند و تقاضای آنها را غیرقانونی و در مخالفت با آرای مردم می دانند.
خبرگزاری رويترزدر تحلیلی درباره ادامه اين شرايط و افزايش خشونت ها، هشدار داد ممکن است این تظاهرات سرانجام به تکرار جنگ داخلی ميان فرقه ها در لبنان،مانند آنچه در سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ روی داد، منتهی شود.
در جریان ۱۰ روزی که از آغاز تجمع هواداران حزب الله در مرکزبيروت می گذرد، بخشی از معترضان حتی شب ها را با برپا کردن چادر در خيابان ها به صبح می رسانند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اين تجمع کنندگان در تمام روز پرچم های لبنان را تکان می دهند، ترانه های ملی و سرودهای حماسی می خوانند و برای سخنرانانی که آنها را ترغيب به مقاومت می کنند هورا می کشند.
جيمز جفری، از معاونان وزارت خارجه آمريکا شنبه گذشته در کويت و با اشاره به بحران جاری در لبنان گفته بود «اگر حزب الله سعی کند خواسته اش را به ديگر احزاب لبنانی تحميل کند، شرايط از آنچه هست بدتر می شود.»
حسن نصرالله، دبيرکل سازمان حزب الله، پنجشنبه گذشته در پيامی تلويزيونی خطاب به تجمع کنندگان گفت «در تظاهرات گسترده روز يکشنبه به کسانی که برای خسته شدن ما شرط بندی کرده اند نشان می دهيم که دچار توهم هستند.»
دبيرکل حزب الله از ياران و هوادارانش خواست تا زمانی که به خواست خود وسقوط دولت سینیوره دست نيافته اند، به خانه هايشان بازنگردند.
آنچه حزب الله می خواهد
حزب الله خواستار در دست گرفتن يک سوم از پارلمان لبنان است تا بتواند به وقت نياز در تصميم گيری های مهم از حق وتو برخوردار باشد.
گروه حزب الله متهم است که با حمايت سوريه و ايران قصد دارد امور لبنان را در دست گيرد و نخست وزير لبنان اين گروه را به اجرای کودتا عليه دولت مشروع لبنان متهم کرده است .
بيش از يکسال قبل در آغاز به کار کابينه فواد سینيوره، گروه حزب الله با پنج وزير به کابينه آقای سینيوره پيوست، اما يک ماه قبل، از ائتلاف با دولت خارج شد و اعلام کرد که بدون اين پنج وزير، دولت لبنان فاقد مشروعيت است و بايد کابينه ای ديگر شکل گيرد .
دليل خروج حزب الله از دولت ائتلافی لبنان، تصويب لايحه ای در کابينه بود که راه را برای تشکيل دادگاه بين المللی رسيدگی به پرونده ترور رفيق حريری،نخست وزير پيشين لبنان،هموار می کرد .
موضوع بحران جاری در لبنان، شنبه گذشته در نشست سران «شورای همکاری های خليج فارس» نيز انعکاس داشت. ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی نیز وضعيت را نه فقط تهديدی برای لبنان، بلکه برای تمامی جهان عرب دانست.