لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۰

تلاش رفسنجانی برای ايفای نقش موثرتر در رهبری نظام


آقای هاشمی رفسنجانی در اشاره به مسایل مهم، گفته دست ما از افراد با صلاحیت خالی نیست.
آقای هاشمی رفسنجانی در اشاره به مسایل مهم، گفته دست ما از افراد با صلاحیت خالی نیست.

حسن شریعتمداری در گفت و گو با رادیو فردا گفت:«مراجع اعتقاد دارند نمی توان وظايف مهمی چون سياست خارجی را به عهده آيت الله خامنه ای سپرد و اکبر هاشمی رفسنجانی در این مورد، فرد معتدل تری است.»


اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ايران، روز پنج شنبه، ۱۹ بهمن گفته بود:«مجلس خبرگان رهبری اگر بخواهد وارد مسايل شود، در بسياری از مسايل زير نظر رهبری، می‏تواند وارد عمل شود.»


به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، وی که در انتخابات خبرگان رهبری سال جاری، رای نخست را در شهر تهران به دست آورده، همچنین گفته: «مجلس خبرگان، اگر بخواهد نهادی ارزشمند در جامعه بماند، نبايد فقط در مواقع حساس، مثلا در زمان فوت رهبری، ايفای نقش کند».


حسین شريعتمداری: ناکامی ايران در سياست خارجی و افزايش فشار جامعه بين الملل بر ايران، و اصراری که اقای خامنه ای در تقابل با آمريکا دارد، احتمالاعده ای از مراجع تقليد در قم را به اين نتيجه رسانده است، که رهبری فعلی ايران، درايت و تدبير لازم را برای اداره يک جانبه سياست خارجی ايران ندارد

آقای هاشمی رفسنجانی، که اين سخنان را در اولين« دوسالانه پژوهش برتر حکومت اسلامی» در شهر قم عنوان می کرد، افزود: «امروز، داستان و شيوه کار ما برای تعيين رهبری، روشن است، و دست مان از نيروهای باصلاحيت نيز خالی نيست».


هاشمی به دنبال نقش مهم تر در رهبری کشور است


حسن شريعتمداری، فرزند آيت الله کاظم شريعتمداری درباره سخنرانی اکبرهاشمی رفسنجانی به راديو فردا گفت: «در شرايط فعلی، هنگامی که سخنان آقای هاشمی رفسنجانی در کنار هم قرار گيرد و بررسی شود، اين نتيجه به دست می آيد که وی فکر می کند شرايطی فراهم آمده است که به نحوی بتواند نقش موثرتری در مجموعه رهبری کشور ايفا کند».


آقای شريعتمداری افزود: «به تصور آقای هاشمی رفسنجانی، اين نقش می تواند از طريق شرکت فعال در رهبری مجلس خبرگان، حاصل شود، و زمانی اين نقش معنا پيدا می کند که سطح مجلس خبرگان از وضعيت فعلی ارتقاء يابد و به يک مجلس فعال، حداقل در زمينه نظارت بر وظايف رهبری، تبديل شود. در عين حال، وی پيش از اين هم گفته بود که لازم نيست رهبری در شرايط فعلی باقی بماند و حتی رهبری جمعی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران پيش بينی شده است.»


این تحلیلگر سیاسی با اشاره به اينکه بسته به شرايط، امکان دارد که تقاضای وی شدت و يا ضعف پيدا کند، اضافه کرد: «اينکه آقای هاشمی رفسنجانی تا چه ميزان می تواند به اين هدف دست يابد، به تعادل قوای موجود در ايران و مجلس خبرگان رهبری بستگی دارد. با اين حال، موضوع مهم اين است، که او در بيان اين آرزو کوتاهی نکرده است».


حسن شريعتمداری در همین حال، به اين نکته اشاره دارد، که «ریيس مجمع تشخيص مصلحت نظام جمهوری اسلامی می خواهد اين نهاد تحت رياست خود بتواند در آينده، بازوی اجرايی مجلس خبرگان برای نظارت بر وظايف رهبری را ايفا کند.»


آقای شريعتمداری در پاسخ به اين پرسش، که آيا احتمال دارد سخنان رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، بازتاب ديدگاه های مراجعی باشد، که با آنها در شهر قم ديدار کرده است، گفت: «ناکامی ايران در سياست خارجی و افزايش فشار جامعه بين الملل بر ايران و اصراری که آقای خامنه ای در تقابل با آمريکا دارد، احتمالاعده ای از مراجع تقليد در قم را به اين نتيجه رسانده است که رهبری فعلی ايران، درايت و تدبير لازم را برای اداره يک جانبه سياست خارجی ايران ندارد.»


وی افزود:« مراجع اعتقاد دارند که نمی توان وظايف مهمی چون سياست خارجی را به عهده آيت الله خامنه ای سپرد، و آقای هاشمی رفسنجانی را در این مورد، فرد معتدل تری می دانند. بنابراين، بعيد نيست که مراجع به اين نتيجه رسيده باشند، که بايد از ریيس مجمع تشخيص مصلحت نظام حمايت کرد تا نقش موثرتری در ايران ايفا کند».


  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG