لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۴

ایرانی متهم به کمک به جنگجویان چچن آزاد شد


آقای صداقتی در سال ۲۰۰۳ در حالی که دادگاه فدرال مشغول تحقیق در باره پرونده وی بود از آمریکا خارج شده بود.
آقای صداقتی در سال ۲۰۰۳ در حالی که دادگاه فدرال مشغول تحقیق در باره پرونده وی بود از آمریکا خارج شده بود.

دادگاه ایالتی آمریکا روز سه شنبه ۱۱ سپتامبر، یک ایرانی- آمریکایی که بنیان گذار یک بنگاه خیریه بوده و به اتهام توطئه و فریبکاری مالیاتی بازداشت شده بود را آزاد کرد.


پیروز صداقتی که در آمریکا با نام « پت صدا» نیز شناخته می شود، روز سه شنبه در حالی که دادگاه هیچ گونه توضیحی در باره دلیل آزادی او اعلام نکرد، آزاد شد.


آقای صداقتی ۴۹ ساله، در سال ۱۹۹۷ شعبه ای از موسسه خیریه الحرمین را در ایالت اورگان آمریکا تاسیس کرد، ولی ماه گذشته و در بازگشت به آمریکا با اتهام توطئه و فریبکاری در پرداخت مالیات روبرو و دستگیر شد.


آقای صداقتی در سال ۲۰۰۳ در حالی که دادگاه فدرال مشغول تحقیق در باره پرونده وی بود از آمریکا خارج شده بود.


در ماه فوریه سال ۲۰۰۵ و در حالی که آقای صداقتی همچنان خارج از آمریکا به سر می برد دادگاه ایالتی آمریکا وی را به اتهام کمک به قاچاق حدود ۱۵۰ هزار دلار به خارج از آمریکا برای کمک به جنگجویان اسلامگرای چچنی مجرم شناخت.


آقای صداقتی در دفاع از خود در دادگاه گفت که گناهگار نیست و قرار بوده که درماه آوریل به آمریکا بازگردد.


همسر آقای صداقتی که همراه با پسرش در دادادگاه حاضر شده بود می گوید: پرداخت آن پول فقط یک کمک خیریه بود.


به گزارش آسوشیتدپرس، رییس دادگاه به ماموران تحقیق گفته است که برای گرفتن وثیقه از آقای صداقتی لزومی نمی بیند؛ چون آقای صداقتی پاسپورت ایرانی با نام و تاریخ تولد متفاوت دارد و اگر می خواست می توانست به راحتی فرار کند.


وکیل مدافع آقای صداقتی گفته است که« تمامی مدارک سفر و اقامت او توسط دادگاه ضبط شده است».


یکی از مقامات قضایی می گوید: با اینکه آقای صداقتی خطرناک تشخیص داده نشده است، اما ماموران تحقیق نگرانند که وی اسلامگرایان تندرو در آمریکا را تحریک به خشونت کند.


به گفته این مقام قضایی، پیروز صداقتی«به اندازه کافی برای توضیح درباره زندگی خود و حمایت هایی که از سوی ایران، سوریه وعربستان سعودی گرفته است، پیشقدم نمی شود.»


وکیل مدافع آقای صداقتی می گوید: نگران است که دولت با تحقیقات درباره فعالیت های مالی موکلش او را به اسامه بن لادن و شبکه های تروریستی دیگر منتسب کند.


اما رییس دادگاه می گوید: آقای صداقتی خشونتی انجام نداده است و او را برای جامعه فرد خطرناکی تشخیص نمی دهد.
XS
SM
MD
LG