شهر مگادیشو، پایتخت سومالی، روز یکشنبه شاهد درگیری های سنگینی بین نیروهای اسلامگرا با نیروهای نظامی سومالی و ارتش اتیوپی بود و بسیاری از مردم از خانه های خود فرار کرده اند.
به گزارش رویترز، صلیب سرخ گزارش داده که شمار کشته ها و زخمی ها به شدت رو به افزایش است و درگیری های فعلی در ۱۵ سال گذشته بی سابقه بوده است.
درگیری ها در سومالی وارد چهارمین روز خود شده و نیروهای نظامی با حمایت نیروی هوایی و هلی کوپترهای نظامی با نیروهای اسلامگرا مقابله می کنند که درگیری ها شدید شده و هنوز ادامه دارد.
سربازان حافظ صلح اوگاندا که ماه گذشته برای آرامش منطقه وارد سومالی شده بودند هم از این حمله ها بی نصیب نمانده و یکی از سربازان حافظ صلح در منطقه کشته شده است.
سرگرد فلیکس کوالیگیه، سخنگوی نیروهای نظامی اوگاندا به رویترز گفت:«نیروهای ما از کاخ ریاست جمهوری محافظت می کنند که روز شنبه مورد حمله خمپاره اندازها واقع شده و تلفات نیروهای حافظ صلح، یک کشته و پنج زخمی بود.»
شورشیان اسلامگرا در کمین های مختلف با نیروهای اتیوپی و سومالی درگیر می شوند و به تدریج حمله های آنها سنگین تر هم می شود. با درخواست دولت سومالی، نیروهای کمکی به زودی به سومالی وارد می شوند و ۸۰۰۰ نیروی مشترک از بروندی، مالاوی، غنا و نیجریه آماده ورود به مگادیشو شده اند.
در روز چهارم درگیری، مقاومت مگادیشو در هم شکسته و آتش سنگین توپخانه شورشیان اسلامگرا، نیروهای دولتی را به عقب رانده است.
در نزدیکی استادیوم مرکزی شهر مگادیشو، مقاومت نیروهای سومالی به سختی ادامه دارد و در سه روز گذشته، همین محل، شاهد درگیری سنگین بین نیروهای دوطرف بوده است.
غیر نظامیان می گریزند
هزاران تن از غیرنظامیان و مردم سومالی راه فرار درپیش گرفته و از شهر خارج شده اند.
یکی از ساکنان شهر به خبرنگار رویترز گفته است که حملات توپخانه و خمپاره بر روی شهر خیلی سنگین شده و اوضاع از کنترل خارج شده و به نظر نمی رسد به زودی آرامش به شهر بازگردد.
بیشتر مردم عادی در حال فرار هستند و بیمارستان ها پر از مجروح و زخمی است و جایی برای زخمی ها و مجروحانی که به بیمارستان آورده می شوند، نیست.
رهبران امنیتی و نظامی اتحادیه آفریقا خبر دادند مذاکرات بین دو طرف درگیر در سومالی ادامه دارد تا به آتش بس رضایت دهند اما هنوز هیچ توافقی حاصل نشده است.
رهبر قبیله هاویه، که اکثریت جمعیت شهر مگادیشو را تشکیل می دهند، از سازمان ملل متحد، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب خواسته تا از اتیوپی بخواهند حملات سنگین خود را متوقف کند.
سخنگوی این قبیله در وب سایت نیروی مقاومت سومالی پیام گذاشته که در حال حاضر، کشتار به میان غیرنظامیان آمده و دیگر نیروهای نظامی با هم درگیر نیستند.
اتیوپی اعلام کرده که نیروهای آنها بیش از ۲۰۰ نیرو از گروه های شورشی اسلامگرا را در درگیری ها از بین برده اند تا به دولت سومالی در برقراری آرامش کمک کرده باشند.
روز جمعه گذشته، گروه های شورشی، یکی از هلی کوپترهای نظامی اتیوپی را سرنگون کردند. چند نفر از مردم هم به جسد سربازان اتیوپی که در سقوط هلی کوپتر جان داده بودند، حمله کرده و جسد آنها را سوزاندند.
موضع آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، نابودی کامل شورشیان است برخی کارشناسان گفته اند که ممکن است با این کار، گروه های اسلامگرا و جهادی های افراطی علیه گروه های مسیحی اتیوپی بسیج شوند.
با وجود تمام درگیری ها، دولت موقت سومالی به گفت و گوها برای تشکیل دولت وحدت ملی ادامه می دهد و جلسه با حضور تمامی رهبران گروه های سیاسی، نظامی و شبه نظامی، دوهفته دیگر قرار است تشکیل شود.
منطقه ای که به شاخ آفریقا معروف شده، از سال ۱۹۹۱ ، ۱۳۷۰ ، دچار هرج و مرج های متناوب شده که هنوز هم به آرامش نرسیده است.