مارگارت بکت، وزير خارجه بريتانيا، پيش از شروع جلسه نمايندگان سياسی پنج کشور عضو دايم شورای امنيت و آلمان، اظهار کرد به حل ديپلماتيک پرونده هسته ای ايران، اميدوار است.
به گزارش رويترز، وزير خارجه بريتانيا، گفت:«مطمئن هستم که امکان حل ديپلماتيک اين مسئله، وجود دارد».
اين در حالی است که گزارش هايی مبنی بر برخورد نظامی آمريکا با ايران بر سر فعاليت های هسته ای بیشترین توجه را در رسانه ها برانگیخته است هرچند مقامات رسمی آمريکا هنوز با صراحت اين اخبار را تاييد نکرده اند.
ديک چينی، معاون رييس جمهوری آمريکا که در پاکستان به سر می برد، پيش از سفر به اين کشور و در استراليا، بار ديگر اعلام کرد آمريکا امکان عمليات نظامی عليه ايران را از روی ميز کنار نگذاشته است.
يک مقام رسمی وزارت خارجه انگليس، بدون ذکر نام خود و با اشاره به اخباری که مبنی بر اقدام نظامی آمريکا عليه ايران است، گفت: « آمريکا به صراحت اعلام کرده که خواهان حل مسئله از راه سياسی است و هدف خود را از راه های سياسی، ديپلماتيک و اقتصادی دنبال می کند.»
نمايندگان سياسی وزات خارجه کشورهای آمريکا، انگليس، فرانسه، چين و روسيه به همراه آلمان روز دوشنبه در لندن، در جلسه ای حرکت بعدی مخالفان دستيابی جمهوری اسلامی ايران به بمب اتمی را بررسی می کنند.
آمريکا و سایر کشورهای غربی احتمال می دهند که فعاليت های هسته ای ايران در راه دستيابی به بمب اتمی صورت می گیرد وبه همین دلیل از تهران خواسته اند با رعایت قطعنامه ماه دسامبر شورای امنیت تمام فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورد. جمهوری اسلامی ايران اعلام کرده که فعاليت هسته ای خود را برای دستيابی به برق، دنبال می کند.
گروه ۱+۵ که چند ماه پيش در لندن جلسه داشت، بر سر تحريم ايران به توافق رسيدند که در نتیجه آن قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنيت به تصويب رسيد.
با پايان يافتن مهلت دو ماهه شورای امنیت به تهران برای تعلیق غنی سازی و گزارش دبيرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی که تاييد کرد ايران تعليق را نپذيرفته، کشورهای ۱+۵ بار ديگر در لندن تشکيل جلسه می دهند تا نحوه برخورد با فعاليت های هسته ای ايران بررسی شود.
آمريکا، بریتانیا و فرانسه طرفدار تحريم شدیدتر ايران هستند اما چين و روسيه از تحريم گسترده ايران، استقبال نکرده اند.
اتحاديه اروپا مبادلات تجاری بيش از ۲۰ ميليارد دلاری با ايران دارد که در صورت ادامه تحريم ها و يا سخت تر شدن آنها، اقتصاد ايران را با چالش جدی مواجه می کند.