منابع ایرانی می گویند، يکی از فرماندهان نيروی انتظامی در استان سيستان و بلوچستان در درگيری با افرادی که «اشرار مسلح » ناميده شده اند، کشته شده است.
به گزارش برخی از رسانه ها در ايران، محمد سر گلزايی، معاون عملياتی قرارگاه فتح نيروی انتظامی جمهوری اسلامی، در درگيری با « اشرار مسلح» که از مرزهای شرقی وارد ايران شده بودند، کشته شد.
اين درگيری پنجشنبه شب هفته پيش و در منطقه نصرت آباد زاهدان روی داده است.
به گفته صلاح عسگرپور، معاون اجتماعی و ارشاد فرماندهی انتظامی سيستان و بلوچستان، در اين درگيری مسلحانه چند ساعته که يگان هوايی نيروی انتظامی در آن شرکت داشته است، شماری از «اشرار مسلح» کشته و زخمی شدند.
وی شمار کشته شدگان را اعلام نکرد.
آقای عسگرپور همچنين به خبرگزاری جمهوری اسلامی، «ايرنا»، گفت که در اين درگيری « اشرار مسلح» محاصره شده بودند.
وی همچنین در گفت و گو با خبرگزاری «فارس»، ضمن تاييد کشته شدن معاون عملياتی قرارگاه فتح نيروی انتظامی گفت که سه مامور نيروی انتظامی نیز در جريان عمليات کشته شده اند.
معاون اجتماعی و ارشاد فرماندهی انتظامی سيستان و بلوچستان گفت: در بررسی های به عمل آمده مشخص شد که اشرار به منظور ايجاد نا امنی و رعب و وحشت، گروگانگيری و باج خواهی از مردم وارد کشور شده بودند.
افزايش هفت درصدی درگيری ها
فرمانده انتظامی و قرارگاه عملياتی فتح سيستان و بلوچستان روز ششم شهريور به خبرگزاری «ايرنا» گفت: امسال با ۷۳ عمليات در استان، ۱۶ شرور به هلاکت رسيدند.
غلامعلی نکويی گفت: در چندین عمليات که طی پنج ماه گذشته انجام شد، ۸۳ نفر از رابطان و همکاران اشرار مسلح دستگير شدند.
وی افزود: میزان درگیری ها نسبت به سال گذشته هفت درصد افزایش داشته است.
فرمانده انتظامی و قرارگاه عملياتی فتح سيستان و بلوچستان در اين مصاحبه خبر داد که «با همکاری فرماندهان انتظامی و سران و بزرگان قبايل و طوايف، طرح جمع آوری سلاح در استان موفق بوده و تاکنون تعداد زيادی سلاح به صورت داوطلبانه تحويل نيروی انتظامی شده است.»
غلامعلی نکويی همچنين اضافه کرد که « به منظور جلوگيری از تردد اتباع غير مجاز و قاچاقچيان، اقدام های موثر و مفيدی در زمينه انسداد و کنترل مرزها انجام شده است و همچنان ادامه دارد.»
وی حفر کانال ها و خاکريزهای متعدد، ديوارکشی، نصب تجهيزات پيشرفته الکترونيکی و غيره از جمله اين اقدام ها دانست.
استان سيستان و بلوچستان در سال های اخير صحنه نا آرامی های ناشی از درگيری نيروی انتظامی با کسانی بوده است که « اشرار مسلح» خوانده می شوند و این درگیری ها تاکنون ده ها کشته بر جای گذاشته است.
يکی از گروه هايی که از سوی جمهوری اسلامی ايران به عنوان اشرار و تروريست ناميده می شود، جندالله است.
گروه جندالله، از سال ۱۳۸۴ تاکنون در استان های سيستان و بلوچستان و کرمان واقع در جنوب شرقی و مرکز ايران، دست به چند مورد عمليات خشونت بار زده است که در جريان آنها دهها نفر کشته شده اند
در اين ميان، ناراضيان بلوچی و قاچاقچيان مواد مخدر نيز از سوی جمهوری اسلامی ايران به عنوان «اشرار» ناميده می شوند.
جمهوری اسلامی ايران می گويد که اعضای اين گروه و ساير « اشرار» از پاکستان وارد خاک ايران می شوند.