گزارش ها از اسلام آباد، پايتخت پاکستان، حاکی است که دستکم ۵۳ نفر در انفجار شنبه شب در مقابل هتل ماريوت کشته شده اند.
اين انفجار در يک عمليات انتحاری صورت گرفت که در عين حال، حدود ۲۷۰ زخمی بر جای گذاشته است.
شاهد احمد، گزارشگر « راديو فردا» در اسلام آباد، می گويد « در پاکستان، انگشت اتهام به سوی گروه های بنياد گرای اسلامی گرفته شده است.»
آقای شاهد احمد! به نظر شما، هدف طراحان انفجار انتحاری شنبه شب در اسلام آباد چه بوده است؟
به نظر من، هدف از انفجار در هتل ماريوت، که چند دقيقه پس از افطار روزه ماه مبارک رمضان اتفاق افتاده، اين است که دولت جديد از جنگ عليه تروريسم و عمليات در مناطق عشاير نشين پاکستان دست بردارد. زيرا حدود چهار ساعت قبل از اين انفجار، پيامی به پارلمان پاکستان ارسال شده بود که دولت جديد و رييس جمهور جديد را مخاطب قرار می داد.
چنين عملياتی در پاکستان به نفع چه کسانی می تواند باشد؟
- « وقوع انفجار اين واقعيت را در مورد القاعده و افراطيون به اثبات رساند که آنها می توانند در قلب پايتخت پاکستان دست به عمليات انفجاری بزنند.»
تاکنون اين گونه عمليات هميشه به نفع افراطيون مذهبی و طالبان بود که در مناطق عشايری و قبايلی هستند. آنها اين انفجارها را در پاکستان انجام می دهند و از دولت خواستار ترک عمليات در مناطق عشاير نشين هستند.
در حالی که در اطراف هتل ماريوت اقدامات امنيتی زيادی وجود دارد و دو رديف نرده گذاشته بودند که کسی نتواند از آن رد شود، اين انفجار بايد بسيار قوی بوده باشد که هتل را تخريب کرد. آيا اطلاع بيشتری از اين مسئله داريد؟
مشاور نخست وزير در امور کشور، به روزنامه نگاران گفته که در اين انفجار از ۶۰۰ کيلوگرم مواد منفجره استفاده شده است.
در اين حادثه، دو انفجار رخ داده است؛ ابتدا راننده کاميونی که مملو از مواد منفجره بود، خودروی خود را منفجر کرد و در نتيجه، آتش شروع شد. پنج دقيقه پس از انفجار اول، انفجار مهيب ديگری رخ داد که ۵۳ نفر کشته و ۲۶۶ نفر مجروح شدند.
در شرايط کنونی، موضع ارتش پاکستان چيست؟ آيا فکر می کنيد در حال حاضر از دولت حمايت می کند؟
رييس نيروی زمينی پاکستان، ارتشبد کيانی، گفته بود که ارتش و به ويژه نيروی زمينی از سياست کناره گرفته است و بی طرف خواهد ماند و تحت رهبری دولت دموکراتيک عمل خواهد کرد.
سخنگوی ارتش نيز بارها اعلام کرده است که ارتش پاکستان در حال حاضر طبق دستور دولت دموکراتيک عمليات نظامی را انجام خواهد داد.
ارتش پاکستان دارای استعداد کامل برای عمليات عليه افراطيون در مناطق عشايری است.
مشاور نخست وزير در امور کشور نیز گفته است دولت از پيش اطلاعاتی درباره وقوع چنين حادثه ای داشت. اما با وجود اين، افراطيون موفق به انجام آن شدند. البته اين را هم بايد گفت که نيروهای امنيتی از مکان حادثه اطلاع نداشتند.
آقای شاهد احمد! به نظر شما القاعده از چنين قدرتی برخوردار است که بتواند علی رغم تمام تدابير امنيتی، دست به چنين اقدامی بزند؟
وقوع انفجار اين واقعيت را در مورد القاعده و افراطيون به اثبات رساند که آنها می توانند در قلب پايتخت پاکستان دست به عمليات انفجاری بزنند.