لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۹

تظاهرات ضد آمريکایی هزاران سوری در دمشق


جمعيت چند هزار نفره جوانانی که در مرکز شهر دمشق گردآمده بودند، شعار می دادند: «استعمارگران گوش کنيد: سوريه هيچگاه به زانو در نخواهد آمد » و يا شعار می دادند « خدا، سوريه، بشار».(عکس:AFP)
جمعيت چند هزار نفره جوانانی که در مرکز شهر دمشق گردآمده بودند، شعار می دادند: «استعمارگران گوش کنيد: سوريه هيچگاه به زانو در نخواهد آمد » و يا شعار می دادند « خدا، سوريه، بشار».(عکس:AFP)

هزاران نفر روز پنجشنبه در شهر دمشق در يک راهپيمايی در اعتراض به حمله اخير آمريکا به يک منطقه مرزی سوريه با خاک عراق شرکت کردند.


به گزارش خبرگزاری « آسوشيتدپرس»، قبل از آغاز اين تظاهرات، اقدامات امنيتی در منطقه ای که سفارت آمريکا در آن واقع شده است، تشديد شد و سفارت آمريکا برای پيشگيری از وقوع هرگونه حمله خشونت آميز به اين ساختمان، تعطيل بود.


جمعيت چند هزار نفره جوانانی که در مرکز شهر دمشق گردآمده بودند، شعار می دادند: «استعمارگران گوش کنيد: سوريه هيچگاه به زانو در نخواهد آمد » و يا شعار می دادند « خدا، سوريه، بشار».


تظاهر کنندگان ضمن حمل پرچم های سوريه، پلاکاردهايی را با اين مضمون در دست داشتند:« مبارزه با تروريسم آمريکايی » و «دموکراسی آمريکايی، کشتار غيرنظاميان در ابوکمال است». اشاره اين پلاکارد ها به منطقه ای بود که حمله روز يکشنبه آمريکا در آنجا صورت گرفت و باعث کشته شدن چند نفر شد.


سفارت آمريکا در وب سايت خود اعلام کرده بود که اين مرکز روز پنجشنبه تعطيل خواهد بود و از شهروندان آمريکايی ساکن دمشق خواسته بود که از رفت و آمد در مناطق نزديک به سفارت و محل برگزاری تظاهرات پرهيز کنند.



در اين اطلاعيه گفته شده بود که دليل تعطيلی سفارت، تجارب قبلی است که همزمان با اين نوع اجتماعات، حملاتی نيز به ساختمان سفارت و ساير مراکز آمريکايی در دمشق صورت گرفته بود.
در اين اطلاعيه همچنين آمده بود که مدرسه آمريکايی شهر دمشق نيز فعلا تعطيل خواهد بود.


در سپتامبر سال ۲۰۰۶ ، يک حمله ناموفق به ساختمان سفارت آمريکا در دمشق ۱۲ کشته به جا گذاشت که همه قربانيان، مردم عادی بودند.


دولت سوريه می گويد در جريان حمله روز يکشنبه ارتش آمريکا به يک روستای مرزی سوريه، هشت نفر و از جمله چند کودک کشته شده اند.


يک مقام آمريکايی در واشنگتن گفت که هدف از حمله ارتش آمريکا که از خاک عراق صورت گرفت، يک فرد ارشد در شبکه انتقال شبه نظاميان و تروريست های خارجی به عراق بوده است. ولی تا اين لحظه، نه وزارت دفاع و نه وزارت امور خارجه آمريکا، هيچکدام، به شکل رسمی در مورد اين رويداد اظهار نظر نکرده اند.


دولت سوريه روز سه شنبه اعتراض خود را به اين واقعه به شورای امنيت سازمان ملل متحد تسليم کرد و آن را يک اقدام وحشيانه توسط دولت آمريکا ناميد.


فرماندهان نظامی آمريکا در عراق می گويند خاک سوريه، مسير اصلی رفت و آمد و انتقال شبه نظاميان جهادی خارجی است که برای نبرد با ارتش آمريکا و دولت عراق به اين کشور می آيند.
آنها در عين حال همواره از دولت سوريه به خاطر بی توجهی به اين موضوع و عدم کنترل مرزهای آن کشور با عراق انتقاد می کنند.



قبل از آغاز تظاهرات، اقدامات امنيتی در منطقه ای که سفارت آمريکا در آن واقع شده است، تشديد شد و سفارت آمريکا برای پيشگيری از وقوع هرگونه حمله خشونت آميز به اين ساختمان، تعطيل بود.

روز چهارشنبه نيز گروهی از عراقی های ساکن دمشق در محله « ابو رمانه» در نزديکی سفارت آمريکا در اين شهر دست به تظاهرات زدند و در شعارهای خود، حمله هلی کوپترهای آمريکا به روستای مرزی سوريه را محکوم کردند.


سوريه خواستار تعطيلی مدرسه و مرکز فرهنگی آمريکا در شهر دمشق شده است.
فيصل مقداد، معاون وزير خارجه سوريه، گفت که دولت وی قبل از اتخاذ اقدامات تلافی جويانه بيشتر، منتظر پاسخ رسمی دولت های آمريکا و عراق در مورد اين حمله است.


مناسبات سوريه و آمريکا برای سال ها سرد بوده است. در سال ۲۰۰۴ ، دولت آمريکا مجازات ها و تحريم هايی را عليه سوريه به اجرا گذاشت که دليل آن، حمايت سوريه از گروه حزب الله لبنان و گروه های شورشی در عراق بود.


آمريکا همچنين در سال ۲۰۰۵ و پس از ترور رفيق حريری، نخست وزير وقت لبنان، سفير خود را از دمشق فراخواند و از آن زمان، حضور ديپلماتيک آمريکا در سوريه در حد کنسول تنزل يافته است.


XS
SM
MD
LG