لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۰

کاهش سرمایه گذاری جهانی در پروژه های سوخت فسیلی


صندوق توسعه ملی نروژ از شرکت هایی که بیش از ۳۰ درصد درآمدشان از فعالیت در حوزه سوخت های فسیلی باشدT حمایت نمی کند.
صندوق توسعه ملی نروژ از شرکت هایی که بیش از ۳۰ درصد درآمدشان از فعالیت در حوزه سوخت های فسیلی باشدT حمایت نمی کند.

برخی از سرمایه گذاران بین المللی در قالب صندوق های توسعه ملی، فعالیت در پروژه های مربوط به سوخت های فسیلی را به خاطر افزایش خطرات زیست محیطی مربوط کاهش داده و در پی پروژه های جایگزین در حوزه انرژی های پاک هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، صندوق توسعه ملی نروژ با دارایی ۹۰۰ میلیارد دلار که از طریق فروش نفت تامین می شود و صندوق توسعه نیوزیلند جزو سرمایه گذارانی هستند که مشارکت در پروژه های سوخت فسیلی را با درنظرگرفتن احتمال تشدید قوانین حفظ محیط زیست متاثر از پدیده گرمایش جهانی کاهش داده اند.

روند افزایش دما ممکن است به وقوع طوفان ها و سیل های شدید منجر شود و این یک تهدید برای بخش زیرساخت و مسکن محسوب می شود که هردو مورد توجه سرمایه گذاران هستند.

دانشمندان معتقدند انتشار گازهای گلخانه ای دلیل عمده افزایش دماست. اگرچه آمریکا مخالف این موضوع است اما بسیاری از کشورها قوانینی برای کاهش گازهای گلخانه ای وضع کرده اند.

صندوق توسعه ملی نروژ، که بزرگترین صندوق سرمایه گذاری در جهان است، از شرکت هایی که بیش از ۳۰ درصد درآمدشان از فعالیت در حوزه سوخت های فسیلی، به عنوان منشا اصلی گازهای گلخانه ای، باشد حمایت نمی کند و در عوض با شرکت هایی که در حوزه انرژی های جایگزین فعالیت می کنند مشارکت می کند.

تا ماه جولای، این صندوق لیستی از شرکت هایی که در زمینه های نفت، سیمان، و فولاد فعالیت می کنند تهیه می کند تا آنها را از برنامه سرمایه گذاری کنار بگذارد. این صندوق همچنین شرکت ها را مجاب می کند تا میزان انتشار گازهای گلخانه ای مربوط به خود را اعلام کنند.

سال گذشته، صندوق توسعه نیوزیلند اعلام کرد برای کاهش انتشار آلاینده های کربنی تا انتهای ماه ژوئن هدف گذاری کرده است.

این صندوق پیش از این در دو طرح افزایش بهره وری انرژی در یک کارخانه تولید شیشه و یک کارخانه تولید سوخت از زباله سرمایه گذاری کرده است.

صندوق سرمایه گذاری فرانسه نیز هدف گذاری کرده است تا سهم سوخت های فسیلی در سبد سهامش را تا سال ۲۰۲۰ به میزان ۲۰ درصد کاهش دهد و شرکت هایی را که بیش از ۲۰ درصد درآمدشان از این راه تامین می شود، از لیست سرمایه گذاری خارج کند.

در ماه ژوئن، صندوق سرمایه گذاری سوئد، سهامش در شش شرکت حوزه انرژی که توافق سال ۲۰۱۵ پاریس در مورد محدود کردن انتشار آلاینده های کربنی با هدف کاهش روند افزایش گرمای جهانی را نقض کرده بودند واگذار کرد.

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ماه گذشته تصمیم به خارج شدن این کشور از توافق پاریس گرفت. این تصمیم آقای ترامپ انتقادهایی را در جهان به همراه داشت.

تحقیق انجام شده به وسیله مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد ۲.۵ تریلیون دلار ارزش سرمایه گذاری تا سال ۲۱۰۰ به دلیل موضوع انتشارآلاینده های کربنی و گرمایش جهانی درخطر از دست رفتن است.

مجمع بین المللی صندوق های توسعه ملی موضوع مشکلات سرمایه گذاری ایجاد شده در پی تعهد جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را بررسی کرده و در ماه سپتامبر گزارشی در این رابطه به کشورهای عضو ارائه خواهد کرد.

آژانس بین المللی انرژی در گزارشی نوشته است در سال ۲۰۱۶ پروژه های مربوط به انرژی های تجدید پذیر بیشترین جذب سرمایه گذاری در حوزه انرژی را داشته اند. این گزارش میزان سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر در سال گذشته را ۳۱۳ میلیارد دلار برآورد کرده که یک پنجم کل سرمایه گذاری ها در حوزه انرژی بوده است.

اخیرا شرکت بریتیش پترولیوم نیز گزارش داد که در سال گذشته بیشترین میزان افزایش تولید انرژی، مربوط به انرژی های تجدید پذیر بوده است.

XS
SM
MD
LG