آلمان که رياست دوره ای اتحاديه اروپا را به عهده دارد، روز جمعه، ضمن محکوم کردن خشونت ها در نوارغزه، از تصمیمات اخیر محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی حمایت کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مارتين ياگر، سخنگوی وزارت خارجه اين کشور گفت: «رياست اتحاديه اروپا، ضمن محکوم کردن خشونت های چند روز اخير در نوار غزه توسط گروه حماس، کشتن شهروندان بی گناه و نيروهای قانونی حافظ امنيت را به شدت محکوم می کند.»
بنا براين گزارش، برلين از کشورهای منطقه خاورميانه درخواست کرده که برای حل موضوع و پيدا کردن راهی برای ارسال کمک های انساندوستانه به فلسطينی ها اقدام کنند.
آقای ياگر در اين باره گفت: «ما به شدت نگران وضيعت مردم هستيم و از تمامی گروه ها می خواهيم شرايط کمک رسانی به مردم در منطقه غزه را فراهم کنند.»
سخنگوی وزارت خارجه آلمان، از حمايت رسمی کشورش از تصميم محمود عباس، رهبر تشکيلات خودگران فلسطين در انحلال کابينه دولت و اعلام وضعبت فوق العاده نوار غزه و کرانه باختری رود اردن خبر داد.
رایس: از محمود عباس کاملا حمایت می کنیم
همزمان با اعلام انحلال دولت ائتلافی تشکیلات خودگردان فلسطینی و اعلام وضعيت فوق العاده در سرزمين های فلسطينی، آمريکا و اسراييل حمايت خود را از محمود عباس، رهبر تشکيلات خودگردان فلسطينی اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ايالات متحده روز پنجشنبه، حمايت کامل خود را از محمود عباس به دليل اعلام وضعيت فوق العاده و منحل کردن کابينه دولت فلسطينی که رهبری آن را حماس به عهده داشت، رسما اعلام کرد.
کاندوليزا رايس، وزير امورخارجه آمريکا به خبرنگاران گفت: «آقای عباس از قدرت قانونی خود به عنوان رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی ها استفاده کرد، ما از اين اقدام آقای عباس که تلاش می کند به بحران های مردم فلسطين پايان داده و به آنها فرصت بازگشت صلح و زندگی بهتری می دهد، کاملا حمايت می کنيم.»
آمادگی اسراییل برای کمک های بشردوستانه
همزمان با اعلام حمايت کامل ايالات متحده از محمود عباس رهبر تشکيلات خودگردان فلسطين، يکی از وزرای کابينه اهود اولمرت اعلام کرد که کشورش قصد ندارد پاسخ نظامی به گروه های فلسطينی بدهد.
مير شتريت، وزير مسکن اسراييل در گفت و گويی با راديو اسراييل مناطق فلسطینی را «باتلاق» توصیف کرد و گفت: «اسراييل نه قصد ورود مجدد به سرزمين های غزه در شرايط فعال و نه دليلی برای مداخله دارد.»
- «اسراييل نه قصد ورود مجدد به سرزمين های غزه در شرايط فعال و نه دليلی برای مداخله دارد.»
اين اظهارات آقای شتريت در حالی عنوان می شود که سخنگوی نخست وزيری اين کشور، با حمايت از محمود عباس، آمادگی کشورش را برای ارسال کمک های انسان دوستانه به سرزمين های فلسطينی اعلام کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ميری ايسين، سخنگوی اهود اولمرت روز جمعه با عنوان اين مطلب گفت: «سياست ما حمايت از فلسطينيان ميانه رو است، بنابراين اگر ضرورتی وجود داشته باشد، ما آماده ارسال کمک های انسان دوستانه به نوار غزه هستيم. در حال حاضر مشکل اين است که نيرويی برای حمل اين کمک ها به سرزمين های فلسطينی وجود ندارد.»
تمامی راه های بين اسراييل و نوار غزه به دليل درگيری گروه اسلامی حماس با گروه فتح بسته شده است. اين درگيری ها تا به حال ۱۱۳ کشته به جا گذاشته است.
خانم ايسين با اشاره به شرايط بحرانی اين سرزمين ها گفت: «ما خود را از سرنوشت ۵/۱ ميليون نفر فلسطينی ساکن در نوار غزه جدا نمی بينيم.»
حماس گروگانهای نیروهای فتح را آزاد کرد
شبه نظاميان حماس روز جمعه فرماندهان امنيتی فلسطينی را که در جريان اشغال نوار غزه دستگير کرده بودند را آزاد کردند.
به گزارش خبرگزای فرانسه از شهر غزه، ابو عبيده، سخنگوی شاخه نظامی گروه حماس با تاييد اين خير گفت:« تمامی فرماندهان نيروهای امنيتی و مقامات رسمی گروه فتح را که بازداشت کرده ايم مشمول عفو عمومی شدند.»
آقای عبيده همچنين گفت که دهها نفر از مقامات امنيتی و اعضای گروه فتح را مورد عفو قرار داده اند.
سخنگوی شاخه نظامی گروه حماس، پيشتر در مصاحبه ای با شبکه تلويزيونی «الاقصی» از دستگيری ژنرال جمال کيد، رييس امنيت ملی، ژنرال مصباح البحيس، فرمانده گارد رياست جمهوری، توفيق ابو خوسا، سخنگوی جبهه فتح و سخنگوی امنيت ملی، و مجد ابو شمال، از رهبران بلند پايه فتح، خبر داده بود.
هنيه: از رياست دولت کنار نمی روم
اسماعيل هنيه، نخست وزيردولت فلسطينی، دستورشامگاه پنجشنبه محمودعباس رابرای برکناری وی ومنحل کردن دولت وحدت ملی، دستوری «شتابزده که درموردعواقب آن تامل وبررسی عمقی نشده است» خواند و گفت: «این تصميمات يک جانبه و بدون مشورت اتخادشده اند.»
آقای هنيه گفت که ازرياست دولت کنارنخواهدرفت و از ديد او، دولت وحدت ملی همچنان برقرار است.
به گزارش خبرگزاری ها، آقای هنيه گفت: «اين دولت همچنان اداره امور، هم درغزه وهم درکرانه باختری رابرعهده دارد.»
وی دريک کنفرانس خبری که ساعاتی پس ازصدور دستورات محمود عباس برگزارشد، گفت: «حضور حماس دردولت، اراده مردم فلسطينی است و۹۶ درصد فلسطينی ها از آن حمايت می کنند.»
در حالی که گزارش ها حاکی است، درگیری ها در غزه خسارات بسیاری به بار آورده است، آقای هنيه از شبه نظاميان حماس خواست ازتعرض بيشتر به اموال عمومی خودداری کنند.
وی ازطرح خود برای «تشکيل ساختار جديد امنيتی که تمامی نيروهای نظامی رادربرگيرد، و برای بازگرداندن آرامش تلاش کند»، خبرداد.
وی افزود: «غزه بخش جدائی ناپذيری ازکرانه باختری است و بدون کرانه باختری، کشور فلسطين مفهوم ندارد.»
نشست امنیتی فرماندهان فتح
همزمان با کنفرانس خبری آقای هنيه درغزه، محمودعباس، رهبر تشکيلات خودگردان فلسطينی، در مقر رسمی اين تشکيلات در رام الله (کرانه غربی)، فرماندهان نيروهای امنيتی وفادار به خود را به يک نشست فرا خواند تا مقررات اجرای وضعيت فوق العاده رابررسی کنند.
به گزارش منابع رسمی، فرمانده اين نيروها به دستگيری گسترده شبه نظاميان حماس درکرانه باختری ادامه می دهند. گفته می شود تا کنون صدها نفر دستگير شده اند.
بنا بر اخبار رسيده از اين منطقه، حملات زيادی نيز به موسسات وابسته به حماس در کرانه باختری صورت گرفته واين اماکن توسط افراد مسلحی که نقاب برچهره دارند، و ظاهرا وابسته به فتح هستند، پلمپ شده اند.
همچنين خودروهای گشتی متعدد نيروهای رسمی تشکيلات خود گردانی، درون شهرها وشهرک های ساحل غربی درحال گشت زنی هستند.
فتح از سرايت نبردهای خونين غزه به ساحل غربی به سختی نگران است، هرچند که موارد زيادی نيز از درگيری در اين بخش ديده شده است.
انتقام گیری در نابلس
بامداد جمعه يکی ازفعالان سازمان حماس درشهر نابلس کشته شد. نيروهای فتح گفتند، به نشانه انتقام از قتل يکی ازفرماندهان خود که روز پنج شنبه درغزه توسط حماس اعدام صحرائی شد، اين عضو حماس را در نابلس کشته اند.
در نابلس، جنين و طولکرم، نيروهای حماس شماری از شبه نظاميان فتح را ربوده و به موسسات وابسته به فتح حمله کردند.
سميح المدهون، فرمانده نيروهای شاخه نظامی فتح، بريگاد شهدای الاقصی، دربرابر چشمان صدها فلسطينی و نيز در حالي که دوربين های تلويزيونی درمحل حضور داشتند، توسط نيروهای نقاب برچهره حماس از دفتر کار خود به بيرون رانده شد و پس ازدقايقی که شديدا مورد ضرب وشتم قرارگرفت، با تيربار مهاجمان حماس کشته شد.
حماس اعلام کرده که ديگربه نيروهای فتح امکان نخواهد داد درغزه به فعاليت بپردازند.
«دعوت به دین»
حماس، ازآنچه که «ديدگاههای لائيک فتح» ناميد، ابراز انزجار کرد و طرفداران فتح درغزه را به «بازگشت به دين» فرا خواند.
سخنگويان حماس، تسلط کامل نيروهای خود برغزه را«فتح مجدد غزه پس ازخروج اسراییل ازاين منطقه در تابستان دوسال پيش» توصيف کردند.
روز جمعه، تنش درغزه و کرانه باختری، و نيز در شرق اورشليم، به دليل برگزاری نماز جمعه و احتمال درگيری های مجدد زياد است.
نيروهای حماس، پنجشنبه درسری حملات گسترده ای با به کارگيری تمامی قوای خود توانستند تمامی موسسات و پايگاه های فتح و ايستگاه های راديویی و تلويزيونی اين جنبش را به تصرف درآوردند.
شمار کشته های چند روز نبردها که خونين ترين کشتارهای داخلی فلسطينی ها بوده به مرز۱۲۰ نفر نزديک شده است.
فتح می گويد، حماس درغزه کشور«حماس» را برپا کرده وفتح را که قديمی ترين جنبش ملی فلسطينی است، ناديده گرفته است.