لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۱

راهپیمایی صدها کارگر کارخانه هپکو در شهر اراک


تصویر، آرشیوی است.
تصویر، آرشیوی است.

حدود ۹۰۰ کارگر کارخانه هپکو اراک روز سه‌شنبه، ۱۳ تیرماه، در اعتراض به تحقق نیافتن وعده پرداخت مطالبات‌شان از سوی کارفرما،‌ اقدام به راهپیمایی از این واحد تولیدی تا ساختمان استانداری مرکزی و میدان مرکزی شهر اراک کردند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، یکی از کارگران شرکت کننده در این حرکت صنفی اشاره کرد که کارگران هپکو روز دوشنبه نیز دست به اعتصاب و راهپیمایی زده بودند.

در همین حال،‌ به نوشته کانال تلگرامی کانون مدافعان حقوق کارگر، کارگران کارخانه هپکو در راهپیمایی روز دوشنبه خود پلاکاردهایی در دست داشتند که در آنها از واردات ماشین آلات راهسازی که منجر به «ورشکستگی هپکو و فروپاشی زندگی کارگران» این کارخانه شده انتقاد شده بود.

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

در یکی دیگر از این پلاکاردها خطاب به مسئولان نوشته شده بود: «۱۲۰ روز از وعده شما جهت برگزاری جشن شکوفایی شرکت هپکو گذشت؛ تا به امروز چه کرده اید؟»

به نوشته ایلنا، ‌کارگر شرکت کننده در اعتراض های صنفی کارخانه هپکو گفت: سازمان خصوصی سازی، روز ۱۳ خرداد مدیریت کارخانه هپکو را به شرکت هیدرو اطلس واگذار کرد که یکی از تعهدات این واگذاری، پرداخت ۴ و نیم ماه دستمزد کارگران بود که هنوز محقق نشده است.

بر اساس این گزارش، قرار بود بر اساس تعهدات کارفرمای جدید، همه معوقات مزدی و بیمه ای حدود یک هزار کارگر کارخانه هپکو تا پایان خرداد پرداخت شود اما ظاهرا کارفرمای جدید توان مالی کافی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران ندارد.

به نوشته ایلنا،‌ این وضعیت در شرایطی است که مسئولان، «اهلیت مالی» شرکت هیدرو اطلس را به عنوان خریدار جدید هپکو تضمین کرده بودند.

در پی اعتراض یک ماهه کارگران هپکو در سال گذشته، سازمان خصوصی سازی سهامدار سابق، شرکت واگن سازی کوثر، را به دلیل نداشتن «اهلیت» برکنار کرد.

در عین حال،‌ شکرالله حسن بیگی، معاون سیاسی استاندار مرکزی، بهمن سال گذشته اعلام کرد که مالک اصلی شرکت هپکو دستگیر شد و موظف است تمام مطالبات حقوقی کارگران را تا پایان اسفندماه سال جاری پرداخت کند.

کارگران کارخانه هپکو برای دریافت چهار ماه حقوق خود دست به اعتصاب، تجمع و راهپیمایی زده بودند. آنها همچنین با اعتراض به خصوصی شدن این کارخانه، خواستار بازگشت مالکیت آن به بخش دولتی بودند. این خواسته از حمایت محمود زمانی قمی، استاندار استان مرکزی، نیز برخوردار شده بود.

XS
SM
MD
LG