لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۲۲

مادر هنگامه شهیدی: وضعیت جسمی دخترم «به شدت وخیم» است


مادر هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال سیاسی زندانی،‌ اعلام کرد که وضعیت جسمی دخترش، پس از ۲۴ روز اعتصاب غذا در بند ۲۰۹ زندان اوین «به شدت وخیم» است.

ناهید کرمانشاهی درمصاحبه با وب سایت کمپین بین المللی حقوق بشر درایران گفت که هنگامه شهیدی روز ۱۲ فروردین در یک تماس تلفنی از زندان اوین، در حضور بازجویش گفته است که « دیگر توان راه رفتن ندارد و خودش را روی زمین می کشد».

به گفته خانم کرمانشاهی، این روزنامه نگار زندانی اعلام کرده است که «اگر اتفاقی برای من بیفتد، رئیس جمهور، وزارت اطلاعات، دادستانی و قوه قضائیه مسول مرگ من هستند».

وی افزود که هنگامه شهیدی، وصیت نامه اش را نیز نوشته و به دست بازجویش داده است.

ناهید کرمانشاهی اعلام کرد که به دلیل تعطیلی دادسرا نتوانسته است با بازپرس دخترش ملاقات کند.

هنگامه شهیدی روز ۱۹ اسفند سال گذشته در شهر مشهد بازداشت و به بند ۲۰٩ زندان اوین در تهران منتقل شد.

در شبکه‌های مجازی از جمله حساب توئیتری خانم شهیدی، دست‌خطی از آخرین نوشته وی پیش از بازداشت منتشر شده است که بدون اشاره به جزئیات خبر می‌دهد که از «برخی رسانه‌ها و افراد نزدیک به دولت هشدارهایی» مبنی بر احتمال بازداشت خود دریافت کرده بود.

وی اعلام کرده بود که دلیلی برای بازداشتش وجود ندارد، مگر این که قبل از انتخابات ریاست‌ جمهوری، «پروژه‌ای» برای «بازداشت گسترده فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران» وجود داشته باشد.

هنگامه شهیدی همچنین در نامه‌ای سرگشاده از زندان خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نوشت:‌ «شما قرار بود در روزهای پس از خفقان دوره احمدی نژاد، راه نفس اصلاح طلبان باشید نه اینکه مانند احمدی نژاد برای رسیدن به ریاست جمهوری، نفس آنها را نیز ببرید».

چهار روز پیش از بازداشت هنگامه شهیدی، احسان مازندرانی، مدیر مسئول سابق روزنامه فرهیختگان، که به تازگی از زندان آزاد شده بود، با هجوم نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به خانه خود بار دیگر بازداشت شد.

درحالی که دادستان تهران دلیل بازداشت احسان مازندرانی را «اجرای کامل» حکم زندان قبلی او اعلام کرده، خانواده این روزنامه‌نگار زندانی با انتشار مدارکی اعلام کردند که حکم زندان او به پایان رسیده است.

علاوه بر این،‌ روز ۲۵ اسفند سال گذشته، مراد ثقفی، مدیر مسئول مجله گفتگو، در خانه‌اش بازداشت شد.

رامین کریمیان، پژوهشگر و مترجم واز همکاران مراد ثقفی، نیز روز ۲۸ اسفند سال ۹۵ بازداشت شد.

این بازداشت ها انتقادهای سازمان های مدافع روزنامه نگاران در جهان را به دنبال داشته است.

حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، و تعدادی از اعضای فراکسیون امید مجلس به بازداشت‌های اخیر واکنش نشان داده و آن را با موضوع انتخابات ریاست جمهوری سال جاری مرتبط دانسته اند.

پس از آن، حسن روحانی از وزیر کشور خواست درباره بازداشت «مشکوک» تعدادی از فعالان رسانه‌ای در آستانه انتخابات گزارشی تهیه کند و مانع دخالت «غیرقانونی» برخی نهاد‌ها در انتخابات شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری٬ او این درخواست را در نخستین جلسه هیئت دولت در سال جدید مطرح کرد.

پیش از این نیز تعدادی از رونامه نگاران در ایران بازداشت شده اند. از جمله این روزنامه نگاران،‌ طاهره ریاحی، دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری برنا، بود که روز هفتم دی سال گذشته از سوی مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و بر اساس گزارش‌ها همچنان زندانی است.

عیسی سحرخیز نیز که از ۱۱ آبان سال ۹۴ بازداشت شده، همچنان زندانی است و در شهریور ماه سال گذشته از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به ۲۱ ماه زندان محکوم شد.

XS
SM
MD
LG