خودروی پرنده، یکی از ایده های قدیمی در صنعت خودرو است که در سال های اخیر به تولید انبوه نزدیک تر شده است. جدیدترین طرح در این زمینه، «ایروموبیل» است که توسط یک شرکت در کشور اسلوواکی ساخته شده است و به زودی به تولید انبوه خواهد رسید.
این خودرو که در حال حاضر پیش فروش آن شروع شده است، می تواند از یک باند در فرودگاه بلند شود و مسافت ۷۵۰ کیلومتر را طی کند. پس از فرود، این خودرو بال هایش را جمع می کند و می تواند در خیابان شروع به تردد کند.
نیروی پیشرانه اصلی این مدل که در عقب خودرو قرار گرفته است، از یک موتور چهار سلیندر دو لیتری بنزینی تأمین میشود. این موتور با استفاده از توربو شارژ حدود ۳۰۰ اسب بخار قدرت تولید می کند .
این موتور، ملخی را در پشت خودرو برای پرواز به حرکت در می آورد. این ملخ به همراه بال ها در زمان پرواز باز می شوند .
پس از فرود خودرو، یک موتور الکتریکی با قدرت ۱۱۰ اسب بخار که در جلو خودرو قرار گرفته است، وظیفه حرکت خودرو در جاده را بر عهده می گیرد. باطری های این موتور الکتریکی با موتور بنزینی شارژ می شوند. سرعت این خودرو بر روی زمین ۱۶۰ کیلومتر در ساعت و در زمان پرواز هم سرعت این خودرو به ۳۶۰ کیلومتر در ساعت می رسد. بر روی بال های خودرو هم گیرنده های انرژی خورشیدی نصب شده است تا باطری خودرو را در پرواز برای حرکت خودرو بر روی زمین شارژ کند .
این خودروی دو نفره طی مدت سه دقیقه از خودرو به هواپیما تبدیل می شود . ظرفیت بار این خودرو پرنده هم ۲۴۰ کیلوگرم است .
شاسی این خودرو یک تکه طراحی شده تا امنیت آن افزایش یابد. برای سیستم ایمنی این خودرو در هنگام پرواز هم چترنجات تعبیه شده است .
برای فاز اول تولید، ظرفیت ۵۰۰ دستگاه در سال در نظر گرفته شده است. قیمت این خودرو بین ۱.۳ تا ۱.۶ میلیون دلار عنوان شده است. البته برای راندن این خودرو، گواهی نامه رانندگی و گواهی نامه پرواز لازم است.
شرکت سازنده این خودرو با نام ایروموبیل در سال ۲۰۱۵ میلادی هم مدل دیگری را تست کرده بود. این خودرو که می توان مدل اولیه محصول فعلی دانست در آن زمان توانسته بود با موفقیت، تست حرکت در جاده و تست پروازی را پشت سر بگذارد .
این شرکت در سال ۱۹۹۰ ایده اولیه این خودرو را مطرح کرد و در ۲۷ سال گذشته به توسعه محصول خود پرداخته است.
این خودرو قرار است در سال ۲۰۱۸ وارد بازار شود و در صورت تجاری شدن، اولین خودرو پرنده تجاری جهان خواهد بود.
هم اکنون طرح های مختلفی برای خودروهای پرنده در حال طراحی است و یکی از معروف ترین طرح ها به خودرو پرنده «ایرباس» باز می گردد.
این خودرو که به طور مشترک توسط شرکت ایرباس و شرکت «ایتال دیزاین» معرفی شده است، «پاپ آپ» نام دارد. این خودرو از یک کابین ماژولار دو نفره و یک بخش زمینی تشکیل شده است. این محصول همانند یک خودرو عمل می کند و در زمانی که ترافیک خیلی شدید باشد میتواند به صورت عمودی پرواز کند. هنگامی که مسافران به مقصد خود میرسند، هم ماژول زمینی و هم هوایی به ایستگاههای شارژ مخصوص خود برده می شوند و منتظر مسافران بعدی میمانند.
ماتیوس تامسون، مدیر بخش خودروی پرنده ایرباس، درباره این خودرو به رادیو فردا گفته است: «شاید تا ده سال دیگر بتوانیم این محصول را تولیدی کنیم. البته تا آن زمان خیلی چیزها باید پیشرفت کند از جمله هوش مصنوعی، سیستمهای هدایت پرواز، سیستمهای ناوبری و خودران خودرو و البته تکنولوژی پرواز امن. ما از هم اکنون کار را شروع کرده ایم.»