لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۲

طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش با ۴۰ امضا به هیئت رئیسه مجلس ارائه شد


سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد که نمایندگان استیضاح‌کننده وزیر آموزش و پرورش از توضیحات او قانع نشده‌اند و این استیضاح با ۴۰ امضا به هیئت رئیسه مجلس ارائه شده است.

میرحمایت میرزاده روز یکشنبه چهارم مهر، به خبرگزاری فارس گفت که بعید است استیضاح‌کنندگان از موضع خود عقب‌نشینی کنند و انجام این استیضاح «قطعی به نظر می‌رسد».

در صورتی که استیضاح وزیر آموزش و پرورش از سوی هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شود، جلسه استیضاح ۱۰ روز پس از اعلام وصول طرح استیضاح برگزار خواهد شد.

«کاهش راندمان آموزشی» اولین دلیل استیضاح وزیر آموزش پرورش اعلام شده و نمایندگان استیضاح‌کننده نوشته‌اند که معلمان و دانش‌آموزان «انگیزه کار نداشته و بعضاً دچار بیماری افسردگی شده‌اند».

«عدم برنامه‌ریزی صحیح و جدید در بحث مسائل تربیتی - پرورشی - تربیت بدنی در راستای مبارزه با تهاجم فرهنگی»، «بی‌توجهی به مدارس روستایی»، «اجرایی نشدن سند بنیاد تحول آموزش و پرورش» و «اجرایی نشدن نظام هماهنگ پرداخت حقوق» از جمله دیگر دلایل استیضاح علی اصغر فانی است.

«نگاه سیاسی و جناحی و باندی در عزل و نصب مدیریت‌ها» و «عدم شفافیت داشتن در مسائل مالی صندوق ذخیره فرهنگیان» نیز از دلایل استیضاح وزیر آموزش و پرورش اعلام شده است.

برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس از جمله محسن کوهکن نماینده لنجان، جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد، و حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده دشت آزادگان، طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش را امضا کرده‌اند.

در مقابل برخی از اعضای فراکسیون امید مجلس از جمله شهاب‌الدین بی‌مقدار نماینده تبریز، و محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان، نیز از جمله نمایندگان امضاکننده این طرح هستند.

محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید، پیش از این گفته بود که این فراکسیون موافق استیضاح وزیر آموزش و پرورش نیست.

با این حال آقای عارف روز شنبه سوم مهر، گفت که بخش‌هایی از دلایل استیضاح وزیر آموزش و پرورش «مطالبات» معلمان است.

او با بیان اینکه مشکلات باید با تعامل با دولت حل شود، اضافه کرد که «بحث استیضاح هیچ فردی در فراکسیون امید منتفی نشده است».

آقای عارف همچنین بخشی از مشکلات وزارت آموزش و پرورش را مشکلات مدیریتی توصیف کرد.

در مقابل مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس، روز یکشنبه در مخالفت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت که «مُقصر اوضاع نامناسب کنونی آموزش‌وپرورش، ساختار آن است؛ نه وزیر».

به گزارش وبسایت خانه ملت، آقای پزشکیان با بیان اینکه «۹۸ درصد» بودجه وزارت آموزش‌وپرورش صرف حقوق معلمان می‌شود، افزود: «آیا مسئولان آن باید با این دو درصد باقی مانده معجزه کنند؟»

او اضافه کرد: «اگر مشخص شود وزیر نتوانسته از امکاناتی که در اختیار دارد به خوبی استفاده و طبق برنامه عمل کند به یقین باید مورد سؤال قرار گیرد اما زمانی که می‌دانیم بودجه این وزارتخانه بسیار ناکافی است، باید پرسید با پول موجود چه کاری می‌توانست انجام دهد که انجام نداده است؟»

استیضاح وزیر آموزش و پرورش درحالی به هیئت رئیسه مجلس ارائه شده که در هفته‌های گذشته موضوع «اختلاس هشت هزار میلیارد تومانی» در صندوق ذخیره فرهنگیان، مطرح شده است.

مصطفی ناصری زنجانی، معاون وزیر آموزش و پرورش، روز یکشنبه ۱۴ شهریور، در واکنش به انتشار این گزارش‌ها، ضمن تأیید بازداشت برخی افراد در این رابطه، اعلام کرده بود که هنوز «هیچ چیز به عنوان تخلف» در این صندوق «ثابت نشده است».

وزیر آموزش و پرورش پیش از این در تیرماه سال ۹۴ و در مجلس نهم نیز استیضاح شده بود، اما تنها ۷۶ نماینده با استیضاح او موافقت کرد و مخالفت ۱۶۷ نماینده با استیضاح، آقای فانی را در سمت خود ابقا کرد.

XS
SM
MD
LG