سرلشکر عطاءالله صالحی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی، از اختصاص یک «جایزه ۲۰ میلیونی» برای کشف و شناسایی «تهدید آینده دشمن» خبر داده و گفته است این جایزه به کسی تعلق میگیرد که «ظرف یک ماه» مؤلفههایی درباره «تهدید آینده کشور» ارائه کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای صالحی روز دوشنبه اول آذر در آیین معارفه فرمانده جدید نیروی زمینی ارتش گفت که دشمن پس از «ناکامی» در اجرای «تهدیدات عملیاتی در غرب کشور» به دنبال تهدید دیگری است و ما در ارتش و سپاه «برای شناسایی این تهدید جایزه میگذاریم».
این فرمانده ارشد نظامی با اشاره به اختصاص «جایزه ۲۰ میلیونی» در این زمینه، گفته است: «اگر نیرویی از سپاه یا ارتش ظرف یک ماه، مؤلفههایی را ارائه کند که تهدید آینده کشور چیست؟ از کجا و چهزمانی شروع میشود؟، این جایزه به او تعلق میگیرد».
او در این زمینه افزوده است که چهار سال پیش در جلسهای «در شرایطی که خبری از تهدید داعش نبود، بر اساس یافتههایی گفتیم که تهدید عملیاتی از غرب است».
آقای صالحی ادامه داده که در آن جلسه «همه با تعجب پرسیدند غرب؟ [پس از آن] ما به اتفاق سردار جعفری [فرمانده کل سپاه] به بازدید منطقه رفتیم، آمدیم، گفتیم این تهدید در حال عملیاتی شدن است».
او افزده است که این تحلیل حتی «با ارائه مدرک» به رهبر جمهوری اسلامی نیز عرضه شده و «این تهدید امروز واقع شده است».
در سالهای اخیر برخی از مقامهای نظامی ایران، گفته بودند که خط قرمز ایران نفوذ داعش به ۴۰ کیلومتری مرزهاست.
در اردیبهشت امسال نیز سرتیپ پوردستان، فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش که اکنون به جانشینی فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی منصوب شده، گفته بود نیروهای داعش در سال ۹۳ پس از ورود به استان دیالی عراق، هممرز با استانهای کرمانشاه و ایلام قصد تصرف خانقین در ۱۲ کیلومتری مرز ایران را داشتند، که «یگانهای نیروی زمینی [برای مقابله با آنها] با قدرت وارد عمل شدند».
این مقام ارشد ارتش همچنین در آن زمان از «تشکیل نیروی واکنش سریع» در نیروی زمینی ارتش خبر داده بود.
اکنون نیر فرمانده کل ارتش با تمجید از فعالیتهای سرتیپ پوردستان در تغییر ساختار نیروی زمینی تأکید کرده که «در شرایط کنونی با تهدیدات نوینی روبهرو هستیم، و در این شرایط باید از آن شرایط سنتی به سمت ساختار آموزش و عملیات نوین روی بیاوریم که زمینههای آن در دوره امیر پوردستان فراهم شده است»
او از سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده جدید نیروی زمینی ارتش نیز خواسته است که «این بسترها را با سرعت بیشتر بهسمت عملیاتها سوق بدهد».
«دشمن طولی» در مقابل «دشمن فصلی»
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی در بخشی دیگر از سخنانش، به تشریح تفاوتهای «دشمن طولی و دشمن فصلی» از دیدگاه خود پرداخته و از آمریکا به عنوان «دشمن طولی» جمهوری اسلامی یاد کرده است.
آقای صالحی در این زمینه توضیح داده که «ما الان با عراق دوست هستیم اما در طول هشت سال جنگ دشمن بودیم، این دشمن، دشمنی فصلی است».
او گفته است که «آمریکا با ما دشمنی طولی دارد، فکر نکنیم با خنده و دوستی، دشمنی با ما کنار میآید. دشمن طولی هیچگاه مقاصدش را در طول زمان نسبت به خود درک نمیکند».
آقای صالحی اضافه کرده است: «دشمن طولی با قرارداد و مذاکره از بین نمیرود و از دشمنی دست برنمیدارد، دوره "راحت باش" نباید دوره فریب باشد و کسی نباید گول خورد».
این فرمانده ارشد نظامی پس از آن هشدار داده که «هرگونه دلبستگی به آمریکا موجب ذلت ملت خواهد شد».
تأکید بر دشمنی آمریکا با ایران و بر طرف نشدن آن از طریق قرارداد و مذاکره، بازتابی است از مواضع آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی که از زمان دستیابی به توافق هستهای به این سو، هر از چندی درباره آن هشدار داده است.
از جمله در تازهترین مورد، رهبر ایران در سخنانی در ۲۶ آبان امسال تأکید کرد که «آمریکا همان آمریکاست» و هر یک از دو حزب اصلی آن که سر کار آمدهاند، «خیری به ما نرساند».
او از مجذوب آمریکا شدن، و نبود بصیرت در میان نخبگان کشور انتقاد کرده بود و گفته بود در حالی که « مردم عادی دارای این بصیرت هستند، تعجب از آن است که برخی نخبگان با تکیه بر توهمات، این بصیرت را ندارند».
این گفته در حالی است که چندی پیش اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت گفته بود که با وجود «ظلمهای تاریخی آمریکا»، امکان «فاصلهگذاری» بین این رفتارها و عملکرد دولت آمریکا در مورد برجام وجود دارد.